birisinin canı acıdığında bunu hissedebiliyor musunuz..
yoksa benim acım yoksa başkası beni ilgilendirmiyor deyip işin içinden çıkanlardan mısınız?

hissediyorum dersem yalan soylemis olurum. kimsenin acisini hissedemem bence kimse hissedemez. herkes ne cektigini yasadigini bilir.
ben sadece dinlerim anlarim elini tutarim omzuma yaslanmasina izin veririm elimden geleni yaparim. dusmesine asla izin vermem kisinin.
ama hissetmek? aciyi yasayan o hissedemem.
benimde acimi anliyorlar ama hissedemiyorlar cunku o aci benim.
Çok hassas bir denge bu eğer hiçbir şey hissetmiyorsan insan olamazsın, herşeyi hissedersen de kendin olamazsın.
malesef o işin içinden çıkamıyorum
hatta bazen kendi acımdan çok daha ağır basıyor
nadir insanlar böyledir ben pek böyle oldugmu sanmıyorum
Cevap
3Cevap
Başka insanların acısını hissedebiliyorum , düşünüyorum , yardım etmek istiyorum ve moralim bozuluyor.. Kendi acımı bu kadar hissedemiyorum bir türlü kendime bu kadar yakın olamıyorum başkaları için düşündüğüm hiçbir şeyi kendim için düşünemiyorum kendimi anlayamıyorum başka insanları anladığım gibi.
Yalan yok hissetmiyorum ama dışardaki hayvanlar çocuklar onlar için çok üzülüyorum başıma gelse ne yapardım diyip baya üzülüyorum fakat normal insanların gelip geçici uzuntulerini hissetmiyorum çunku abartıyoruz sanki en kötüsünü yaşıyor gibi saçma sapan şeylere üzülmek hissetmiyorum ya.
İnsanlardan nefret ediyorum.
Kimseyi sevemiyorum.
Ailemde buna dahil sadece saygı duyuyorum aşırı bir sevgi yok.
Kendi acılarımı hep içimde yaşarım diğer insanlara yansıtmam.
Bu kadar nefret ve sevgisizken.. Sokakta gördüğüm bir çocuk uğruna eve gelip bayılana kadar ağladığımı bilirim ve fark ettim ki ben..
Fakirin zorda kalanın garibanın yanındayım sadece onları sevebiliyorum..
Biri bana bir derdini açtı ya da bir yardım istediyse kendi önceliklerimden daha çok onemserim. Elimde değil. Kendime daha çok dert ediyrm insanların problemlerini. Ama bazen çok zararı oluyor. Tasiyamiyor insan artik
Benim yanımda biri varsa ben onu sakinleştirmeye çalısırım beni boşver abi ben kendime bakarım ama o yanındaki bana değer veriyo ki yanımda ya demem o ki kendimi bırakıp onun acılarına destek olmaya çalışırım
Yaşanmışlıklar insana tecrübe kazandırıyor , acıyı derdi kederi tadınca , diğer kişilere olanları ne hihhedebilecklerini anlıyorsun , kesinlikle çok umurumda hemde çok.
Acısını hissetmeye çalışmak yerine acısının geçmesi için bir çözüm bir teselli bulmaya çalışırım genelde.
Genel anlamda evet. Önemsenecek bir insansa tabi.
Ama hak etmiyorsa önemsemem.
Nasıl bir insan olduğuna bağlı.
İnsanların acılarını hissetmeye çalışıyorum ama çokda önemsediğim söylenemez. Çünkü bu konuda kendi sıkıntılarımı aşabilmiş değilim daha.
Başkasının acılarını önemseyebiliyoruz ama başımıza gelmeden nasıl bir his olduğunu tam anlayamıyoruz.
Önceden hissediyodum ama gordumki ben baskalarini onemsedikce baskalari surekli beni gecistirmeye basladi oyuzden artik cokta umrumda degil
Aslında sadece önemsiyormuş gibi yapıyoruz. Kendi başına gelmediği sürece anlamak, acıya ortak olmak zor. Hafife alabiliyoruz.
hissediyorum herzaman , zaten bunu yapıyorsan sen aşmışsın kendini demektir
Acılarımı dindirebiliyorsam bir başkasının derdine ortak olarak kendime terapi yaparım genelde..
' ne güzel bir derde derman olana.. '
başkalarının acılarını önemserim hep başkalarının iyiliğini ister onların daha iyi olmasını isterim
Ben kendi acilarimi baskasina yansitmayi sevmem baskasida kendi acisini bana yansitmasin
Ben hep şu diğeri yüzünden evhamlananlardanım.. doğru değil de.. kıymetliyse oluyor..
Kendı acılardan çok başkalarının acılarını onemsıyorum
Bir baskasinin acisini kendi acim gibi hissediyorum, yeri geliyor kendi derdim gibi cozum ariyorum. Empatide tavan yaptim☝
kendimi o insanin yerine koyabiliyorum ve acisini da hisedebiliyorum
Ben çok duygusal bir insan olduğumdan evet başkalarının acılarını bile hissedebiliyorum :/
Zaten benim acılarım 10 kişinin acısından daha fazladır
Acısı olan bir insan gördüğümde onun acısı benim acım oluyor,
o derece hissediyorum
Sadece kendi sorunlarımı dikkate aldığımda iyi hissetmiyorum. Vicdanım çok hassas böyle konularda.
tolstoy savaş yıllarını gören bir yazar o nedenle çok önemli yazıları var
Başkalarını daha çok önemsiyorum inan ki
Başkalarin acilarini hissediyorum.
Tanımadıgım biri için aglamıştım. Hissedebiliyorum
Kendimden daha çok başkasını düşünüyorum😌
Benim derdim bana yeter.
Evet hissederim
Bazen
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar