Thank you KS! ✨
Kitap okumayı sevmeyen, hiç kitap okumayan biriyle evlenir misiniz?
Thank you KS! ✨

Aşk böyle bir şey değil zaten tanışma aşamasında insan kendisine uyup uymadığını anlar o kişinin ona göre sever ya da sevmez fakat ben sırf benim sevdiğim bir şeyi o yapmıyor, etmiyor diye de duygularımın farklı olacağını düşünmüyorum çünkü aşk böyle bir şey değil.
Seviyorsanız o kişiyi, o ayrı tabii ama yünede zamanla patlak verebilir.. neticede siz kitap okuyacaksınız, o telefona girecek ya da başka bir iş ile meşgul olacak; size demez mi, “sürekli kitap okuyorsun, bırak artık elindekini” vesaire? Bu durumda onun sizi anlayabilmesi için, kitapları sevmesi gerek.. benim düşüncem bunlar
Bence kitap okumak bir kültür göstergesi değildir. Kitap okumak bir hobidir ve herkesin hobileri aynı olacak diye bir şey yok. Elbette birbirimizden farklı taraflarımızda olacak. Bende futbolu hiç sevmem veya belgesel izlemeyi çok severim. O bunların tersini yapıyor diye evlenmekten vazgeçmezdim açıkçası. Sonuçta hiç ortak noktamın bulunmadığı biri ile zaten evlenmem dolayısı ile ufak farklılıkları gözümde büyütmem ben. Çünkü her ne kadar evlenilmişte olsa eşler kendilerine vakit ayırmak isteyecek ve bu noktada zaten kendilerine ait hobiler devreye girecek.
Kitap okuyan çoğu insan ya da bi oranı kültürlüdür ki ben kültürlü olup olmamasında değilim, kitap okumayı sevsin, birlikte kitap okuyup, kitap hakkında hasbıhal edelim istiyorum, birbirimize kitap önerilerinde bulunalım veyahut kitaptan öğrendiklerimizi birbirimizle paylaşalım. Çok faydalı kitaplar var, eşin kitap okumayı sevmese ve sürekli sen okusan ve ona anlatsan, belirli bir zamanda ikinizde sıkılacaksınız bu durumdan; sen sürekli anlatmaktan, oda sürekli seni dinlemekte.. herkesin bakış açısı farklı tabii, biri için sorun olmazken, öteki için olabiliyor.
Ben neden okuduğum kitabı eşime anlatayım ki anlatmam açıkçası çünkü sevmiyor diyoruz ya. Dediğin gibi belli bir oranı kültürlüdür ama verdiğin yanıtlarda Kitap okuyan kültürlü oluyor diye yazdığın için yazmak istedim. Kitap okuyan çoğu insan da kültürlü falan değildir, çoğu kitaplardan ezberledikleriyle yaşar bir fikir sahibi oldukları için değil, seni tenzih ediyorum tabi bunlar benim gözlemlediklerim genel konuşmak için herkesi tek tek araştırmak gerekiyor. Zaten belkide bu tip insanlarla karşılaşmam kitap okuması fikrini bir kriter olarak benimsememe engel olmuştur. Hatta bazıları var ki gerçeklik algısını yitiriyor. Ama tabi insanların eşlerinden beklentileri farklıdır umarım her birimiz kafamızdaki insanı bulabiliriz 🌼🌼
Bu karışık şeyler bundan daha önemli şeyler var kitap okuması önemli değildir evlenilmez değil evlenilir bir yandan buna bir şey diyemezsin yok ben evlenmem etmem gibisinden yarın birisi çıkar evlenirsin bir laf vardır büyük lokma ye büyük konuşma diye her istediğimiz her seçimimiz olmuyor olmayabiliyor bugün A diyoruz yarın B oluyor tercihlerseçimler her zaman değişir
Tabii kide kitap okumasından daha önemli şeyler var ama bence kitapta önemli. Sen kitap okuduğun zaman gelipte demiyecek mi, “bırak artık şu kitabı, sürekli kitap okuyorsun, eline ne geçiyor” vesaire?
