sessiz ve içe kapanık biriyim doğru düzgün muhabbet edemem sebepsizce gerilirim sosyal ortamlarda bundan nasıl kurtulabilitim.
Cevabın nedir?
önce acaba biri laf ederse ne kadar kırılırsın bunu tart.. ona göre de davran eğer çok kırılgan biri değilsen herkesle arkadaşlık kur.. ama kırılgansan önce güvendiğin seni bırakmayacağını düşündüğün kişilerle arkadaşlık kur. böylece hem kendine olan hem de çevreye olan güvenin artar. bol bol kitap oku annen, baban, akrabalarınla sohbet etmeye çalış önce.. eğer kendine olan özgüvenini toplayabilmişsen konuşmaya "selam, naber"tarzı kelimelerle başla ama eğer hep heyecanlanıyorsan bir şey sorarak gir mesela "sınav ne zamandı? duyamamışım." ya da "hırkan çok güzelmiş nereden aldın?" böylece o kişi cevap verecek belki de ek olarak bir şey söyleyecek sonra sen de görüşünü söyleyeceksin ve bu büyüyecek büyüyecek belki de çok sıkı fıkı arkadaşlar olacaksınız her şeyden önce herkese beni yargılarlar gözüyle bakmamalısın.. yoksa arkanda kimse olmaz.. umarım yardımcı olabilmişimdir. sevgiler :)
11 Yorumla
Soran+1 yılen iyilerinden
En İyi Cevaplar
Haha 2 3 yil once bende senin gibiydim bana soru soran insanlara sadece donuk gizlerle bakardim ama su an arkadaslarim benimle dertlesmek bir seyler paylasmak icin siraya giriyor :) ailemin davranislari bile degisti :) birkac puf noktasi var sorunu bulabilirsek bence bu durumu cozebiliriz ama kesinlikle kolay bir sey degil :( istersen ozelden mesaj atip merak ettiklerini sorabilirsin :)
02 Yorumla
Soran+1 yılYeni üyeyim takip yollayayım sen mesaj at olurmu
Soran+1 yılMesaj atsan
+1 yılÖnce kendine güven sağlamalısın. Git aynaya bak. Önce kendini sev bir . bu bir başlangıç aslında. Sonra neden içine kapattığını sor kendine. Konuşurken tıkanıyormusun birden ya da kelimeler kesik kesimi geliyor. Olabilir aslında bende oyledim. Şahsen birşey soylerdim tak tikanirdim konuşmak istemezdim dedim nereye kadar boyle suscaksin seni bilen boyle bilsin utanıyorum karşı cinsime karşı ama ne yapacaksın konuşmak zorundasın facebookta telefonda msjlas mesaj nereye kadar yüzleşmek zorundasın bunlarla. Aslında ilk adımı atmissin biliyormusun? burada sıkıntını paylaşarak başka kişilerle konuşarak yardim isteyerek bir adim atmissin bunun devamı gelir sen çabala yeterki evde oturarak olmaz konuşması iyi olan arkadaşların varsa onlarla takıl kitap oku onunda yararı olur dandik kitap değil tabi şöyle düşündüren kitaplar basaracaksin biliyorum ;-)
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim :)
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Biraz çaba sarfetmen gerek.
Öyle ''ha'' demeyle olacak iş değil.
önemli olan rahat ve doğal olman. bunu yaparken utanmamalısın. burada birileriyle arkadaşlık kurup birşeyler konuşmakla başlayabilirsin mesela Veya bolca kitap okuyup filmde izleyebilirsin. bunlar insanlarla konuşurken kullanacağın malzemelerdir. öyle söylenilen herşeye susup kalıyorsan ve kendini bunu başaramayacağına inandırıyorsan senin iş yaş söyleyim.
önce kendine güven. gerisi gelecektir emin ol :)44 Yorumla
Soran+1 yılrahat ve doğal nasıl olacak?
- +1 yıl
Nasıl mı? Sorun cevabımda saklı. Kendine güvenerek tabii ki. Onu nasıl kazanacağını ben bilemem. ama benim özgüven kaynağımı sorarsan
spor derim. çünkü bunu kendimi bikdim bileli yapıyorum.
insanlarla rekabet ettikçe tecrübe kazanıyorsun. bir noktadan sonra gelişip kendini diğerlerine göre daha iyi durumda hissettiğin vakit, kendini istemsizce kasmamaya başlıyorsun. bu böyledir yani başkası nasıl yapmıştır bilmem ama ben bununla (büyük bölümünü deyim daha doğru olur) güven kazandığımı düşünüyorum. başkalarını da dinlemende fayda var.
