İyilik yaptığımızda herkese örnek olsun diye paylaşılmalı mı? Yoksa iyilik gizli mi kalmalı?

#inci🌸
İyilik yaptığımızda herkese örnek olsun diye paylaşılmalı mı? Yoksa iyilik gizli mi kalmalı?

#inci🌸
Ben genel olarak gizli yaparım.. çünkü kimseye iyilik göstermek ya da bunu yaymak gibi amacım yok yani benim amacım zaten iyilik yapmak bunu da ödül beklediğim için ya da birinden bir şey beklediğim için ya da bir gün karşılık isterim düşüncesi ile yapmıyorum zaten.. bu yüzdende karşımda ki insana ya da hayvana iyilik yaptıysam benim için zaten yeterlidir bu durum fazlasını istemem ya da düşünmem.. önemli olan karşımda ki insana iyilik yaptım mı? yani yaptığım şey yerini buldu mu buna bakarım ben.. ama tabi ki de bazı insanlar mesela sorar işte nasıl iyilik yaptın gibisinden ben de tabi ki de onlara da tavsiye ederim işte ben hayvanlara mama su verdim istersen sende ver gibi. yani iyiliği teşvik etme amaçlı değerlendiririm sadece ki sadece ben iyilik yapmış olmayayım arkadaşım ya da tanıdığım kimse artık o insan da yardım etsin çünkü ne demişler yardım ettikçe çoğalır.. ben de hayatımda her zaman böyle yapıyorum.. ama bunu hiç bir zaman göster için ya da işte başkalarından taktir görmek ya da beni iyi sansınlar amaçlı yapmadım ki şuana kadar yaptığım tüm iyilikler i de gizli yapıyorum genelde kimse de ne iyilik yaptığımı bilmezler zaten🌸..
Şimdilerde paylaşın teşvik olsun modası çıkmış ama gizli kalmalı.
İyiliğin büyüğü küçüğü olmaz o ayrı konu ama kimse ünlü birisi değilse binler milyonlarca takipçisi sevenleri yoksa toplu bir şekilde yardım yapmıyorsa kalkıp da yaptığı birkaç şeyi de göstermenin bir anlamı yok zaten sırf bu yüzden kimseden ne yardım istiyorum ne ricada bulunuyorum hatta yapmak isteyenleri de ben istemiyorum birisi bana yaptığı iyiliği göstere göstere yapacaksa öleyim daha iyi
Bazı durumlarda teşvik için paylaşılmalı
Yardım edilen kişiler gosterilmezse teşvik edici iyi oluyor.
Tabiki yardım edilen kişinin onuru da düşünülmeli
Teşekkür ederim
Cevap
32Cevap
Önemli olan niyettir. Yaptığın iyilik örnek oluşturabilecek bir şey ise veya kitlelere hitap eden biriysen paylaşarak yapılacak iyiliği çoğaltabilirsin. Hiç bir etkin olmadığı halde yaptığın iyiliği paylaşmak gösteriştir orada niyet farklıdır.
Gizli kalması taraftarıyım yoksa iyilik iyilikten sayılmaz
İyiliği paylaşmak ve reklam yapmak arasında çok ince bir çizgi var. Bu yüzden bu konuda son derece hassas ve dikkatli olmak gerekiyor.
Kişinin çevresinde tanınmışlığı arttıkça bu çizgi daha da inceliyor. Ben yüksek kitlelere hitap eden insanların tüm yardımlarını olmasa dahi gerçekten acil olarak yardım toplanması gereken durumlarda yaptıkları iyilikleri açık açık paylaşmaları gerektiğini düşünüyorum. Yüksek kitlelere hitap ettikleri ve bizim insanımızın gazla çalıştığını düşünürsek açıkça yapmak daha fazla yardım toplama olanağı sağlar. Bu da ihtiyaç sahibi her kimse ona ve onun durumunu yaşayan insanlara destek olur.
