Öncelikle nelere kaliteli deriz diye düşündüm. %100 ketenden yapılmış, kesimi ve tasarımı güzel olan bir cekete kaliteli diyebilirim. Ama giyen kişi için aynı şeyi söylemek mümkün değildir.
1080p gibi yüksek çözünürlükte çekilmiş bir film için kaliteli diyebilirim. Ama sadece görüntü olarak İçeriği hakkında bir şey söyleyebilmemiz için filmi izlememiz gerekir.
Bir insanında kalitesini anlayabilmemiz için öncelikle dış görüntüsüne bakabiliriz tabii ki. Ama bu sadece görüntü kalitesini gösterir bize, yüksek çözünürlüklü bir film gibi.
Kalitesini bütünleyebilmemiz için, hayata bakış açısını, olaylara karşı duruşunu ve diğer insanlara karşı tutumunu ve hassasiyetini öğrenmemiz gerekir.
Çok bilgili, kendisini sürekli geliştirebilen, öz güven sahibi, empati yapabilen, karakterli ve kişilikli olmalı bence..
Bu insanların hayatı kalitelidir. Şarabın en güzelini içip, Piyano çalarlar, En lüks lokalde briç oynar, En güzel / Popüler Club'te loca tutup, sadece dans edenleri izleyip içkisini yudumlayan, yanaşmaya çalışan para avcısı erkeklere / kadınlara, kıacası karıya kıza / erkeğe karşı ilgisi azalmış insanlardır..
Fakirlik neden insanı cezbetsin ki yahu.. En basit örneği, b*k altın olsa fakir götsüz doğardı =/ Hayat fakirlere kaliteli bi' yaşam sunmuyor maalesef..
“Arabam var”' diye her konunun arasına sıkıştırmamalıdır (ne kasıyosun ki, bilen insan zaten anlayacaktır üstünden başından varlığını).. aksi takdirde mülk ve para bu kişide 3-4 beden büyük duracaktır... Kültürlü ise ben biliyorum havalarında olmamalı mesela.
Bir konu açıldığında fikirlerini paylaşmalı, bildiği, böbürlenerek anlatacağı şeyler için konu açmamalıdır...
Ha bir de saygı var. Kesinlikle saygılı olmalıdır...
Günaydın.. Mesela sana "kaliteli" yakıştırması yapabilirim insanlar duruşlarından dahi kendilerini belli ederler, merhametli, öz güvenli ve zeki insanlar benim kanaatim de kaliteden geçer not alırlar. Öptüm <3
Kaliteli insan olmak; Başka insanlar hakkında konuşmamaktır.. Sürekli birilerinin arkasından konuşan sayan söven tipler kalitesi ayaklar altında olan insanlardır... Gizli olmaktır... Çok anlatmamaktır kendini… Keşfedilmek için çaba sarf edilen olmaktır..
gerektiği yerde gerektiği gibi davranmayı bilen, sonradan görme gibi davranmayan, karşıdaki insanı etnik ve maddi açıdan küçük görmeyen, saygı çerçevesinde insanlarla iletişim kurmayı bilen kişi kaliteli bir kişidir.
insan sınıflandırması insanın kendini yetiştirmesi ve davranışları ile olur. Parası ile sınıflandırma olmaz. Bütün sosyetik insanlar kaliteli demek olmadığı gibi bütün maddi durumu kötü insanlar da kalitesiz demek değildir.
Oturup kalkmasını bilen, konuşacağı ve susacağı yeri bilen, gereksiz çıkışları olmayan, bilmediği şeyleri kabul eden, edebe uygun hareket eden ve mütevazi insanlar A kalite benim gözümde.
Kaliteli insan her yerde görünmesede vardır güler yüzlüdür hoş görülüdür kendi dışında tüm canlıların yaşama hakına saygı duyar ve insan olmanın büyüklüğünü her alanda yaşar yaşatır...
Kaliteli insan görgülü insanları küçük görmeyen egosu olmayan saygı duyan hoş görülü insanlara kötüsöz sarfetmeyen kısaca karekteri düzgün insana denir
En İyi Cevaplar