azalır bence
azalır
çoğalır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
azalır bence
Dertler paylaştıkça azalmaz veya mutluluk paylaştıkça çoğalmaz. Bu fizikteki enerjinin korunumu yasasına aykırı bir durum en başta. Doğada enerji asla yok olmaz, sadece şekil değiştirir. Yani bir derdimizi yakın bir arkadaşımızla paylaştığımız zaman o derdin bize yüklediği psikolojik yük azalır aslında.
Derdimi çok insanlar anlatmayi sevmem çünkü derdini anlattığın zaman eğer karşı taraf dosta seninle beraber üzülür
Düşmansa senin o derdine sevinir
Ama ne zaman anlatılır biliyor musun çözülecekse çözüm odaklı olmak olması gerektiğine inanıyorum ben sana böyle durumlarda
Çözen birini anlattığım çözüme yönelik birini anlattığın zaman o zaman azalır ama çözüm odaklı olmaz isen çoğalır
Doğru kişilerle paylaşırsan azalır. Ama yanlış kişiler olursa kar topu gibi büyür de büyür.
Cevap
10Cevap
dertler paylaştıkça değil çözdükçe azalır.. bunun için de başkasına anlatmak değil kendimiz çözümler bulmalıyız
Paylasamiyorum anlattıkça daha kötü oluyorum ben
İçine sığmayan ufak tefek derdi paylaşırsan
Birde onay alırsan azalır lakin;
Geçmişte yaşanmış tramva oluşturmuş kadar
Büyük dertler konuştukça çoğalır
Sıkıntı yapar huzur bozar
Hatırlamak tatsız olabilir.
Sendeki derdi ehline anlatırsan, çözüme kavuşur azalır. Ama tutar da ziyan edecek birine anlatırsan çoğalır.
Tarihi eser hükmündeki bir testiye, eskicinin ve koleksiyonerin biçtiği kıymet gibi.
Kişiye göre değişkenlik gösterebilir fakat dertler üzerine konuştukça insan tekrar yaşıyor gibi olabilir, içi daralabilir. Heleki sürekli yapılırsa alışkanlık haline gelebilir daima dibe çeker insanı ve karşıdakini
Azalır ama herkese derdini anlatmak iyi değil senden çabuk sıkılıyorlar eskisi kadar anlatmıyorum artık
Dertler konuşulmadikça unutulur konuşuldukça başa dönersin en iyisimi sessiz sessiz kaybolsun herkes sussun
Azalır diyolar da ben birine anlattım mı o sorunum dallanıp budaklanıyor
Çoğalır çünkü bu zamansa insanlar derdi çözmek için değil koz toplamak için dinliyor.
Dert... Gibidir herkes kendininkini en büyük sanır. Benim ki ideal ölçüde
Paylaşılan kişiye bağlı olarak azaladabilir cogaladabilir
Ya hicbir degisikligi yok sadece insan psikolojik olarak daha rahat hissediyor paylaşınca
Anlatmak içine atmaktan iyidir
Dertler, derya olmussss
Sadece biraz rahatlarsın.
Bence tazelenir paylaştıkça
Kimle konuştuğuna bağlı
Cogalir
Çoğalır 😂
Çözüm bulmadığı sürece anlatmaya gerek yok
Hiç bişe olmaz
Sabit
Bende dert ortağım olsun istiyorum ama yok 😂
Çoğalır