Çoğalıyor dert babası oluyoruz. Dost meclisindeyiz ekstradan bir arkadaşın arkadaşı geliyor. Biz de ortam da sayılan sevilen biriyiz tavsiyelerimiz dinlenir. Neyse hacı çocuk geldi bir başladı anlatmaya ama nasıl dertler. Biz kadehleri bıraktık herkes birbirine bakıyor şarkıyı felan kapattık. Çocuğun derdi hacı odası istediği renkte değilmiş. Arabasıni çizmişler onu babası duyarsa kızarmış arabada merso he :D neyse yok işte üç flörtüm vardı hepsi öğrendi yakalandım ne yapıcam felan. Arkadaşa dedik bak bunu buradan alın :D final de bu moddaydık
Genelde derler ya dert paylaştıkça azalır, mutluluk paylaştıkça çoğalır... öyle bir devirdeyiz ki kardeşim, tam tersi oluyor dert paylaştıkça çoğalıyor, mutluluk paylaştıkça azalıyor... Artık , Derdine sevinip dillendiren oluyor, mutluluğuna nazar edip yok ediyolar 😂😂😂 Rabbşm kimseye dermansız dert vermesin herkesler mutlu olsun inşallah. İyi insanlar diliyorum herkese. Mutluluk kal ❤
Genellikle kendi içime atarım ama derdimi anlaticaksamda anlatacağım kişiye göre değişir. Birde dertler paylaşıldıkça çoğalır mı bir şey diyemem ama çoğu insan dertlerimize boş yorumlar yapıyor bu da bizim moralimizi bozabiliyor. O yüzden genellikle kimseye söylemeyi tercoh etmiyorum hep içime atıyorum ve kendim çözmeye çalışıyorum dertlerimi problemlerimi.
Kişilik & Karakter konusunda 21,7b cevap paylaştı.
Hayır derdinin dermanı yine insanın kendisinde. Anlattıkça çoğalabilir, daha çok deşebilir hatta daha çok canını yakabilir, acıtabilir. Anlatmayıp içine atınca da azalmaz. Dermanını bulana dek, unutana dek, başka dertler türeyene kadar 🤷♀️
Azalması kesinlikle söz konusu olmuyor dostum.. Ki zaten anlatacak derman bulamazsın.. :) İyi bilirim.. Hangi dinleyici ne diyecek ki derdini hafifleten? Dert belliyse dermanı da bellidir.. Ne eksik ne de fazlası.. Sadece o'dur çaresi..
- "Geçer, zamana bırak, başka şeylerle ilgilen.." vs.. gibi safsatlardan başka ne verebilir bize? - "Dayı ben nefes alamıyorum, ne diyorsun sen?"
İnsanda doğanın bi parçası onun gibidir doldukça boşaltır kendini Dertler maddi olarak azalmaz paylaşınca ama gerçekten manen bi rahatlama geliyo geçen aylardada ben aynı şekil oldum konuştum arkadaşlarımla bi rahatladım bir iki nasihat felan iyi geliyor anlat diyicem ama çok özeldir yabancıyızdır o sebepten Allah sabırlar versin dosdum
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Yani azalıp azalmaması da değil aslında mesele.. İnsan anlatmak istiyor bir şekilde.. Anlatmak bazen iyi geliyor.. Yükü hafifletmese de rahatlatıyor.. Keyifli akşamlar..
Valla ben dert anlatmayı sevmiyorum sonuçta anlatınca bir şey değişmeyecek o yüzden bi de derdi anlatıp kendimi yormayı hiç sevmiyorum. Zaten senin derdini karşındaki ne kadar derdi sayabilir ki.. O yuzden gerek yok.
Dertler paylaştıkça pek azalmaz derdin azalması içim çözüm yolları aranması gerekir. Birilerine dert anlatılınca derdimiz daha da fazla hale geliyor deşiyorlar dert bir iken bin oluyor, çözüm yolu sunacağım teselli vereceğim derken daha da beter hale sokuyorlar durumu. Birine dert anlatmaktansa kendi içimde derdimiz çözerim kimseye anlatmam daha iyi ya da en iyisi duvara anlatmak o daha iyi teselli verir. Derdin dermanı genelde insanın kendisindedir kendi derdimizi kendimiz çözmemiz gerek bence.
Yani dert anlatılmaz öyle herkese ki, dost var düşman var. Dost görünümlü düşman var. Ama gerçekten bir dosta anlatırsak azalmasada hissettirdiği acı hafifler biraz
Arkadaşıma anlatmayı tercih ediyorum genelde hem bilsin hemde çare bulmaya çalışsın psikolog gibi rahatlatmaya çalışsın diye hmede konu olsun diye çünkü konu bulamıyoruz maalesef 😄🤷♀️
Çoğalır, seni seven birine anlattığın derdin onun da derdi olur. Belki de senaryo tam tersine akıp bu işten dezavantajlı çıkarsın. En iyisi içine atmak, kimse kimseyi anlamaz ztn krdşm.
kimseyle paylaşmak hiçbir işime yaramadı. yani insan bazen konuşacak biri olsun istiyor ama bu derdini azaltan bir şey olmuyor :d yorucu zaten ya ne uğraşcan. anlatmıyorum kimseye
yerine göre anlatırım bi fikir alacaksam anlatırım ama fikir alınacak bir durum yoksa anlatmam beni boşu boşuna teselli edefektir arkadaşım üzülme geçer vs bunları bende biliyorum zaten insna kendi kendine konuşunca daha cok rahatlıyor bence