Bunu demesi normal burada dengeyi saglamak önemlidir herseyin bir ölçüsü vardır fazla kitap okumak kendini kitaba kaptirmak bile bir yerden sonra zararlidir seni de cevreni de etkiler kitap okumak güzeldir herkes keşke kitap okusa önceden kitap okuma varmis ailecek yarim saat bir saat artik ne kadarsa anne baba cocuklar hep beraber aile icinde aslinda yararli seyler yapmak olmalı işte eskileri kaybettik simdi yenilerde eskileri ve iyi olan seyleri ariyoruz onu ds sosyal medya da ariyoruz internette yeni dogan cocuk telefonla sosyal medyayla doguyor artik bir tane karikatür vardı onu bulsam atardim önceden anneler cocuklarin kulaklarin tutup cocugunu sokaktan disardan eve gitirirdi simdi iste cocugunu evden bilgisayar telefon basindan kaldirip sokaga salmaya calisiyor hala devam ediyor çay ocaklarida tavla okey pişti oynamak ama artik uygulamalar var telefondan evde yerinden kalkmayip oynayabiliyorsun tabiki dr gercegin yerini tutmaz haa tavla pisti oynamak zaten iyi bir sey degildir burada oyunlarin telefona taşındığıdır bir cok sey denilebilir artik herkes internet basinda artik eskiler kalmadı onları yok ettik simdi ariyoruz bulamıyoruz en büyük hata tuşlu telefonlardan akilli telefonlara gecmek oldu teknoloji güzeldir ama türk insanına yaramadi aileler bozuldu cocuklar bozuldu artık
Her şeyin fazlası her şey için zararlıdır. Çok kitap okumakta zararlıdır, hele bir evlilik sürdürüyorsan. Zamanını işine, eşine, çocuğuna, kendi özel alanına ve en son kitaba harcaman gerek. Bunları ölçülü bir şekilde dengelemeli insan elbette. O bahsettiğiniz karikatür’ü biliyorum; gerçektende öyle ne yazık ki.. ailenin ve çevrenin çok büyük bir etkisi var, onlarda ne görüyorlarsa, aynılarını uygulamak istiyorlar, bu açıdan eğitim çok önemli! Bence akıllı telefon sadece Türk milletini değil, bir çok milleti tembelleştirdi.. bir yerde dinlemiştim, amaçlarıda buydu zaten. İnsanlar güzel ve iyi şeyler başaramasınlar diye, insanları canım ve tembelleştirmekti amaçları, ve başardılarda..
Aynen öyle ben de bunları demiştim beni anlamışsın
Elbette
Cevap
32Cevap
Sormuşlar, çok okuyan mı bilir, çok gezen mi bilir diye. Ben ne okuyorum, ne de geziyorum, ben işe gidip, geliyorum, çalışıyorum, yoruluyorum hakim bey. Ben hiçbir şey bilmiyorum. 😂😂 Bende her şey var ama bir ben eksik...
Ahahaha bu iyiymiş 😂😂
Bence gezen daha çok bilir gibime geliyor. Yani öyle duymuştum ya da okumuştum bir yerde, mantıkende düşününce gezenin daha fazla bileceğini düşünüyorum
Çok kitap okuyan ama cahil düşünceleri olan çok insan gördüm. Ne okuduğuna da bağlı bence ya da kitabı nasıl okuduğun. Gerçi değişik bir milletiz, orası ayrı. Camide hoca vaaz verir, hocadan duyduğunu kimse uygulamaz. Okuduğunu anlamayan, anlamak istemeyen insanlarla dolu olması da normal. Bence en çok hem gezen, hem de sosyal olan bir insan bilir. Dünyada türlü türlü insan var. Hepsinin kültürü, hayata bakış açısı, düşünceleri, yaşantısı, enerjisi bile farklı. Herkesten öğrenecek çok şey var. Kitapların da amacı bu değil mi zaten? Hayata başka bir insanın gözünden bakabilmek. Onun düşünceleriyle oluşturulmuş cümleleri okumak. İnsan kendi düşünceleri ile karşılaştırır ve kendini değerlendirir. Herkes kendi hakikatını, kendi felsefesini oluşturur bu hayatta.
Çok güzel söylediniz. Haklısınız çokça! Kesinlikle kitap okuyan hâlâ cahil olabiliyor, dediğiniz gibi okuduğunu anlayıp, anlamadığına bağlı, ya da anlamamak istemesine.. gezen ve sosyal çevresi kaliteli insanlarla oluşan kimseler çok daha fazla bilgilidir
Evlilik , yol , hayat arkadaşlığıdır.
