Sosyal fobisi olan sosyal biriyim ve işim aşırı sosyal olmamı gerektiriyor ne yapabilirim?

Küçüklükten yaşadığım durumlar çevre, okul, insanlar, aile vs. yüzünden küçükken pasif biriydim lakin bunu aştım bir çok sporu yapan, aktif olarak insanlarla görüşen biriyim, dışarıda tanıdığım hiçbir insan benim sosyal fobim olduğunu anlayamaz çünkü dışarıda kusursuz bir şekilde rol yapıyorum, çoğu durumda role gerek kalmadan davranıyorum aranızda yaşayan var mı bilmiyorum ama birileriyle beraberken gerçekten özgüvenim yüksek ve sosyalliğim artıyor sanki rol yapma gereği duyduğum için o kişilik ve kimliğe bürünüyorum ama tek başımayken durum böyle değil kaygılarım artıyor, yaptığım işte 1-1 insanlarla iletişim halinde olmam gereken bir iş olduğu için bu durumla ilgili ne yapsam düşünüyorum. Çevremde gerek kız gerek erkeklerden olumsuz hiçbir şey duymama rağmen iç sesim beni inanılmaz şekilde eleştiriyor. Çevremdekiler yakışıklı olduğumu, bir çok işle uğraştığımı vs söyleyip beni övüyor bense yaptığım şeyleri küçümseme yönüne gidiyorum. Fiziksel olarakta kendimi beğeniyorum. Boyum 1.80 üstü fiziğim iyi ancak yolda yürürken insanlar baktığında sanki içimde ki o rahatsız hissi kaygıyı hissedecekler veya benle dalga geçecekler gibi hissediyorum. Bu küçüklükte çok yaşadığım bir duyguydu ve bunu atamıyorum. İçimden bana bakan insanların benden etkilendiği için baktığını telkin ediyorum ama pek etkili olmuyor sizce bu durumda ne yapmalıyım?

Sosyal fobisi olan sosyal biriyim ve işim aşırı sosyal olmamı gerektiriyor ne yapabilirim?