öncelikle cevabıma yaptığım iyilikleri diyerek başlamak istiyorum demek isterdim ancak öyle birisi değilim ve etik olarak olması gereken tabi dillen dirilmemesi ancak son zamanlarda ne yaparsan yap yaptığın iyiliği insanların gözünün içine sokarak yapmayınca o yapılan iyilik değil gibi bir hal almış durumda bir de onca yaptıklarından sonra yapmasaydın tayfacılarda var zorla mı yaptırdık sanki yapmayaydın etmeyeydin bunların hepsi kan emici şimdi saçmaladığımı söyleyenler olacak belki ancak eskiden iyilik meleği gibi takılıyordum ki farkında olmadan madden ve manen aşırı sömürülen bir hal almaya başladı bu durum şimdi iyilik yaparken insan seçiyorum yaptıklarımdan pişman olmamak için
Bir yandan paylasılmalı üslup çok önemli belki başkalarınında duyarlı olmasına sebep vesile olabilir düsünce lerini önce yargılarını yıkabilirsiniz bir yandan paylaşılmamalı cünkü herkes bunu anlayamaz fakat şahıslar gizli tutuşmalı herkesin onuru ve gururu var
Şu internette güya iyilik yapan tipleri görünce çıldırasım geliyor. Adam hem iyilik yaptığı kişiyi rencide ediyor, hem milletin gözüne sokuyor, hem de amaç faydalı olmak da değil prim kasmak. Böyle olacaksa hiç olmasın daha iyi
Gizli kalması yönüydeyim ama kim görüyorsa da görüyordur yapabileceğim bir şey yok. Önemli olma içinden samimi yapmak gerisinin önemi yok.
Ben sevmem paylaşmayı yaptığım her 8yilik gizli benden başkası bilmez
Brn paylasmayi sevmem iyilik bende kalsin yeter bilen bilir bilmeyen bilmemesinede gerekmyok
Örnek olmaya gerek yok.
İyiliği tanımlayamayan kişi yoktur.
İyilik gizli kalmalı.. Teşvik etmek için herkesin kendi iç sesi ve varsa vicdanı kâfi bence🍀🗝️
Yerine göre, örnek teşkil edilmesi gerekir ise paylaşılmalı.
Aklıma şu film geldi
İyilik yap iyilik bul. İzlenmeli mutlaka
Göze sokmaya gerek yok
Bence bazı şeyler gizli kalmalı hep söylenmemeli
Ben izleyince duygusallaşiyorum teşvik edici olmakta güzel abartmamak kaydiyla incitmemek kaydiyla
Gizli kalması taraftarıyım ama insanların bazı iyilikleri görmeye ve duymaya ihtiyacı da var bence.
İyilik bulaşıcıdır.
Yapılan iyilikler gizli kalmalı ancak iyiliğin amacı ve karşılık beklemeden yapılacağı eğitim ile aşılanarak paylaşılmalıdır.
Bana göre iyilik herkese yapılmamalı çünkü bazı insanlar iyi niyeti suistimal ediyor.
Ben paylaşılması taraftarıyım, paylaştıkça birilerine fikir olur, artar.
Her iyilik paylaşılmaz. Gizlisi makbul şova dönüştürenlerin yaptığı iyilik bile iyilik değildir.
İyilik gizli kalmalı bence
Hep gizli yaptım dahada hiç yapmam 😂
Paylaşılmalı ki ilerde nankörlük yapılmasın 😏
Ne demişler sağ elin yaptığını sol el bilmeyecek
Paylasamasam ne anlarim ki
Bu konuda her zaman gizli kalması taraftarıyım
Gizli kalmalı diye düşünüyorum
Genelde gizli yaparım.
Ben gizli tutanlardanim
Biz öyle seyler solemeyiz ayip
Gızlisi daha hoş benceee 🖤
Göze sokmaya gerek yok.
Sağ elin yaptığını sol el görmicek
Yapılan iyiliğe ve kime paylaştığına bağlı.
Bazı şeyler gizli kalmalı
Sağ elin verdiğini sol el görürse o iş yatar
Gizli kalmalı
Gizli kalmalı
Gizli kalmalı
Gizli olmalı
gizli kalmalı
Gizli yapılmalı
Gizli kalmalı göze sokulmamalı
Gizli kalmalı.
gizli kalmalı
Gizli kalmalı.
Gizli kalmalı
Gizli olmalı
Ben gizli yapmayı tercih ederim
Gizli kalmalı öteki türlü gösteriş olur.
Gizli kalmalı 🥰
Gizli kalmalı
Gizli kalmalı
Gizli
Gizli kalmalı
Gizli kalmalı
Gizli kalmalı
İyiliğe göre değişir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?