Soran+1 yılteşekkür ederim :)
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
27Cevap
Sanirim bunun sebebi "Bunu soylersem/ yaparsam rezil olabilirim" gibi dusuncelerde. Yaptigin her davranista soyledigin her sozde herkesin dikkati sende imis gibi hissettigin icin yanlis davranislarda bulunmaktan endise ediyorsun. Bu yuzden gerilip sosyal ortamlarda bulunmak istemiyorsun.
Boyle ise, herkesin insan oldugunu bu yuzden de konustugun kisilerin senden farkli olmadiklarini hatirl ve yanlis yapmaktan korkma. :)14 Yorumla
Soran+1 yılbeni tanımlamışsın
Soran+1 yılbundan nasıl kurtulurum ki
Soran+1 yılteşekkür ederim:)
+1 yılsadece içinde kendini daha rahat hissedebileceğin yeni bir ortama ihtiyacın var. yeni hobiler edinerek kurslara giderek yeni topluluklara karışarak bu sorunun üstesinden gelebilirsin. atıyorum fotoğrafçılığı araştır öğren, sonra bir fotoğraf grubuna katıl. fotoğraftan anladığın için ister istemez grup içinde aktif olman gerekicek. böylelikle hem kendine bir şeyler de katmış olursun..
20 Yorumla
+1 yılCanim mutlaka tiyatroya katil ayni dert bendede vardi simdi guzin ablaya dondum cenem dustu ne utanma kaldi ne cekinme :)
15 Yorumla
Soran+1 yılkurs olarakmı
- +1 yıl
Lisede ya da universitedesen okulda vardir zaten tiyatro faaliyetleri degilsende ucretsiz yerler var
Soran+1 yıltanışabilirmiyiz
- +1 yıl
Tabii
Soran+1 yılistek yolladım
Bence, yanlış veya aptalca bişeyler söylemekten korkuyorsun ve geriliyorsun. ya da söylediklerinin karşındakini kıracağını filan düşünüyorsundur. Sana tavsiyem konuşmak için kendini zorlaman. Bide karşındaki kişileri gözünde fazla büyütmen onlara gerektiğinden fazla önem vermen sana kendi fikrini önemsizmiş gibi hissettirebilir. Bu yüzden ne yapıyoruuzz. Karşımızdakileri gözümüzde büyürmüyoruz ve komik duruma düşmekten korkmuyoruz.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbence yanlış bişeyler konuşucam diye teirgin oluyosun bende öyle oluyorum çünkü, bigün ilkokulda birkaç ögrenci ve sevdigim bir ögretmenimin etrafında toplanıp bişeyler konuşuyoduk ben ögretmene _sen_ siye soru sormuşum farkında bile degilim yanımızdakilerden biride sen denmez büyükler siz denir diye bana çıkışdı sonra konuşmaya devam etdiler ama ben çok mahçup oldum kızardım dondum kaldım, ondan sonrada ögretmenlere pek yanaşmadım yanlış bişey sölücem korkusuyla
02 Yorumla
Soran+1 yılAtlattin mi peki
Cevap sahibi+1 yılhayır, hocaların ögretmenlerin mevki sahibi kişilerin yanında pek konuşmam, kalabalık ortamda konuşmam malesef:))
Gizli Üye(30-35)+1 yılBirincisi yalnizsan yalniz kalmayi goze alman lazim. Mesala millet konusuyorya sende muhabbete katilmasan bile daima yanlarinda dur muhabbeti dinle sonra onlarin davranis ve tepkilerini gozlemleyerek sende arada onlar gibi konusmaya calis ama bu sirada unutmaki olar seni sevmek zorunda degil yalniz da kalabilirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılsağol
bazen ;
hoşça kal demeyi kendimize çok görürüz.
acı çekerken ben hoşsuz, sen hoşça kal.
ne yalan,
ne sahtekar
ne balon bir söz
uğruna yakıyoruz geleceği,
patlaması mor rengin asilliği.
