Sosyalleşmeden utangaçlığı ve psikolojik sorunları yenmek mümkünmü?

Herkese merhaba. Ben bu yıl universite sınavına çalışıyorum. Bindan önce istemediğim bir bölümde okuyordum ama çıktım sonunda. Şimdi yeniden hazırlanıyorum ve haliyle daha stresli dönemdeyim. Hiç bir zaman sosyla biri olmadım. Üniversitede bile kimseyle konuşmadım. Şu an hayatım sadece derslerimden ibaret. Asla şikayet etmiyorum aksine yalnız olmayı seviyorum. Ama bu artık benim psikolojimi kötü etkiliyor. Asosyallik yüzünden çok şeyi kafaya takıyorum, aşırı utangacım, bazen biri benimle konuşmak istese onunla konuşmam çünkü yıllardır yalnız olduğum için hayata ve ilişkilere dair paylaşa bileceğim hic bir şey yok. Birileriyle konuşursam duygularımı dökersem rahatlarım, en azından biraz olsun gülerim, gülmeyi çok özlüyorum ve bunun için saçma sapan komik videolar izliyorum. Çok gülünce ağlayasım geliyor sonrada. Gece uyuyamıyorum. Sürekli kendimle ve düşüncelerimle çelişiyorum. Ne yapa bilirim. Deliricekmiş gibi hiss ediyorum. Lütfen bunun cevabını bilen biri cevaplasın. Kimseye dert anlatmıyorum. Acımalarını istemiyorum. Acaba her hangi bir kişisel gelişim kitabı falanmı okusam ne yapsam?

Sosyalleşmeden utangaçlığı ve psikolojik sorunları yenmek mümkünmü?