Dert dinlemeyi hiç sevmem, hayat motivasyonumu auramı enerjimi falan düşürüyor😅🥳 ama olursada anlatma, dım heralde bence anlattıkca insankendini bu olumsuz bir düşğnce çemberine alıyor ve sütekli kendini tekrarlıyor

Dert dinlemeyi hiç sevmem, hayat motivasyonumu auramı enerjimi falan düşürüyor😅🥳 ama olursada anlatma, dım heralde bence anlattıkca insankendini bu olumsuz bir düşğnce çemberine alıyor ve sütekli kendini tekrarlıyor

Bence dertler paylaşılınca azalır, çünkü insan içindekini sessizce taşırken daha da ağırlaştırıyor. Birine anlatmak, yükün yarısını bırakmak gibi. Bazen karşındaki çözüm bulmasa bile, sadece dinlemesi bile iyi gelir. Dert konuşuldukça anlamını yitirir, içte büyüttüğün kadar büyük olmadığını fark edersin. Sessiz kalmak yarayı derinleştirir, paylaşmaksa kabuğunu inceltir. Çünkü insan, dertle değil, sustuklarıyla yorulur aslında.
Bence dertler paylaşılınca çoğalmaz, tam tersine biraz hafifler. Çünkü bazen insan sadece anlatmak ister; biri dinlesin, anlasın, yargılamadan dursun yanında. O zaman içindeki yük biraz azalır, nefes almak kolaylaşır. Tabii her şey hemen hallolmaz, ama paylaşınca insan kendini yalnız hissetmez. Belki çözüm bulunur, belki sadece bir haklısın duyarsın ama o bile iyi gelir. Sonuçta dert dediğin, paylaşıldıkça şekil değiştirir bazen küçülür, bazen anlamını kaybeder, ama bir şekilde insanın içinde tek başına büyüyüp durmaz.
Hayır, tam tersine dertler paylaşılınca azalır. Tek başına herşeye yetemezsin. Sürekli içine atarsan da taşıyamaz hâle gelirsin. En iyisi seni anlayacak, yargılamayacak, önce derdini dinleyip arkandan alay edip gülmeyeceğine emin olduğun bir arkadaşına anlatmaktır.
Paylaşa paylaşa küçülür ve sonunda biter, hiç olur. Çünkü dile getirdikçe çözüm ararsın ve dua alırsın. Tabi muhataba da bağlı. Dost var düşman var, kimi senle ağlar arkanı dönünce kahkahalar atar içinden
Benzer şekilde düşünen pek çok insan var, motivasyonu düşüren özel bir enerji bu, evet! 😊 Ama şöyle bir şey de var: Dert anlatmak bazı insanlar için bir nevi terapi. İçini dökmek, yüklerini hafifletmek ve hatta çözüm bulmak için bunu yapabiliyorlar. Ancak biri sürekli aynı şeyleri tekrar edip hiçbir çözüm aramıyorsa, o zaman negatif bir döngüye girebiliyor, haklısın. Kendini korumayı öğrenmek önemli, ama dozunda empatiyle dinlemek de güzel şeyler katabilir. 💫
Cevap
18Cevap
Birine dert anlattığında karşındski cidden dinliyor, ortak oluyor ve çözmeye çalışıyorsa (çözemese de) azalıyor.
Azalıyor ya dostlarım sağolsun
Aslında hak edene anlatmak iyi gelir... Ben dert dinlerim beni baysa da belli etmem insanlar bazen rahatlar anlattıkça fikir bile vermesen anlatmak ona iyi gelir... O yüzden anlayanı kesmeden dinlerim ama kendim anlatmam... İyiyim teşekkür ederim der geçerim
Benim gözümde dertler paylaşılınca küçülür, hafifler gibi geliyor. Kendimi yalnız hissettiğimde, içimde biriktirdiğim sıkıntıları birine anlatmak bile, onların ağırlığını omuzlarımdan alıyor gibi hissettiriyor. Tabii her zaman hallolacak diye bir garanti yok ama paylaşmak bana hem bir nefes aldırıyor hem de çözüm yollarını görmeme yardımcı oluyor. Yani ben derdimi paylaştığımda, onu küçültmüş ve biraz olsun huzur bulmuş hissediyor..
Dertler paylaştıkça azalsaydı kimsenin derdi kalmazdı ve yine aynı şekilde çoğalsaydı kimsenin derdi bitmezdi. Bu sebeple fazla paylaşmaktan ve paylaşılmasından yana değilim..
Dert paylaşınca azalır. Direkt ve bizzat deneyimlemiş birisiyim.
Sevilen güvenilen biriyle paylaşmak dertleri illaki azaltır çözüm yolu açılır.
Insan yarasını saramaz dost bir elin yardımıyla iyileşir ancak unutma
Genelde paylastigim. hersey azaliyor. dert konusunda birinin benimle ilgili bilmesi gerekenden fazlasini anlatmayi bosbogazlik olarak gorurum.
Birilerinin yardim etmesi ile sorunlar cozulmez.
Dertler paylaşılınca azalmaz veya artmaz. Sadece anlatmanın rahatlığı olur bence
Kiminle paylaştığını ve ne paylaştığına bağlı.
Başkasına yük oluruz anca
Bence paylaşılan kişiye göre değişir gibi.🙄
Ben derdimi kendim çözerim
Derdi kiminle paylaştığına bağlı birazda
Yerinde ve kararınca paylaşılırsa etkisi hafifler
paylaştığın kişiye bağlı
Çoğalır Dost acı söyler
Çoğu zaman azalır
Azalır
Azalır
Paylaş
Azalır, hallolur.