Başarılı algınız nasıldır merak ediyorum. Nasıl birine başarılı dersiniz?
Bazıları için bu kariyerdir, bazıları için ailesiyle iyi geçinmesidir, bazıları için hayvan sevgisidir vs. vs. değişir.

Başarılı algınız nasıldır merak ediyorum. Nasıl birine başarılı dersiniz?
Bazıları için bu kariyerdir, bazıları için ailesiyle iyi geçinmesidir, bazıları için hayvan sevgisidir vs. vs. değişir.

Kendi bakış açımdan bu konuyu ele aldığımda başarıya giden yoldaki ilk kural bana göre sevgidir.
Sevginin olmadığı bir yerde, varolmuş bir başarıdan bahsetmek mümkün değildir.
Bir insan ne iş yaparsa yapsın. Yaptığı işten daha önemli olan tek bir şey vardır..
Ne iş yaptığı değil, o işi nasıl yaptığıdır.
Bu sebepten ben bir insanın yaptığı işe değil, o işi nasıl yaptığına bakarım.
Eger ki; yaptığı işi aşkla, sevgiyle, gönülle yapıyorsa ve o işi yaparken elinden gelenin en iyisi yapmak için gayret ve çaba gösteriyorsa işte o insan benim gözümde başarılı bir insan demektir.
Gönülsüz, zoraki, mecburi yapılan her iş çoğu zaman bir insana başarı yerine başarısızlık getirir.
Aile hayatı olur
İş hayatı olur
Özel hayat olur
Başarıya giden yolda yaptığınız iş her ne olursa olsun içine bir tutam sevgi de katmayı unutmamak lazım.
Diğer bir açıdan konuyu ele aldığımda, Başarılı insan açılımı benim gözümde, para, pul, mevki, makam, ün, şöhret demek değildir.
Bunlara sahip olmuş fakat aynı başarıyı özel hayatında aile hayatında veya karakterinde başaramamış insanlarla doludur bu hayat.
Bu sebepten, ben bu hayatta kötülük yerine iyiliği seçmiş.
Zamanını boş şeylere harcamak yerine kendi yolunda ilerlemeyi seçmiş.
Her daim önüne bir hedef kalbine ise o hedefi geçme yolunda isteği koymuş bir insanın bu hayatta başaramayacağı hiç bir şeyin olmadığını düşünüyorum.
Yaprak sarması saran bir erkek, çocuklarını sevgiyle büyüten anne ve baba, gece uykularından feragat edip sınavından yüksek not alan öğrenci başarılıdır. Aşık olmak, sevgiyi bulmak, bir insanı çileden çıkarmak başarıdır. Bu dünyada iyi ve kötü insanların başarılarının eserleriyiz.
İyi akşamlar Adminim, bu çok ucu açık geniş bir kavram ama kendime göre yorumlarsam bence asıl başarı istediği şeyleri hayal olur hedef olur hayat hakkında planları olur bunu başarmasıdır.. yani aslında sonuç almasıdır. işte kariyerinde yükselmek istediği işe sahip olmak.. ya da eğitim hayatında istediği noktaya gelebilmesi. ama biraz daha hayatla ilgili bakarsak da mesela sürekli denemesi hiç bir zaman vaz geçmemesi ve başarısız olmasına rağmen tekrar tekrar deneyip son8unda istediği şeyi başarması elde etmesi bence.. yani elinden gelenin en iyisini yapmak başarıdır. ya da zorluğa rağmen vaz geçmemek.. ayrıca iyi bir insan da olabilmek. çünkü bu dünyada biliyoruz ki herkesle anlaşmak imkansız. kendini ne kadar bozmadan insan devam ederse işine hayatına sosyal yaşantısına bu da başarıdır benim için.. ve aynı zaman da mutlu bir aile yaşantısı da olursa.. eş çocuk gibi.. ama tabi dediğim gibi herkese göre değişir çoğu insan bence buna kariyer ve para olarak bakıyor :)
Benim için başarılı insan demek, gerek ailesinden, gerek arkadaşlarından ya da şöyle diyim. Sahip olduğu her şeyin değerini bilen ona göre yaşayan insan başarılıdır benim gözümde.
Cevap
17Cevap
Her insanın kendi hedef ve hayallerine ulaşma seviyesine göre değerlendiriyorum başarıyı. Yani bana göre üniversiteyi bırakmış ya da hiç okumamış biri başarısız değildir. Belki hayalinde çok başka şeyler vardır ve onları gerçekleştirmiştir.
Kötü bir durumda soğukkanlı olabilen.. insanlarla iyi iletişim kurabilen.. başarılı olmayı parayla değil de çalışmakla ölçen.. mesleğinde idealist olan.. bilmediği yerde riyakarlik yapmayan, işi ehline veren.. çalışanına karşı doping uygulamayan.. evdeki rolüyle iş hayatındaki rolü ayırt edebilen.. kendisine bir emanetin hiç düşünmeden verilebileceği insandır..