tam ümidimi kesmiştim ki çıka geldin
tek bir kelime buzlu hayatımdan etti
bilemezsin anlamını onun
heyecenım korkularım
karamsarlık geride kalsın
bir gülücük ve
nasılsın...:))))04 Yorumla
Soran+1 yıldevamı olmuyor ne yapcaz
Soran+1 yılhaklısın
aynaya bak ve ne kadar güzel biri olduğunu gör her insan güzeldir sen kendini sevmezsen kimse seni sevmez kendini telkin et biyere gideceğin zaman sen konuşunca arkadaşlarının nasıl zevk alacağını hayal et görür gibi ol kahkahalara boğulduğunu gör zamanla aşarsın bu durumu
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendini sevmelisin, kendinden utanmamalısın. Söyle düşün , herkes senin gibi insan, kimsenin senden bir farkı yok. Sosyalleş, insan içine karış. Giyimine kuşamına dikkat et. Çok kitap oku. Emin ol bunun faydasını görürsün. Kendini öv, kendine değer ver. Özgüveni olmayan innsan hep acı çeker, hep reddedilme korkusu içinde olur, sevilmediğini düşünür, değersiz görür kendini. Özgüven kazanılan ve kaybedilen bir duygudur.
00 Yorumla
+1 yılSosyal aktivitelere katılmanı tavsiye ederi. Tiyatro kursları dans kursları vs. Başta yine zor gelir ama çaba harcarsan zamanla rahatlarsın :)
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 10,4b cevap paylaştı. Bende sessiz ve içime kapanığım sadece klavyeden konuşabiliyorum
02 Yorumla
Soran+1 yıl:) keşke öyle olmasa
kendine yakın kimse yok demekki. yani çok yakın arkadaşın yok. girdiğin diğer ortamlarda da kendini rahat hissetmiyorsn
06 Yorumla
Soran+1 yılevet doğru
Soran+1 yılnasıl yenebilirim
Soran+1 yıldeğişemezmiyim
Soran+1 yıldoğru olabilir
Harekete geçerek birşey senin ne kadar üstüne geliyorsa o kadar üstüne giderek, bende de vardı o sorun bir zamanlar böyle çözdüm
010 Yorumla
Soran+1 yıldetay versen?
- +1 yıl
Herkes hata yapabilir herkes yanlış şeyler konuşabilir herkes sıradan da olabilir olmayacak lafta söyleyebilir herkes demode' de olabilir sende herkes gibi birisin o yüzden hata yapmaktan korkma ve konuş canın isteyince sen çekiniyorsun çünkü hata yapmaktan korkuyorsun hata yapmaktan korkma
Soran+1 yılkeşke korkmasam zaten onu nasıl yenerim onu bilmiyorum :(
Soran+1 yılneden?
- +1 yıl
Birisi şu mesala inşaallah silmezler. Hoşlandığım bir kızı görünce eskiden karşısında heyecan yaparım diye konuşamazdım. Sonra onla konuşurken kızın wc' deki halini düşünmek aklıma geldi kız gözümde küçüldü ve bende rahatça konuşmaya başladım mesala insanları gözünde büyütmemelisin sende!
Soran+1 yıl:) anladım
Soran+1 yıl:) teşekkür ederim
Aile & Toplum konusunda 472 cevap paylaştı. Arkadaş ortamlarına gir zorla kendini zamanla açılırsın
04 Yorumla
Soran+1 yılsorun girmede değilki ben sohbet kuramıyorum
Soran+1 yıldeneyeceğim
bende sessiz ve içine kapanık biriyim genelde ama çok kötü bişey biraz konuşkan olmaya çalış
06 Yorumla
Soran+1 yılyapamıyorum ünvde aşarmıyım
Soran+1 yılya eğlenceli değilim nasıl güzel sohbet edebilirimki
Soran+1 yılsağol
bende aynı senin dertlerinden muzdaribim bunu kendimiz yenicez. :D
04 Yorumla
Soran+1 yıltamam ama nasıl ipucu olsa :)
Soran+1 yılbende zerresi olsa sormazdım zaten
Bende öyleydim ama değişiyorum zamanla yani düzeliyorum istediğim seviyeye geliyorum
08 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yaptın peki
Soran+1 yıldoğru
Soran+1 yılTeşekkür ederim :)
Soran+1 yılKaç seneni aldı peki kendime güveni nasıl elde ederim
Soran+1 yıltamam
Aile & Toplum konusunda 351 cevap paylaştı. Zaman zaman ben de boyle oluyorum. Zor bir durum gercektende.
