Çok sevdiğiniz insanların acısını kendi acınızmış gibi yaşayabiliyor musunuz?

Çok sevdiğiniz insanların acısını kendi acınızmış gibi yaşayabiliyor musunuz?

Evet, paylaşabiliyorum. Ben isterim ki kimse üzülmesin, herkes mutlu olsun. Üzgün, mutsuz, acı içinde birini görünce üzülüyorum ister istemez. O kişiyi anlamaya çalışıyorum...
Bazı acılar vardır, yaşanmadan bilemezsin o hissi. Tarifler, kelimeler yetersiz kalır. Evlat acısı yaşamadan, kimsenin evlat acısını tam anlamıyla paylaşamazsın. Sadece taklidî bir paylaşma olur bu, ki kötü niyetli değildir elbette. Ama yine annesini 10 yaşında kaybedenle annesini 40 yaşında kaybeden aynı olmayıp aynı sıkıntıları yaşamayıp, aynı acıları çekmeyeceği gibi, annesiz kalmamış biri size sizi anladığını hissettiremez. Sadece sarılabilir.
Acılar paylaşılabilir ancak kalbin sabırsızlığından gelen merhamet duygusunun etkisiyle acıyı kendimizden uzaklaştırma, bir yönden bizim başımıza gelmediği için rahatlama duygusuyla göstermelik bir paylaşım yapmak da vardır. İnsan tabiatı bu yönüyle biraz da sunni bir empati gösterir.
Çok sevdiğim değil, hiç tanımadığım insanların acısına bile öyle üzülüyorum ki, mesela Twitter gibi yerlerde onca olay görüyoruz, çok moralim bozuluyor gün boyunca üzülüyorum
Cevap
17Cevap
Evet sevdiğim insanlar huzurluysa bende huzurluyum değillerse bende mutsuzum
Sadece kendi acımı yaşıyorum
Empati duygum geliştiği için evet paylaşabiliyorum.
Evet arkadaşım platonik aşkına kavuşamamasının aşk acısını gözyaşlarını elemini kederini bana döker. Ben de dinlerim, hemhal olmaya çalışırım
Ben başkalarının acısını neredeyse kendi canım yanarak paylaşıyorum. Başkasının acısından ne kadar etkilendiğimi psikoloğuna anlatmış biriyim.
Dert babası değilim
Herkes kendi acısını kendisi yaşasın
Umurumda değil başkasının acısı
Benim derdim bana yetiyor...
Hayır kimsenin derdi sıkıntısı acısıyla ilgilenmiyorum negatif her şeye kapalıyım hayatımda enerjisi yüksek insanlar soldan lütfen
Evet bi baskasinin acisini paylasabilirim empati yapabilirim üzülür destek olmak icin elimden geleni yaparim
Artik sadece ailemin acilarini paylasiyorum. bunun disindakiler ile ilgilenmiyorum. Kimin acisini paylassam. Kendini toparladiktan sonra bana tekmeyi vuruyor. Eger bir kisi yikilip gitmesi ya da olmasi gerekiyorsa; yikilsin olsun. Umaurumda deyiller
Hiç tanımadığım birinin bile acısını kendi acım gibi yaşayan biriyim bu bazen kötü
Evet. Hatta kendi derdimden daha fazla takıyorum diyebilirim
Sevdiğim insanlara destek olur acılarını ve sevinçlerini her daim paylaşırım.
Ah Chloe decker, bir numaralı karakterim... Soruya gelince, başkaları acısını benimle paylaşmak istemişse evet.
Bazı insanların acısını ister istemez insan kalpten hissediyor
paylaşiyoruz da kadar kimse sahiplenemiyordur bence
Ben kendi acılarımı bile tam anlamıyla yaşayamıyorum başkasının acısını nasıl hissedeyim
empati kurup onların acısını paylaşmayı ve onlara daha iyi hissettirmeye elbette çalışırım
Kendi acımmış gibi yaşarım
Evet ve benim başıma bir şey geldiğinde de başkalarından aynı şeyi bekliyorum. Tabi genelde sonuç hüsran 🥲
Onunla empati kurabilir, süreçte ona destek olabilirsiniz ama acı çeken kişi kadar acı çekemezsiniz, sadece o acı çektiği için üzüntü duyarsınız.
Evet özellikle konu ailemse baya...
Aynısı olmaz ama empati duygum yüksektir
Karşımdakine bağlı
Evet
Kimse yasayamaz
Evet..
Hayır.
Başkasını anladığını söylemek böyle durumlarda hakaret gibi olabiliyor.
Zaten kimse kimsenin yerinde olamaz ve genelde beni ilgilendirmeyen şeylerle uğraşmıyorum.
Ve ayrıca insanların bunu hakettiğini düşünmüyorum.
Çoğusu kendini kandırmak için acını anlıyorum diyor ve başkasını da kandırmaya yönelik...
Evet
Evet maalesef. Ondan bu kadar yıprandım..
Evet
kendi acımdan çok başkasına yardım ediyorum zaten
Evett
Paylaşmayı severim
empati yok bende ya
evet
Hayır.
Fazlasıyla evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?