Belirli ölçüde aynı zevkler, hobiler, hoşlantılar olmalı ki paylaşım yapılabilsin.
Sohbet ediyor olabilmek, bir şey üzerine konuşabilmek muazzam güzel bir şey.
Diğer türlüsü sadece yatak arkadaşlığı ve ya ev arkadaşlığı olur evlilik olmaz.
Kesinlikle katılıyorum! Kitap okumak güzel bir şey, bir çok şeyi katabilir sana ve hayatına. Birlikte oturupta çay/kahve eşliğinde kitap okuyup o kitap hakkında hasbihal etmek çok muazzam bir güzellikte.. 😍
Evet bu okuyana normal gelebilir ama hisseden için büyülü bir an. 😊
Bu önemsiz görülen şeyler çok değerli şeyler, en ince ayrıntısına kadar düşün lütfen. Evlilik kolay bir müessese değil.
Rahmetli çok sevdiğim Doğan Cüceloğlu’nun , Evlenmeden Önce adlı kitabını okumadıysan eğer okunanı tavsiye ederim. Bakış açını genişletecektir.
Kesinlikle, hiç kolay değil.. inanıyorum.
Siz evli misiniz? Yani çok bilgili konuşuyorsunuz, merak ettim açıkcası. Tavsiyeniz içinde çok teşekkür ederim, kesinlikle kitabı okuyacaklar listeme yazacağım 😍💕
Okuyan insanin hayalleri de cok olur, sorun cozmesi de isabetlidir. Duygularini ifade etmek icin bir suru guzel kelimesi vardir argoya küfre ihtiyacı yoktur.
Diger turlusuyle anlamak ve anlasilmak ciddi zorlasabilir.
Kesinlikle katılıyorum! Diğer kriterlerden sonra kitap okusun, okumayı sevsin sdjsjd, yoksa gerçekten zor olur..
Valla ben okumayı severim. Bir kaç kere okumayı sevmeyen kadınlarla ilişkim oldu ama istediğim ritm ve enerjiyi yakalayamadım. Sanırım anlaşmakta okumayı sevmenin önemi büyük..
Kesinlikle!
Valla bu tarz kriterler sayarsam cidden evlenemem o zaman dkdkdk Daha öncelikli. kriterlerim var onun dışında elbet farklı yanlarımız olucak her huyumuz aynı olursa olmaz ki
Ahahah tabii elbette, daha önemli kriterler var, ama bence kitap okumayı sevmeside önemli.. kitap okuduğunda, okuduklarını anlayan kimse bunu uygulayacaktır. Daha fazla bilgi sahibi olacaktır, Türkçesi gelişecektir, daha kültürlü olacaktır. Benimle sevgili olmak istediğini, evlilik düşündüğünü söyleyem bi çocuk vardı ve kitap okumazdı, diyordu sen oku ve bana anlat, ne anladım şimdi ben bunda? Her okuduğumu anlatacaksam oohoo.. sonra kitap hediye edemeyecek miyim? Bilmiyorum, kitap okumasını seven biriyle evlilik güzel olurdu.
Fark etmez ama çocuğumuz olduğunda ve en az dört beş yaşlarında geldiğinde evde okuma saatine katılacağına söz vermeli. O günlere kadar bende okumam 😃
Ohooo niye ki? Eşinize eşlik edersiniz en azından
Nasıl anlamadım
Aahss tamam, yazdığınızı tekrar okuduğumda anladım. Haklısınız bu konuda, katılması şart, hele ki bir çocuğunuz olduğunda masal isteyecek, hikaye dinlemek isteyecek
Aslında ona masal hikaye anlatmaktan çok kitaplara merak uyandırmak. Merak etsin acaba desin bunlar neden işi gücü televizyonu telefonu bıraktı da bu şeyleri eline aldı ona bakıyor ne var ki kitaplarda desin. Sonra ona okumayı da öğretirim 😅 Amacım telefon tabletten önce eline kitap alması.
