Sessizliğimden Nasıl Kurtulabilirim?

Merhaba, ben karakter olarak kendi içine kapanık, dış dünya da samimi olmadığı, kimseyle kolay kolay iletişim kurmayan biriyim. Aslında bu halimi 17 yaşıma kadar pek sıkıntı etmiyordum. Fakat artık evrenden gelen bir mesaj mıdır bilmiyorum ama etrafımda olan samimi olduğum, yakın arkadaşlarım diyebileceğim kişiler bu halimi yüzüme vurmaya başladılar. Çok sessiz olduğumu, konuşkan olmadığımı, her an depresif olduğumu söylemeye başladılar. Başlarda çok kafaya takmıyordum bu şekildeyim ve bu beni rahatsız etmiyor diyordum fakat daha sonrasında rehberlik hocamın beni tanımamasına rağmen yanıma gelip çok sessizsin bu iyi bir şey değil, sıra arkadaşınla bile konuşmuyorsun. Demesi üzerine, artı olarak yakın arkadaşımla küsüz o da bu halimi öne sürerek çok sessiz konuşmuyor ben bundan rahatsızım demesi üzerine düşünmeye başladım. Özgüveni olan bir insan değilim, özgüvenim üzerine arttırıcı videolar araştırdım. Bu pısırık halimden kurtulmak için araştırmalar yaptım. Son kez de burada sizden gelen tavsiyeler varsa bunu deneyeceğim. Lütfen cevaplayın.
Sessizliğimden Nasıl Kurtulabilirim?