Mobbing olacaktı 😊
Benim için başarılı insan, kendini bir şekilde belli yönlerde geliştirmiş, bunları da kendi emekleriyle yapmış, çevresinde güzel insanlar edinmiş insandır.
Kariyer vs. de zaten başarılı insanın kendini geliştirdiği yönde şekillenir.
Ayrıca başarıyı sürdürmek de bir başarıdır. Başarılı insan, başarısını da sürdürmeli..
Hayattan maksimum verim alan ve geleceğine odaklanan, yapabileceğine inanan biridir. Sağlıklı bir zihne ve ruha sahip her insanın başarılı olma ihtimali hayli yüksektir. Verim de, mutlu olabildiği şeylere zaman ayırmaktır benim için
Gereken mücadeleyi verırım sonucu hüsran olsa bıle doğan cuceloglunun dediği gıbı yaparken şevklı mıydım? Gereken azmi sonuna kadar gösterdim mı gösterdim benım ıcın onemlı olan budur bu gıbı kişiler benım gözümde başarılı insanlardır sonuç olumluda olsa olumsuzda olsa...
Bana göre sağlığını ve mutluluğunu kaybetmemiş insan ya da insanların topluluğudur ha bunun yanında iyi bir kazanç elde etmesi gerekir Ama aşırısına gerek yok ya da şöyle söyle ben daha mantıklı olur insanların sağlığını koruyacak düzeyde Kazancı sağlanması ve diğer insanlara faydalı olmaz
Bana göre kendisine zor gelmesine rağmen çabalayıp yapabildiği her şey bir başarıdır ve asla hiç bir başarı küçümsenmemelidir. En ufak şey dahi bir başarıdır.
Kendini gerçekleştirmiş mutlu insandır. Mutlu insan başarılı insandır. Bu hayatta her şeyi elde edip halen içi mutsuz bir sürü insan var. Kendini bilen mutlu olmayı anı yaşamayı bilen başarının kendisini değil başarıya giden yolu da seven insan başarılı insandır.
Özünde insan maddi manevi ya da mental olarak sadece kendine değil, çevresindeki insanların hayatlarına da bir nebze değer katabilmiş, pozitif olarak dokunabilmiş ise bu başarıdır benim için.
Bence hiç kimseyle rekabete girmeyen kişi başarılı insandır. Çünkü rakip olarak sadece kendini görür.
Başarılı bir insanın benim gözümde başarısı en dip noktadan tırnaklarıyla yukarıya çıkan insandır.
İlk başta ben Kariyer derim. Kariyeri iyi olan, büyük kazançlar sağlayan insanların geneli hayatın diğer alanlarında da başarılılar.
Zeki insandır. Zeki insan yaptığı her işte başarı elde eder
Kendi hedefini başaymak ve aşla pes etmemiş olmaşı elinden geleni yapmaşı en büyük başarıdıy
Elinden gelenin en iyisini yapmış veya yapmaya çabalayan kişidir
Kendini aşmış insandır. Kafasındaki sesi dinlemeyi bırakmış ve hayatını dengeye getirmiş insan
Koyduğu hedeflere yönelik sabırla emek vermesi ve hedefe ulaşması. Bazısı hem özelde hem iş hayatında başarılı bu dengeyi kurabilenlere daha da hayranım..
Başarı duruşundan kendinden ödün vermeden …. Kimsenin hakkına girmeden…. Kimseye muhtaç olmadan… koyduğu hedefe ulaşmaktır
ama başarı hedefe ulaşmak değil…. Asıl mesele Hedefe nasıl ulaştığındır…
Genel toplum için başarı akademik başarıdır. Ama aslında öyle değil. Bir insan herhangi bir konuda başarılı olabilir. Bunun bir kriteri yok
Benim için başarılı insan sevilen sayılan sözü dinlenilen insandır.
Toplumda bir statüsü olmuş, konuştuğu zaman dinlenen insandır.
Başarılı insan kendisine saygısı olandır, bir duruşu olandır, istediğini elde edendir , hedefine ulaşandır
Kendini seven, değer veren her insan benim için başarılı bir insandır. Çünkü insanın kendisini sevmesi çok zordur
Pes etmeyen ve hayatın bütün olumsuzluklarına karşı bir şekilde dayanması gerektiğini bilen.
Kendini aşmış bir insan her zaman başarılıdır benim gözümde
bence bir insan hayallerini gerçekleştirirse başarılı olur
Hayatı severek yaşarken, mutlu olup, mutluluk veren..
Başarılı insan karakter olarak kendini geliştirmiş toplum içinde nasıl davranması gerektiğini bilen saygılı davranmayı bilen insandır makam mevkiyle başarı olmaz
Kimsenin sayesinde bir şey elde etmemiş olan.
yokuşu ter-le-me-den çıkan ağlayarak iner
Kariyerinde kendisini ispatlamış kişidir
işini severek ve ozenle yapan
Yalaka insan > başarılı insan
Elde edebildikleri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?