İn sha Allah nasip olur, güzel bir düşünce yapısı! Her şey bizim elimizde zaten, ne görürlerse, nasıl yetişirlerse öyle devam eder, tabii çevre ve arkadaşlarda çocuklarda fazlasıyla etki ediyorlar, dikkat etmek gerekiyor
Büyük konuşmamamız gerek. Ama genellikle kitap okumasını tercih ederdim. Ya da benim kitap okumamı sorun etmeyecek ve karışmayacak biri olsun.( evet neden paranı kitaba harcıyorsun. Yeter artık bu kadar kitap okudun diyen tiplerle de karşılaştım o yüzden)
Hadi ya, ciddi misiniz? Sigaraya harcayana ne demeli? Kitap çok yararlı, öğretici bir şey, böyle bir şey demeside ne bileyim..
Ben de karşılaşınca çok şaşırdım. Ama bazı insanlar resmen kitaba ve kitap okunmasına zaman ve para kaybı gibi bakıyorlar. Genellikle hiç kitap okumamış bazı kişiler bu şekilde tepki veriyorlar. O yüzden kendisinin okuyup okamamasından daha çok benim okumama karışmaması önemli.
Aay çok kötü ya! Umarım kitap okumayı seven biriyle evlenirsen, o olmazsada dediğiniz gibi karışmaz sizin kitap okumanıza. Çok saçma bir düşünce çünkü.. insanın kendini geliştirebilmesi açısından, Türkçeyi düzeltmek açısından kitap yardımcımız.. buna da zaman ve para kaybı diyorlarsa, pes..
Artık kadınların önceliği kültürlü erkek değil isterse yeryüzünün en cahili olsun ama yeterki zengin olsun.
Katılmıyorum! Bence herkesi aynı kefeye koymanız yanlış.. öyle bakarsanız, bu devirde erkeklerde artık kadınların ceplerine bakıyor? Ama her erkek bakmıyor, çoğunluğu bakıyor? Belki bi oranı bakıyor? Bu yüzden rica ediyorum herkesi aynı kefeye koymayın.
ben kitapkolik birisiyim birisini sanırım buna göre yargılamam. Çok takacağımı düşünmüyorum bana karışmadığı müddetçe
Bence kitap okumayan biri bunu problem olarak görebilir. Sonuçta kitap kolik olduğunuzu iddia ediyorsunuz ve bu sıklıkla kitap okuduğunuzu gösteriyor. Sıklıkla kitap okuyup, zamanınızı eşinize göstermediğiniz sürece, eşinizin şikayetçi olacağını zannediyorum..
Hayır. Korkulu rüyam, Allah'ım lütfen böyle biri olmasın amiin 🥺 Kitap okuyamayacaksak beraber neden evlenelim ki?
Değil mi ama? Birlikte çay/kahve eşliğinde birlikte kitap okuyup o kitap hakkında hasbihal etmek! Ne muazzam bir güzellik ama!! Nasip olur in sha Allah 😍
Not: Biriyle tanışırsan eğer hangi yazarları okuduğunu sor. Ona kitapları sevdiğini fark etmeksizin sor ama, anlamasın, verdiği cevaba görede bakarsın artık duruma 😂
he yaa zaten eğer bi kitap köşem olmayacaksa, kitapların tahlilini yapmayacaksak olabilemeez bhvgjh bu arada kaptım hadi taktiği de hehehe teşekkür ettiim 🤌🥳
Yeaaanii değil mi ama, bir kitap köşemiz olmayacaksa, sevdiceğimizim kitaplarını kendi kitaplarınızla birleştiremeyeceksen.. olmaz bu iş sdjsjdjs rica ederim aşkoo, her zaman! 🫠🥰
he yaa jhghb
Evlenirim niye evlen miyim? Herkesin tercihi zevki farklıdır.
Elbette ama kitap okumayan biride ne bileyim.. kitap okuyan genelde daha kültürlü oluyor. Artı kitaplarlarda bir çok şey öğreniyor insan. Ben kitap okuduğumda, karşımda ki kimsenin telefonda oynamasını istemem..
Elbette her kitap okuyan kültürlüdür diyemeyiz, ama genel olarak baktığımızda kitap okuyanların bir çoğu, ya da bir oranı kitap okumayanlara göre daha kültürlü. Umarım cümlemiz
Bak o olmaz işte. Haftada bir gün olsun o kitap okunacak..
Sdjsjd
Kitap okuyan biri olarak evet çok zorlandığım durumlar olabilir. Yani problem olabilir evet.
