Yazdıklarıma ne tepkiler vereceğinizi bilmiyorum ama bu sorunlar sadece hislerime ve düşünlerime bağlı gerçekleşiyor ve ben artık dayanamıyorum ölümden başka çağre yok gibi geliyor bana şöyle anlatayım;yıllardır ağır depresyon ve obsesyon yaşıyorum, bazen aşırı düşünce yapısına sahip oluyorum bazen neredeyse iç sesisimi bile kullanmayacak seviyeye geliyorum bazende ikisinin ortası durum ya da yakın durumları yaşıyorum, içimde yüzlerce kişi var hangisine bürüneceğimi bilmiyorum, hissel olarak çok ama çok farklıyım karşımdaki insanların enerjilerine bağlı neler hissedebildiklerini net kesin bir şekilde biliyorum, sanki herkesten farklı ve hissel olarak çok özel gibi hissediyorum kendimi, neden var olduğumu anlayamıyorum, neden bana bir beden ve his verilmiş aklım almıyor, neden hayattayım ya da neden yaşamak istiyorum anlayamıyorum, ve en önemlisi kurallar neden herkesin istediği gibi ya da neden tanrının kurallarına uygun yaşamalıyım? neden cennet ve cehennem mevcut? tanrı saf iyi enerjiyle donatılmışken neden insanları ateşinde yakma planları kurar? neden onları türlü türlü işkenceler yapmak için ölmelerini bekler? ya da neden genetik bir hastalıkla dünyaya gelen çocuk ömrü boyunca acı çekmek zorunda kalır neden? neden kurallarına uymayınca insan gibi kitabında hakaretler eder? sizi yakacağım der hani merhamet sahibiydi? eee kötülüğü yaratanda o? hem sadece iyi olmakla nasıl geçsin hayat? Mesela dini obsesyon olarak şunlar var bende;kapanmak asla ama asla istemiyorum ! içimdeki baskıcı ses bana sen kesin kapan diyor ama bunu diyen ben değilim istemiyor hiçbir zerrem bu baskıdan bıktım yeter! neden tanrısal boyutta mükemmel olabilmeye çalıştığımı ve bir anda iyi hissederken hep o his olarak arka planımda olan ve kendimi depresyona çöküşe bıraktıran hisse yeniliyorum?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 9,8b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba🙋♀️
Bir uzmana başvurarak, duygusal zorluklarının üstesinden gelmende ve daha iyi bir ruh sağlığına ulaşmada yardımcı olabilecek stratejiler ve tedaviler hakkında rehberlik alabilirsin. Ruh sağlığı sorunlarıyla başa çıkmak için bir terapist veya psikologdan yardım almak önemlidir. Onlar, seninle birebir çalışarak sorunlarını anlamana ve uygun tedavileri belirlemene yardımcı olabilirler.: Ailen, arkadaşlar veya destek grupları gibi destek sistemlerinden yardım iste.
Konuşmak ve paylaşmak, duygusal yükünü hafifletebilir ve destek almanı sağlayabilir. Ruh sağlığının iyi olması için fiziksel sağlığını da önemsemen önemlidir. Düzenli uyku, sağlıklı beslenme ve egzersiz gibi yaşam tarzı faktörlerine dikkat etmek, genel sağlığını iyileştirebilir. Stres, ruh sağlığını olumsuz etkileyebilir. Stres yönetimi teknikleri, yoga, meditasyon veya derin nefes alma gibi rahatlama teknikleri deneyebilirsin. Bu teknikler, stresi azaltmaya ve zihni sakinleştirmeye yardımcı olabilir.
Kendine zaman ayırmak ve kendinle ilgilenmek önemlidir. Hobilerle uğraşmak, rahatlama aktiviteleri yapmak veya kendine özel zamanlar yaratmak, ruh sağlığını güçlendirebilir. Negatif düşünceleri fark etmek ve bunları pozitif düşüncelere yönlendirmeye çalışmak önemlidir. Olumlu düşünme, ruh sağlığını destekleyebilir ve daha iyimser bir bakış açısı geliştirmene yardımcı olabilir.
