Türkiye’de okullaşma ve okur – yazarlık oranı yüzde 96,5’lere ulaşıyor ancak TÜİK verilerine göre okuma- yazma bilmeyen 2 milyon 663 bin kişi var. - Peki, siz hoşlandığınız kişinin okur yazar olmadığını öğrenseniz bu durumu sorun eder miydiniz? - Okuma yazma bilmeyen biriyle evlenir misiniz? #Mireya#OkurYazar#Evlilik
evlenirim ne var babaannemde 93 yaşında oda bilmiyor onuda saydılar demekki yokluktan 17 yaşında evlenmiş o zamanki alfabe arapça biliyorken hopp latince dili çıkmış ortaya o sıradada evlenmiş kocasıydı çocuklarıydı okuyamamış 80 milyonda 2.6 milyonda bir felan oluyor o kadarda tınlama
Hiç bir ortak yönümüz olamaz ki. Evlilik bir ömür beraber olmaktır. Bir hayatı paylaşmaktır. Okuma yazma öğrense de kültürünü arttırıncaya kadar epey zorlu engelleri aşmak zorunda kalacaksın. Mümkün değil.
@HümanistTürk Kendini geliştiren insanlar yok diil ama kimse kimseden üstünlük taslamamali çok çirkn duruyo hepimiz aynı eğitimin içindeyiz sadece bazilarimiz daha şansli
şans bana pek bı anlam ıfade etmeyen bır kelıme gıbı gelıor ınsan calısmalı ve gayret gostermelı, Ali Sabancı nın bır vıdeosunu ızlemıstım. dıyordu kı ben zengın dogdugum ıcın şansız bırıyım sen ise benım kadar zengin olmadıgın için şanslısın dıyordu
Benim iki dört yengemin de okur yazarlık ları yok ama bu hiç sorun değil bende hiç sorun etmem gönül rahatlığıyla yavaş yavaş öğretirim canımdan mı gidiyor sanki
Ne olacağı belli olmaz ama ben evlenmezdim. Yani bir kere ben onunla anlaşamam. Yine de ne olacağı belli olmuyor ya gün gelir birine aşık olurum onunda okuma yazması olmaz ama aşkım bu eksikliği görmezden gelir. Ama büyük ihtimal hayır.
Büyük konuşmak istemiyorum ama hayır. Ben kocamın onu anlamayacağım seviyede zeki ve kültürlü olmasını istiyorum. Ben ona hayran ve aşık olayım o da beni sevimli bulsun ve aşık olsun
Ben aşıksam her türlü evlenirim isterse öğretirim de evlendikten sonra sıkıntı çıkabilir. Okumayı bilmeyen insanın ufku, hayal dünyası kısıtlıdır yaşayabilir miyim bilmem
En İyi Cevaplar