Merhabalar Herkese 🌸

Acı hissedebiliyorsan canlısın, başkalarının acısını hissedebiliyorsan insansın demişler
Merhabalar Herkese 🌸

Acı hissedebiliyorsan canlısın, başkalarının acısını hissedebiliyorsan insansın demişler
evet bir cok zaman tanıdıgım ve tanımadıgım kişilerin acılarına hissettıklerım ile şahit oluyorum ilerde yaşiyacagı durumları hissedebiliyorum benım hissedip onun hissetmedigi bir cok şeyi söyleye biliyorum
Bunları bildigim için cogu zaman dişlanıp acı çektiren benmişim gibi kovuluyorum ama benım için dogruları söylemek daha iyi geliyor o kişilere ilerde yaşayacaklarını bilmeleri ve ögrenmeleri bir görevi daha tamamlaadım duygusu ile rahatlıyorum
şimdi sana soruyorum söyledıklerımı ve olacakları sana söyledim sen dinlemedin beni devam ettın geçmişte anlattıklarım sana yalan geldi veya umursamadın lütfen sözlerimden birini bile gerçekten yaşar isen aklına benım uyarılarım sözlerim gelir ise bana ulaşirmisin...
Gaziantep ( Poyrazcgrr)
En güzel huylarımdan biri bence. Çok güzel demiş İstiklal şairimiz Mehmet Akif: Kanayan bir yara gördüm mü, yanar ta ciğerim. Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim.
Cevap
20Cevap
Başkasının yaşamış olduğu şeyi yaşamış gibi hissetmenin adı empatidir. Herkesin yaşadığı bir şey vardır yaşadığı şeylerde davranışlara yansıyor. O yüzden ben ilk önce kişinin o davranışı neden yaptığını anlamak için onun gibi düşünmeye hissetmeye çalışırım. Gerçekten o davranışı yapmasının sebebi yaşamış olduğu şeyler mi diye bakarım
Evet hissedebiliyorum ama hayatımı tamamen buna göre şekillendirmiyorum. Elbette üzülüyoruz ve elimizden gelen bişey varsa yapmaya çalışıyoruz ama hayatımıza da bir şekilde devam ediyoruz.. He bir de şöyle bir durum var, hak eden insanların acısını anlarım ben. Hak etmeyen insanlar umurumda olmaz.
Evet hissedebiliyorum en çok da değer verdiğim insanların acılarını. bazen yazdıklarından, bazen de seslerinden bile anlaşılıyor. ama bazen de en çok beni anlamayan kişiler olunca kendi acımı hissediyorum. anlaşılmamak kötü bir şey çünkü kendini ifade edememek ya da inandıramamak.. :)
Çok duygusal vicdanlı bir kişiliğe sahibim her canlınin acısını yaşamasamda o acıyı derinden hissedebiliyorum ve empati yapabiliyorum
Ne güzell
Teşekkür ederim 🙏
Sevdiğim insanların acısını belki de onların çektiğinin iki katı hissediyorum ama yalana gerek yok her insanın acısını hissetmiyorum
Empati yapabiliyorum ama hissedebileceğimi sanmam
Sadece baska insanlar değil yakınlarınım için de geçerli
Hissizleştirildik jdnf
Hissizleşme çağın hastalığı zaten..
Iyi o zaman ben de ben rahatsizim saniyordum😂
Saçma :D Başkasının acısını nasıl hissedeyim :D telepat mıyım ben :D
Belki öylesindir yahu 😂
Ahdhw doğru
Evet hissediyorum çünkü bu hayatta bende çok fazla acı çektim aynı şeyi yaşamamış olsam bile aynı yerden bakabiliyorum
Empath olarak bir çok insanın acısını, üzüntüsünü sıkıntısını taşıyorum.
Hobym benim Nirvanaya bunu hissetmeyen kimse varamaz zaten
Hiss edemiyoruz başkasını dışı ağrısın onun acısını onun gibi kim his edebilir
Bazen evet bazen hayir ama hayvanlarda olan acıları daha çok hissediyorum
Bazen çok hissediyorum o acıyı içselleştiriyorum bazende dünyanın en umursmaz insanı oluyorum.
Başkalarının acısı umrumda bile değil. Eğer öyle bir acınız varsa benden uzakta kıvranın.
Evet fazlasıyla hissedebiliyorum, bu yüzden yufka yüreğim her zaman yenik düşüyor
Ever hissederiz toplumda yaşamanın gereği acıda kederde birlik
Kişinin hissettiği gibi hissetmek zor ama bir nebze de olsa anlarım.
Aynı acıyı yaşadığın zaman hissedilirr anlayabilirsinn
başka birinin yaşadığı acıyı yaşamadan hissetmek mümkün değildir..
Evet. Sevdiğim insanlara özellikle üzülüyorum bir şey olduğunda.
Hissediyorum
İnsan olmanın altın kuralı bu değil mi
Empati duygusu. 🤍
Kesinlikle öyle✨️
Sevdiğim ve değer verdiğim insanlar dışında çok fazla hissedebildiğimi söyleyemem..
Evet fazlasıyla
Bu dönemde hiç de iyi bir şey değil bu. Çünkü genelde karşındaki böyle olmuyor.
Hissetmek olsa sadece...
Evet ve bu acıtıyor..
Hiç uğraşmam kimse benim acımı bilmez hiç
Evet hissettiğim oluyor bazen
evet hissediyorum
Tabiki hissederim ve üzulurum
Hep başkalarını düşündük diye şoolduk zaten
Değer verdiğim insanların evet
Empati güzel şeydir.
Sevdiklerimin acısı benim acımdır
Hissederim hatta empati kurar yaşarım
Evet hissediyorum