Düzen takıntımı nasıl bırakırım?

Eskiden aşırı dağınık biriydim evlendikten sonra baktım arkamı toplayan yok iş başa düştü 😄 İlk zamanlar yine bir işi erteleyebiliyordum ama çocuk olunca birşeyi o an yapmazsam bir daha vaktim olmuyor diye diye sürekli ev toplayan biri haline geldim. Evde farklı bir koku alsam halı perde ne varsa kaldırıyorum temizlik yapıyorum. Misafir davet ediyorum heryer dağılmaya başlayınca misafir otururken şunu da kaldiriyim burayida toplayim derken buluyorum kendimi. Misafir için çok saygısızca bir davranış farkındayım ama engel olamıyorum. Yapmazsam aklımda dönüp duruyor çünkü ertesi gün evin içinden çıkamıyorum. Hatta bazen misafir yanlış anlamasın diye gizli saklı topluyorum. Boyle takıntı yaptığım için gittiğim yerlerde de çocuğum ne dagitsa peşinden toplayarak geziyorum rahatsız olurlar diye. Misafirim rahat etsin istiyorum ama ben de rahat olayım istiyorum bu takıntımı nasıl birakabilirim?
Güncellemeler
+1 yıl
Bu takıntılar sadece ortalık dağıldı diye de değil örneğin minderlerin şekli bile değişse bir süs esyasinin yeri bile degisse aklım gözüm hep orada
Düzen takıntımı nasıl bırakırım?