01 Yorumla
Soran+1 yılçok kötü bir durum
maalesef sen böylesin kendini böyle kabul et :// ben de öyleyim
03 Yorumla
Soran+1 yıltüm hayat böyle geçmezki
Soran+1 yılvar ama zamanla uzaklaşıyorlar
Okudum bütün görüşleri resmen beni anlatıyorsun çok zor bir durum ya kurtulamadim gitti :((
02 Yorumla
Soran+1 yılnapcaz
+1 yılDalga geçtiğim zannedilebilir ama 1 hafta pazarda limon satmak hatta zorlayıp kendini kadın iç çamaşırı satmak bütün sıkıntını çözecektir.
10 Yorumla
+1 yılBence bu kotu bır sorun. bunu asmalısın. psıkolaga gorun ya da sosyal ortamlarda daha fazla olmayı dene.
00 YorumlaNapcan olup nerde cokluk orda... Hayatindan memnunsan asosyallige devam et derim.
10 Yorumlabununadı sosyal fobidir.
04 Yorumla
Soran+1 yılTedavisi Nasıl peki ilaçsız olur mu
Soran+1 yılSıkılma ve konuşamama sadece
Soran+1 yılEvet
- Aile & Toplum konusunda 604 cevap paylaştı.
+1 yılbir kisiyle konusarak dertleserek acilabilirsin
08 Yorumla
Soran+1 yılgeriliyorum ister istemez
- +1 yıl
tek basina zor olur gitikce icine kapanirsin
Soran+1 yılöyle zaten şu gerginliği üzerimden atsam nasıl eğlenceli güzel sohbet eden biri olurum
- +1 yıl
dinlemeyi severim istersen ö-denn yazabilirisin
Soran+1 yılyeni üyeyim
- +1 yıl
xperi astinmi tekrar burdan denersin
Soran+1 yılaşmadım
- +1 yıl
hemen olmior takip edebiliorsan onu bine olmiorsa beklmen gerek
+1 yılbağırabildiğin kadar bağırarak
03 Yorumla
Soran+1 yıliyimiş
- +1 yıl
tabiki insanlara zarar veremiyorsan duvarlara masalara kapılara zarar ver vur kır içini dök rahatla
Soran+1 yılooo
+1 yılsenn sağlam cılgın arkdaslara ihtyacn var
016 Yorumla
Soran+1 yılo bende yok ben çılgın değilim değişmek istiyorum sessiz ve içe kapanık olmaktan sıkıldım
- +1 yıl
tamam işte çılgın arkdalara takıclaksn sosyalleşip sonra PAT :d
Soran+1 yılaralarına nasıl girerim
- +1 yıl
oda sana kalmıs ama nasıl biri odlguna bakar bu fizik ve ttatlılık =)
Soran+1 yılkonuşamıyorumki geriliyorum
- +1 yıl
neden epki
Soran+1 yılkendimi yetersiz görüyorum rahat hissetmiyorum
- +1 yıl
sen özle gel bkıyım
Soran+1 yılgelemiyorum yeni üyeyim burdan istediğini sorabilirsin
- +1 yıl
gizliliğni kaldır bn atarım sana
Soran+1 yılburdan konuşsak istediğini sorabilirsin
- +1 yıl
neden peki
- +1 yıl
bnce burdan baslmalsn
Soran+1 yılikisindede fark yok bence gizliliği kaldırmıyorum çünkü arkadaşlarımın görmesini istemem
- +1 yıl
pekala
Soran+1 yıl:))))))))))))))
Özelden yazabilir misin sohbet edelim
02 Yorumla
Soran+1 yılyeni üye oldum mesaj atamıyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılSamimi, yakın dostun , sevgilin yok dimi hep yalnız olmaktan zevk alıyorsun
039 Yorumla
Soran+1 yılhayır yanlızlığı sevmiyorum dotlarımda var ama bir süre sonra gidiyorlar yanımdan çünkü sohbet edmiyorum
Cevap sahibi+1 yılBelki herşeyini paylaşıp, yakın bir ilişkiye ihtiyacın var, bir erkeğe ihtiyacın var belki.
Soran+1 yılhayır ihtiyacım yok sadece rahat olmaya ihtiyacım var
Cevap sahibi+1 yılFena önyargılısın :D Hayır ihtriyacım yok deyip kestirip attın hemen galiba önyargılı insanlardansın snede
Soran+1 yılkendimi tanıyorum
Soran+1 yılkişisel görüş o konularda fena ön yargılı bir insanım doğru
Cevap sahibi+1 yılKapalımısın yoksa
Cevap sahibi+1 yılOlabilir, tabiki saygı duyarım, kapalımısın sen
Soran+1 yılneden?
