Kadınlar, erkeklere göre hayatlarında ve ilişkilerinden daha mı özgüvenli olurlar?
https://youtu.be/c6n6mveKRLY?si=QqAC5Zskl8bNUAIk
https://youtu.be/c6n6mveKRLY?si=QqAC5Zskl8bNUAIk
Özgüven kişilerin yetiştirilme tarzına göre değişkenlik gösterir genelleme yapmıyorum ama çoğunlukla kişisel bakımına özen göstermeyen veya ailesi tarafından baskılanmış her iki cinsinde özgüveni azdır... erkekler için ekstra maddi açıdan kendisini yetersiz hissetmeside özgüveni olumsuz etkiler kadınlar sadece bu faktörden öne geçer
Cinsiyete bağlı olarak özgüven seviyeleri farklılık gösterebilir, ancak genel olarak tüm kadınların ya da tüm erkeklerin özgüven seviyesinin belirli bir yönde olduğunu söylemek zor. Her bireyin kişisel deneyimleri, yetiştirilme tarzı, çevresel etkiler ve kişisel özellikleri özgüvenlerini etkiler. Dolayısıyla, bir cinsiyetin diğerinden daha yüksek bir özgüven seviyesine sahip olduğunu söylemek genelleme olur.
Birçok araştırma, toplumsal cinsiyet rolleri, kültürel beklentiler ve deneyimlerin özgüven seviyeleri üzerinde etkili olduğunu göstermektedir. Örneğin, bazı toplumlarda erkeklerin kendilerine olan güveni kadınlardan daha fazla olabilir çünkü o toplumda erkeklerin "güçlü" olmaları beklenirken, kadınların daha çok "duygusal" veya "yardımsever" olmaları beklenir. Bu tür toplumsal beklentiler, cinsiyetlere göre özgüven seviyelerinin farklılaşmasına neden olabilir.
Ancak, bireyler arasında büyük farklılıklar bulunur. Özgüven, kişinin yetenekleri, deneyimleri, benlik saygısı, iç motivasyonu ve yaşam koşulları gibi birçok faktörden etkilenir. Bu faktörler, cinsiyet yerine bireysel farklılıklara göre özgüven seviyelerini belirler, özgüven seviyelerinin cinsiyete göre belirlenmesi genelleme yapmaktan öte, bireysel deneyimler, yetiştirme tarzı, toplumsal beklentiler ve kişisel özelliklere göre değerlendirilmesi daha doğru olur. Her bireyin kendine özgü bir özgüven profili bulunur ve bu profili belirleyen etmenler karmaşıktır ve sadece cinsiyetle ilişkilendirilemez.
Tebrikler, güzel açıklamışsın ➕⭐️💯
Teşekkür ederim kardeşim
Hayır alakası yok özgüvenli görünmelerinin sebebi erkeklerin onların bacak aralarına muhtaç olduğunu düşünmeleri ki bazı or*spu evlatları yüzünden de bu böyle görünüyor, aksine kadınlar özgüvensizdir istisnalar hariç...
genel olarak değiller. çoğu garantici. bana göre özgüvensizlik bu
Cevap
4Cevap
bence değişir kişiye göre
Düşünmeden hareket etmek , sonunun nereye gideceğini tahmin etmek istememelerini göz önünde bulundurursak özgüven patlamaları yüksek olduğu görünüyor.
Tabi sonrada bunun ceremesini başkalarını suclarak o stresi atmaya çalışmaları da cabası.
Hayatta bazı gerçekler vardır ne yaparsanız yapın insanoğlu mutlu olduğu şekilde davranır.
Tabi sonunda hüsrana uğrayacağını bilse bile.
O biraz kadın olduğu için zarar görmeyeceğine inanmaktan ve çevredeki erkekler tarafından biraz şişirilmekle alakalı. Nadiren gerçekten sağlam özgüveni olan kadın olur.
Şu profil fotoğrafınla (sen ol ya da olma bunu koyarak bile) bombok bir özgüvenin var dostum
Özgüven konu başlığı altında eklememiştim bu profil resmini, sana tavsiye insanların sorularıyla, insanlara ön yargılı yaklaşma, bu resmi eklememin amacı şuydu; burası cinsellik ve aşk ilişkileri ağırlıklı bir profil sayfası, bu yüzden böyle bir tema yaptım, ben değilim diyelim ki ileride işlerimi yoluna koyunca yapabilirim tabi ki ve şunuda unutma ek bilgi olsun benden sana spor yapan insanlarda zaten özgüven duygusu oluşuyor.
Hayir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?