Kendine düzenli bir günlük rutin oluşturmak, günlük yaşamında daha fazla denge ve istikrar sağlayabilir. Bu rutin içerisinde zaman ayırabileceğin aktiviteler, dinlenme süreleri ve kendine özen gösterme zamanları bulundurabilirsin. Olumsuz düşünceleri sorgulayarak, onların gerçekçi olup olmadığını ve sana nasıl etki ettiğini değerlendirebilirsin. Bu düşünceleri daha olumlu ve yapıcı düşüncelere dönüştürmeye çalış. Kendine küçük ve erişilebilir hedefler belirleyerek, kendine motivasyon sağlayabilirsin.
Bu hedefler, günlük yaşamda yapabileceğin basit şeylerden başlayarak, daha büyük hedeflere doğru ilerleyebilir. Kendinle baş başa kalabileceğin zamanlar yaratmaya çalış. Bu zamanları meditasyon, günlük yazma, doğa yürüyüşleri veya hoşlandığın bir aktiviteyle geçirebilirsin. Bu zamanlar, kendini daha iyi anlamanı ve ruh sağlığını güçlendirmeni sağlayabilir. Olumlu ve destekleyici insanlarla çevrelenmek, ruh sağlığını olumlu yönde etkileyebilir. Aile üyeleri, yakın arkadaşlar veya destek grupları gibi kaynaklardan destek alabilirsin.
Aynı zamanda, negatif etkileri olan ilişkilerden uzak durmaya çalışKendine karşı şefkatli olmayı öğrenmek önemlidir. Kendini eleştirmeden önce anlamaya ve kabul etmeye çalış. Kendine zaman zaman mola vermek ve dinlenmek için izin ver. Unutma, herkesin ruh sağlığı yolculuğu farklıdır ve süreç zaman alabilir. Profesyonel yardım almak ve destek aramak, bu süreçte sana rehberlik edebilir. Kendine sabır göster ve küçük adımlarla ilerlemeye devam et..00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Seni anlıyorum, tam anlamıyla her konuda olmasa da. Bana yakın ve daha anlaşılır gelen tarafın, olayları sorgulayışın. Özellikle varoluşsal açıdan. Varlık, tanrı, din ve inanç kavramları. Bunlar ve hayatımızda var olan, diğerleri tarafından kural veya tabu olarak kabul edilmiş şeyler; özellikle yaşadığım şu son yıllarda kafamı açıkça hep kurcalar. Çoğunluk bunları sorgulamadan, şu ana dek yaşanmış tonca insan gibi ölüp gitmeyi bekliyor. Bense anlamlandıramadığım şeyleri anlamaya çalışmayı, anlamsız gelenleri de anlamsız geldiği sürece kabul etmemeyi tercih ediyorum. Bu tabii ki bazen dışlanmama, garipsenmeme neden oluyor. Çünkü kimse kendi inancının, varlığını anlamlandırdığı düşüncesinin temellerinin sorgulanmasını istemez.
Bazen düşünüyorum. Söylediğin gibi, bir tanrı varsa da bu pek acımasız olmalı. Ya da hiç değilse eğlenmeyi seven biri olmalı. Çünkü iyiliğin yanında kötülüğü yaratmak bilinçli bir davranış. Eğer birilerinin canını yakmak istemiyorsa, yarattığı anda, işin sonunda cehennemde yanacak olduğu elbet bildiği canlıları yaratmamayı tercih edebilirdi. Ama yaratmak istedi. Tabii insanların bunlara da bazı açıklamaları var. Ne var ki ben, tatmin olmuyorum. İyiliğin, zevkin varlığını hissedebilmemiz için kötülüğün, acının olması gerektiğini savunuyorlar. Benim anlamadığım, her şeyi yoktan var eden, sonsuz kudrete sahip bir yaratıcı, bu kuralları çiğnemekten, iyiyi, kötülük olmadan da var etmekten aciz mi? Hani şu, tanrı kendisinden büyük ve güçlü bir taş yaratamaz mı sorusuna benzer bir yaklaşım oldu bu. Yaratamazsa hani sonsuz güçteydi? Yaratabilirse hani en kudretli kendisiydi?