Bence kesin problem ya bu işler.. okumayan biri şikayet edebilir, sürekli kitap okuyorsun, kitabı bırak artık vesaire gibi
Kesinlikle, öyle birinden uzak durmak lazım. Zaten öyle biri sana bana hiç bir şey katmaz.
Evet, kesinlikle! Okuduğunuz kitabın muhabbetini yapabilmek lazım, birbirinize kitap önerisinde bulunmak lazım, öğrendiğin şeyleri paylaşmak gerekir..
Umarım böyle birileri hayatımızda
Umarım
İnsan da bir kitap okuyabiliyorsa sadece seni okusun...
Sözlere gel 🫠
Bu bir kıstas olamaz benim için. Şahsen ben kitap okumam ancak denemeler yazarım.
Kitap okumayıp denemeler yazmak.. hmm 🤔
Belki ileride başlarsınız
Hiç bir şeyden keyif almıyorum artık. Depresyondayım sanırım. Deneme değilde, bir kaç ay evvel bir soru sormuştum, eğlencesine bir şey oldu tabi ama soru detayımı okumanızı tavsiye ederim. Hemde kalemimi görmüş olursunuz. 😄
O gün bugündür! Annemin çeyizindeki meşhur kristal bardağını kullandım. Var mı benden cesuru? ↗
AHAHAHAHok iyiymiş. Merakla ve keyifle okudum. Kaleminiz hoş, güzel. Sevdim 😃 Sonrasında ne oldu, merak ediyorum açıkcası.. 😅
Koyduğunuz yer, vitrin olsa gerek? 😅
Anneniz bir şey demedi mi sonrasında? Çünkü gördüğünü ama ses etmediğini yazmışsınız 😃
Ahahaha iyi bari bir şey demediyse, kullanırsınız artık ara ara 😂
Ahahahah o kadar tesir etti diyorsunuz 😂
Yemek sonrası atıştırmalıkların yanında çay içmez misiniz?
Anladım.. ben normal tüketenlerdenim aslında. Kahvaltıda, bir veya iki bardak içerim (max 3 ama nadir)
Ve akşam atıştırmalık olduğunda yine bir veya iki bardak tüketirim. Çayı bırakmak istiyorum aslında ya da sağlıklı çaylara geçiş yapmak istiyorum
Papatya çayını bende sevmiyorum. Zencefil ve portakal birlikte çok güzel. Onun dışında meyve çayları falan. Kahve hiç tüketmiyorum, sadece canımın çektiği vakitlerde içerim oda yılda 2-3 falandır
Haftada birkaç gün yine iyi, her gün kaç fincan tüketen var.. 🫠
Muhakkak denemeni tavsiye ediyorum, çok lezzetli çünkü! 😍
Ahahah işlerim vardı sjdsj
Siz haftada bir kaç gün içiyorsunuz, bence tiryaki sayılmazsınız pek.. benim aldığım çay hazırdı. Kendin taze çay yaparsan nasıl olur tadı bilemiyorum. Tarife bakar, haber ederim. Yarın misafir gelecek, atıştırmalıkla uğraşmaktayım 🥵
Bi bu var: www.kocatepekahveevi.com.tr/250-gr-zencefil-portakal-kis-cayi
Bu limonlu yalnız, tadı nasıl bilmiyorum:
Buda yapılış şekli, limon yerine yine portakal kullanabilirsin: https://youtu.be/Sed7fHXYz2o?si=idBKKw3AzBw1kXjX
Trendyol’da farklı markaların farklı çayları var zencefilli limonlu/portakallı çay.
Zencefil alıp aynı tarifi uygulamayı düşünüyorum sdjsjd
Rica ederim, denersen haber et, merak ediyorum beğenip beğenmeyeceğini. 😊
Menüde fazla bir şey yok, makarna salatası yaptım, cheescake yaptım orman meyveli, lumpia ve yarında pizza yapmayı düşünüyorum.. az mı yeterli mi karar veremiyorum, sanki kısırda yapasım var gibi ama bilemedim.. 🫣
Trendyol linki eklenmemiş. Ekledim ama yorumu gönderince kayboldu.. enteresan..