Cevap sahibi+1 yılKapalımısın deyince, neden diye cevap veriyorsan gerçekten sohbetin çekilmiyor demektir..
Soran+1 yıldeğilim
Soran+1 yılkapalı değilim
Cevap sahibi+1 yılPeki, daha yapıcı konuşursak belki daha keyfli olabilir sohbet :)
Ailenle muhabbetler nasıl annen baban kardeşler v. s
Soran+1 yılözür dilerim biraz sert çıktım galiba
Cevap sahibi+1 yılGaliba, hem de bişeyler sordum cevaplamadın küçük hanım
Soran+1 yıliyi onlarla gayet rahatım sosyal oratmda sıkıntı var yabancılarla bir şey olmuyor ama arkadaşta sıkıntı
Cevap sahibi+1 yılYabancılarla bişey olmuyor diyorsun hemde özgüven, diyalog tamam demek ki..
Acaba önceleri arkadsalarınla sıkıntı mı yasadın, fiziki ruhsal herşey olabilir...
Soran+1 yılevet sert kayaya tosladım aynı arkadaş grubundaydık onla problemlerimiz vardı daha sonra kızlar onla muhabbet kurdu ben tek kaldım
Cevap sahibi+1 yılHeryerde sıkıntılar problemler olur.
Mantıklı düşün, ilkokuldaki arkadaşlarını bugün görebiliyor musun?
Yarın da bu insanlardan muhtemelen uzak olacaksın, ee yarın biçogu yanında olmayacaksa bugünden uzulmenin anlamı ne ki?
Soran+1 yılelimden gelmiyorki istemsizce üzülüyorum
Soran+1 yıl2 sene önceden beri böyleyim
Cevap sahibi+1 yılİyi kızsın, hiç hak etmiyorsun bunları birisi kalbini kırdı diye bu halini görmek beni bile üzdü...
Neredensin sen?
Soran+1 yılamasya
Cevap sahibi+1 yılAmasyada tanıdıklarım var, çok iyi insanlardır.
Memleketinizde güzeldir, fotolarını falan göstermişti dere mi nehir mi bişeyler vardı
Soran+1 yılişte böyle bende artık bunları aşmak istiyorum gelecek sene üniversitede de böyle pasif kalmak istemiyorum o yüzden yardım istedim
Soran+1 yılevet güzeldir
Cevap sahibi+1 yılAnlıyorum, geçmiş geçmişte kaldı dimi..
Bugün O kiz yüzünden bişeyler yasadın ve sıkıntı çektin.
Seneye Kocaelideyken zaten ben sana destek olurum, bisürü yeni arkadsaın olur güzel günler seni bekler artık pozitif düşünmekle baslayabilrisn küçük hanım
Soran+1 yılkocaelini istemiyorum ama muhtemelen antalya veya muğla olur
Soran+1 yılliseyi zehir ettiler bana halada aynılar
Cevap sahibi+1 yılBen Kocaeliye gelmeni istiyorum.
Lise geçti gitti bunları değil buraları düşün artık seeeen:D
Soran+1 yılbabam tayinini oralardan bir yere alacak üzgünüm kocaelide arkadaşim var ama oda benle aynı yeri yazıcak
Cevap sahibi+1 yılBabana söyle, Kocaeliye gitmem lazım de, O yardımcı olur sna küçük hanım :D
Soran+1 yıl:( asıl memlekimde okumak istiyorum muğlada
Cevap sahibi+1 yılBende seninle tanışmak istiyordum ama sen buralara gelme, başkasına eig var..
Demek öyle küçük hanım
Soran+1 yıleig?
Soran+1 yılben sadece yardım istedim net üstü tanışmak değil
Cevap sahibi+1 yılMasallah, masallah
Soran+1 yılof ^^(
Cevap sahibi+1 yılNetten tanışmak için yazmamışmışnmış, bende ömür boyu seni aramıyordum küçük hanım iyi ki bişey söyledik yani
rahat ve daha fazla konusarak konustukca acılırsın
04 Yorumla
Soran+1 yılRahat olamıyorum
Soran+1 yılNasıl olurum onu soruyorum zaten
+1 yılkendine güven millet ne derse desin takmayın
00 Yorumla
+1 yılÇaba far ederek ortamlara girmeye çalış
00 Yorumla
+1 yılkurtulamazsın
02 Yorumla
Soran+1 yıl:((((((((((((((((((((((((((((
- +1 yıl