Çok sessizim nasıl kurtulacağım bundan?

Kendimi bildim bileli böyleyim. Sürekli soruyorlar neden bu kadar sessizsin vs diye. İnsanlar bu tarz sorular sordukça da sinirlerim bozuluyor zaten ama yapım böyle biri laf atmadıkça konuşmuyorum dikkat de çekiyorum zamanla konuşmadıkça insanların bana alakası da azalıyor. Lise hayatım zaten kötü geçti aslında çok da kötü değildi ama liseye ayak uyduramadım hiçbir zaman insanlar soğuk okulun ilk haftası birini ya buldun ya buldun bulamazsan yalnız kalırsın böyleydi sistem yani. Hakkımı da arayamazdım biri ters konuşsa geri cevap veremezdim hep alttan alan taraf olurdum ama ailemin yanında böyle değilim dış ortama karşı böyleyim. İlkokul hayatım zaten berbat geçti hep ezildim kantine bile gitmeye üşenip beni gönderirlerdi gerçi şimdi o kadar değilim hayır demeyi öğrendim en azından insanlar istediği şeyleri ben istemediğim sürece bana yaptıramayacaklarını biliyorlar eskisi kadar çok pasif durmuyorum insanların karşısında ama yine de daha da güçlü görünmek istiyorum nasıl başarabilirim bunu?
Çok sessizim nasıl kurtulacağım bundan?