Rica ederim :)
Buradan yazabilirsiniz, sorun olmazsa
Tamam, anlaştık! ✨
Onunla nasıl sevgili olma durumuna geldin ki onuda düşünmek lazım
Sevgili değilim kimseyle. Zamanında arladaş vardı okumayı sevmiyordu, birde benle sevgili olmak, evlenmek istediğini söylüyordu. Ordan aklıma geldi bu soru
Bence 100% uyum olmasına gerek yok. Her yönünüz aynı ise, zıt olabiliyor evliliklerde.. ben kitap okumasını çok isterim, hayırlısı bakalım
Hayırlısı.. çok aşırı derecede kitap bağımlısıda olmasında 😂
Sonuçta her şeyin fazlası zarar. Ben şu anda bitmesini istediğim “Cezaevinden Anahit’e mektuplar” adlı kitabını okuyorum
Konusu Ermenistanlı adamın 3 evlilik yapmış olması, ikinci eşinden 3 çocuğu; üçüncü eşinden ise 2 çocuğu olması. Şirincede izinsiz ev yaptırmasıyla ve tek bir evle kalmıyor, sonraları hotel vs de yaptırmış falan ceza veriliyor. Atatürk’e yönelik ve islam dininin peygamberine (s. a. v.) hakaret sözleri ederek ceza yemiş yine. Toplam 11,5 yıl hapis. Sonrasında hapisteyken üçüncü eşinden olan kızına mektup yazmış ve mektuplarında hayatını ve olanları anlatıyor işte ve kızını ne kadar çok sevdiğini. Sonrasında firar etmiş hapisten işte, daha oraya gelmedim. Araştırabilirsiniz kendisini. İki eşinede problem yaşatmış
“Everand” diye bir uygulama var, indirmen gerekiyor. Bir ay ücretsiz deneme şansın var, orada bakabilirsiniz kitaba
Yok, hayır. Bende sevmiyorum e-book kitaplarını ama kitap hedefim var yıl sonuna kadar, onu yetiştirmek adına artık kitap dinliyor, e-book olarak ince kitapları okuyorum. Kitaplığımda ki kitaplar kalın çünkü, asla yetiştiremem. Yoksa canlı kitap varken telefondan okumak mı? Asla 😊
Hiç duymadım bahsettiğiniz kitabı, göz atarım
Çok değil biliyorum ama yeni başldım sık sık kitap okumaya, 15 hedefim. Kayıtlı okuma durumum 13 ama gerçekte aslında 14. Bir kitabı dinleyerek bitirdim ama daha okuma kaydı yapmadım
1K uygulamasında
Estağfurullah. Uygulamada bir sürü insan var kitap okuyan
Bende Instagram’a giriyorum 🥲
Anladım, dediğinizde haklısınız. Bazen abartılabiliyor sosyal medya ne yazık ki.. insanların hayatı oluyor
Evlenilir en azından bi kültürel aktiviteye ilgi duysunda
Diyorsunuz? Yok ya evlenilmez.. kitap okumayı sevmeli ya
Ya wattpadd den kitap yazıp onu okuyanla bende evlenmem kültürel roman okursa o ayrı yani bilemiyorum zevk meselesi benim okudukça uykum gelir okulu bile uyuyarak bitirdim
Watpadd’dan bahseden kim? 😂
Eline alıp, o kitap kokusunu duyarak, sayfaları çevirerek okuduğun kitaptan bahsediyorum; kaliteli yazarların kitapları, öyle uyduruk saçma sapan kabul etmem yok Wattpadd’mış falan 😂
Allah’tan yine geçmişsin 😆
Misal ya günümüz kitapları böyle sırf ben etiket maksatlı öyle belirttim, kaliteli rus romanları var iken amerikan eserleri ya da bilmiyorum doğru düzgün kitap eskisi gibi okumuyorum artık şimdi yanlış konuşmayım ama kitap önemli.
Yerli kaliteli kitaplarda var, bakmanızı öneririm. Kitap çok önemli..
Kitap okuyan birisiyle olmam kafa yanıyor bi yerden sonra.
Ne açıdan, nasıl yanıyor?
Kendini fazla kaptıriyorlar ama dısardaki yaşama ayak uyduramıyorlar bir de sen niye okumuyorsun gibi sorularla sıkıyorlar. Sen oku bana niye zorluyorsun ki?
İşte, çiftlerden biri okumuyorsa diğerinin okuması sıkıntı her iki taraf içinde. Birbirlerini bunaltacaklar sadece.. “niye okumuyorsun” ve “bırak artık şu elindekini.” Söylenip durulacak..
