Bazı insanlar bu konuda çok net, kimseyle sıkıntısını paylaşmazlar. Siz de öyle misiniz yoksa derdinize derman bulma umudu ile birileriyle paylaşır mısınız?.
Yaşadığınız sıkıntıları bir başkasıyla paylaşır mısınız?
Paylaşmam ama çok çekmedim de değil yani üniversite de rezil oldum beş parasız kaldım kuru ekmek yediğim zamanları hatırlarım fare dolmuştu ev o kuru ekmekleri de kendi boğazımdan geçmez farelere verirdim arkadaşları aradım durumum yok borç verin dedim kimse el uzatmadı aileden başka kimse kimseye yardım etmez sıkıntısını çözmez omu anladım menfaat şimdiki devir şimdide rahatım çalışıyorum kimseye minnet etmiyorum Allah kimseye minnet edecek duruma da sokmasın ailemde hep başımdan eksik kalmasın. Amin.
Burada önemli olan bir başkasının kim olduğu. Tabii ki herkese paylaşmam bu konuyu. Genelde istismara açık mevzular bunlar. Çünkü bugün birini anlattığın derdini ve sıkıntını yarın bir başkasına duyabilirsin.
Ben yaşadığım üzüntüleri paylaşmaya çok eğilimliyim öyle yok içimde tutayım falan kafası yok hiç bende direkt şuna üzüldüm derim ya da istemsiz bile olsa suratımdan anlaşılır benim. Tabii önemli bilgi şu kötü hissettiğimizde insanlara psikologumuz gibi oturup dert yanmak da doğru bir hareket değil. Hayatınızda belli başlı insanlar ile dertlerinizi paylaşın. Birine oturupta bunum var, şunum var diye de dert yanılmaz.
Yapım gereği midir bilmiyorum fakat yaşadığım şeyleri birilerine anlatma ihtiyacı duymuyorum bu yüzden arkadaşlarımla bile sorun yaşadığım olmuştur onlar anlattıkça benim hiçbir şeyden bahsetmemem art niyetli olduğumu dahi düşündürtmüştü ama bende böyleyim anlatmayı sevmiyorum rahatlatıcı bi yanı olmuyor benim için
Evet ve anlattigim zaman onlardan darbe yediğim halde ben yine anlatıyorum başkalarına bu kötü birsey hiç yapmiyacam diyorum bir bakıyorum yine anlatmisim onun için bence kimseye anlatmayın özellikle yakın bulduğunuz akradasa akrabaya
içine attıkça onlar üst üste biniyor ve bir yerden sonra boğuluyorsun bence her insanın hayatında güvenebileceği ve içini rahatça dökebileceği insanlar olmalı
Bence de gerek yok, ama kimi zaman anlatmak biraz olsun rahatlatabiliyor. Yani en azından benim için bir zamanlar böyleydi, herkes için geçerli olmayabilir 🙃