Herkesin bir alanı olmalı ve birbirlerine karışmamalı yalnız kalabilmeli. O yalnızlikta eşler istediğini yapabilir. Kitap okuyan kitap okur oyun isteyen oyun oynar.
Peki bu bahsettiğiniz alanın vakti ne kadar?
En az 2 saat
Kitap okumamak ayrı sevmemek ayrı eğlenceli kafa dengi biri olucani sanmıyorum
Katılmıyorum.. kitap okumayı seven kitabı eline alır en az ayda yılda bir kitap okur. Sevmeyen biri kitap okumaz. Net.
Ayni şey
Tamam işte, kitap okumayan biri neden okumuyor? Seven biri okur. Sevmeyen biri okumaz. Kitap okumayan biri demek ki sevmiyor ki okumuyor?
Ok
Ne alakası var canım kitaptan çok daha önemli konular var mesela karakter kişilik adamlık benim için öncelik bunlar
Elbette karakter, kişilik bunlar önemli unsurlar. Lakin sen kitap okumayı seviyorsan ve karşında ki sevmiyorsa, bi süre sonra sanada karışabilir. Ayriyeten okuduğunu anlayan kimse daha bilgili ve kültürlü olur.
Çok kitap okuyan biri değilim arada sırada okurum okuması benim için önemli değil ama arada okusa iyi olur kültürü gelişir
kıtap okumaması onemlı degılde... arastırmayan , sorgulamayan , dedıgım dedık. Fıkırlerıme saygı duymayan nato mermer bırıyse cekemem.
O bence olur gibime geliyor.. yani biri kitap okurken diğerinin okumaması sıkıntı bence..
Bu soruyu hayal edemedim kitabı hiç sevmem
Sizde kitabı seven biri ile evlenirseniz zaten sıkıntı yaşarsınız..
Evlenmek için kitap okuması şart değil.
Kime ve neye göre..
You lost youyuyyy derim
Sdjsjdjsjdjsj 😂
Gerçekten kitap okuyan çok az kız gördüm
Okuyan var ama çok yok, ya da biz denk gelmemişiz..
Beni bi iter bu özelliği açıkcası
Aynen! 🌹
Ben ona okuma aliskanligi kazandiririm.
Hiç zannetmiyorum.. bir insan yedisinde ne ise, yetmişinde de odur.
Ben askerdeyken arkadaslarima ornek oldum. Onlara kitap hediye ettim hepsi okumaya basladi :) insanlarda degişebilir
Ne yazık ki insanların değişebileceğinden pek bir ümidim yok.. 🫠
Bu kadar ümitsiz olmamalisin. Yinede umudunu diri tutarsan gerceklesmeyecek şey gerçeklesebilir. En son hangi kitabi okudun?
Sende haklısın, her şeye rağmen ümitli olmalı insan, ama yinede duydukları ve gördükleri karşısında bazen o ümidi yitirebiliyor insan.. şu an “Cezaevinden Anahit’e mektuplar” kitabını okumaktayım
Okudugum bir kitapta umut ve bekleyiş vardi. Karakterimiz bir tegmendir bir kaleye atanir ve hemen gitmek ister oradaki komutanlar ikna eder ve bekleyiş sürer. Bekledigini görür umit bu yüzden insanin icinde olmasi gereken bir duygudur. Romanin adi Tatar Çölü
Bahsettiğiniz romana bakarım ve dediğinizde haklısınız ama işte.. bilmiyorum belki zamanla.. çünkü ümit edebiliyorum hala desemde kendimi kandırmış olurum..
Bir flimde şu sözü duymuştum. Umudunu kaybedersen içindeki öfkeye sarilirsin. şu an okudugum kitap Bülbülü Öldürmek sen okudun mu?
Hayır, okumadım bahsettiğiniz kitabı ve filmde geçen bahsettiğiniz sözde doğru ve güzel sözmüş, not edeceğim :)
Ne ile alakalı okuduğunuz kitap?
Bir ailenin üzerinden toplum eleştirisi yapiyor. Şu an kitabin yarisindayim hala bitirmedim bitirirsem kitap hakkinda görüslerimi sana sunarim. :)
Hmmm hiç doğru bir şey değil ama eleştiri sdjsjd. Memnuniyet duyarım :)
İyi geceler hanimefendi :)
Hayırlı geceler :)
🤗🤗🤗
aynı şeyleri paylaşmadan nasıl mutlu olacaksınız?
Kesinlikle!
Hayır hayır hayır hayır hayır hayır hayır hayır
Evet evlenirim
Kitaplarla arasının iyi olması beni mutlu eder
Hiç kitap okumayan biriyle evlenmezdim
Zannetmiyorum çünkü benim işim bu
Biraz okusun ya jxbx
Bencede shdhs
Şu an “Cezaevinden Anahit’e mektuplar” adlı kitabını okuyorum
Konusu Ermenistanlı adamın 3 evlilik yapmış olması, ikinci eşinden 3 çocuğu; üçüncü eşinden ise 2 çocuğu olması. Şirincede izinsiz ev yaptırmasıyla ve tek bir evle kalmıyor, sonraları hotel vs de yaptırmış falan ceza veriliyor. Atatürk’e yönelik ve islam dininin peygamberine (s. a. v.) hakaret sözleri ederek ceza yemiş yine. Toplam 11,5 yıl hapis. Sonrasında hapisteyken üçüncü eşinden olan kızına mektup yazmış ve mektuplarında hayatını ve olanları anlatıyor işte ve kızını ne kadar çok sevdiğini. Sonrasında firar etmiş hapisten işte, daha oraya gelmedim. Araştırabilirsiniz kendisini. İki eşinede problem yaşatmış
Yok ya izlemiyorum kendisini, geçen haftaya kadar adamın ruhundan haberim yoktu. Kitap okuma hedefim vardı. O hedefi tamamlamak adına ince kitapları okumaya başladım, kitaplığımda ki kitaplar kalın çünkü ve yavaş okuyucu olduğum için asla yetiştiremezdim. İşte hem kitap dinle hem e-book oku derken, bunun kitabına denk geldim, adamı hiç araştırmadan okumaya koyuldum ve sonu pişmanlık, yani öğrenmiş olduğum bi yandan iyi oldu ama adamın kitabını ve alıntılarını paylaşmak biraz can sıkıcı..
Şimdi can sıkıcıysa neden paylaşıyorsun duyar gibiyim, anlatayım: kitaplarda güzel alıntılara rastladığıma mutlaka paylaşmam gerekiyor, paylaşmazsam olmuyor, tikim var.. 😅
Kitabını okurken ara ara sıkılıyor, ara ara ilgimi çekiyordu yazdıkları ama kendini çok metliyor bazen ve çocuklarını metlemesi yok mu.. neymiş, “çok az ailede, onun yetiştiği çocuklar çıkarmış” falan fistan..
Bilmem, ben burada kimseyle laflamıyorum sdsjdjs
800 civarı kitap var kiler'de.
Ooo çok iyi! 😲 Hepsini okuma fırsatınız oldu mu peki?
Darısı benim başıma 😂
Hepsini okudum çok kültürlendim. Kültürlü arkadaşlarım oldu bayağı.
Ooo çok iyi, peki türleri okudunuz?
Her türden kitap var. Mesela Metal Fırtına'da 200'lü sayfalarda mı ne, hale ve Abd askerleri var. Hale'nin eşinin adı Barkın'dı sanırım. Kurgu kitap.
Hmm anladım.. güzel eğer size bir şeyler kattıysa :)
Evet hayal dünyam çok genişledi.
Ma sha Allah
Evlenirim. Bu bir kriter değil 🖤
Kime ve neye göre.. düşünsene diyorsun eline bir kitap alda oku diye ya da karşılıklı bir kitap okuyalım bir kahve/çay eşliğinde diyor, “yok ya ne okuyacağım, çok sıkıcı kitap okumak, zaman kaybı” vs. Hevesin kursağında kalmaz mı? ya da diyor, “sen oku, anlat bana” gelde her seferinde okuduğunu anlat..
Evlenmem
Hayır
zor olur
Hayir
evlenmem
Evlenemem
Evlenmem
Evlenmem.
Evlenmem
Hayır
Evet
Aaa neden?
Ben hiç okumuyorum
Devamke 😃
Yok ya ben yapamam
Hayır..
Evlenmem
Ne alaka
Kitap okumayı seviyor ve kitap okuyor musunuz?
Hayır
Asla
Evet
Çok zor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?