Bazense öyleyse bir tanrı yok veya varsa da bunu asla tam anlamıyla anlayamaz, bilemez ya da kavrayamayız diye düşünüyorum. (Kimileri, "tanrı evreni böyle yarattıysa bizim algılayıp anlayamayacağız şeyleri bildiği içindir. Sorgulamamız anlamsız" diyor. Yine de kutsal kitap olarak var olan eserlerin gerçekten tanrının bir eseri olduğuna asla tatmin olamıyorum. Bunlar pek anlamsız geliyor çoğu zaman. Tüm bunlar benim için en fazla, agnostik (bilinemez) bir yaklaşımı doğurmaktan ötesine geçmiyor.) Doğrusu varoluş üzerine pek çok düşünce var. Bu düşünceler, kafamda "ben neden varım?" sorusunu pek çok kez doğuruyor. Bense bu sorular arasında kaybolup sahip olduğum hayatı daha berbat bir hale getirmek istemiyorum. Evet. Kesinlikle bir bilinmezlik içinde yaşıyorum. Öldükten sonra nereye gideceğimi, ne olacağımı da bilmiyorum. Ama yine de eğer bir gün öleceksem de (ki elbet öleceğim), o zamana dek bir canlı olarak, o zamana değin, sahip olduğum zevk duyularımı doyurabildiğim kadar doyurmalıyım. E tabii bunu yapmak öyle isteyince de olmuyor. Para en büyük etken. (Ben sadece yaşadığım süreç boyunca amacım bu olacak demeye çalışıyorum.) Ha tabii isteğim bu diye önüme gelene kötü davranmak veya insanları kullanmak da değil amacım. Bunu istemiyorum. Nedenini bilmiyorum. Şu an her inanca ve ideolojiye soru işaretleriyle yaklaşan ve sonuç olarak bir inancı olmayan biri olarak, bazı davranışlarımın net bir nedeni yok. Sadece istemediğim veya istediğim için yapıyorum. Bu halde bile, tanrı var olsa da olmasa da, ben bana doğru geleni yapıyor, gelmeyeni yapmıyorum. Bu halimle bile, sonunda yanmaktan korkarak günah işlemeyen ya da sonsuz mükafat için sevap işlemeyi amaçlayan bir insana kıyasla daha samimi biri olabilirim. Kimseye bir kinim yok. İsteyen istediğine inansın. Dinle, tanrıyla alıp veremediğim bir şey de yok. Benim derdim kendim ve varoluşumla ilgili sorgulamalarımla.
Tüm bunların yansıra benim de üstesinden gelemediğim kaygılarım, sorunlarım, endişelerim var. Şüphesiz ben de depresyondayım. Çözümü bilmiyorum. Sadece kimi zaman düşünüyorum ve bazı konularda fikirler ediniyorum ve çıkarımlarda bulunuyorum. Ama bu asla hayatın sırrını çözmem için yeterli olmuyor, hatta çoğunlukla başka soru işaretleri doğuruyor. Hayat anlamsız diye ölümü düşünmüyor değilim. Ama hazır zaten ölecekken ve yaşıyorken neden alabildiğim zevki almıyorum ki diyorum? Eğer bunu istediğim şekilde elde edebiliyor olsaydım bir daha ölümü sorgulama fikrine düşmezdim sanırım. Ama içinde bulunduğum hayat beni ara ara hüsrana uğrattığı için karamsar düşünceler beni ara ara yoklamayı pek seviyor.
00 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 205,2b cevap paylaştı.
u +1 yılAnladığım kadarıyla, ağır depresyon ve obsesyon yaşıyorsun. Bu, çok zor bir durum ve gerçekten zor zamanlar geçiriyorsun. Ruhsal sorunlarından kurtulmak için yapabileceğiniz birkaç şey var. Profesyonel yardım al. Bir psikiyatrist veya terapistten yardım almak, ruhsal sorunlarınızın üstesinden gelmenin en iyi yoludur. Bir uzman, durumunuzu değerlendirebilir ve sizin için en uygun tedaviyi belirleyebilir. İlaç tedavisi. Bazı durumlarda, ilaç tedavisi ruhsal sorunlarınızın tedavisinde yardımcı olabilir. Bir psikiyatrist, sizin için en uygun ilacı belirleyebilir. Psikoterapi. Psikoterapi, ruhsal sorunlarınızın nedenlerini anlamanıza ve bunlarla başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Bir terapist, size sağlıklı başa çıkma mekanizmaları geliştirmenize yardımcı olabilir. Yaşam tarzı değişiklikleri yapın. Sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek, ruhsal sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olabilir. Yeterince uyumak, sağlıklı beslenmek ve düzenli egzersiz yapmak önemlidir.. Destek gruplarına katılın. Diğerleriyle benzer deneyimler yaşayan insanlarla konuşmak, kendinizi yalnız hissetmemenize yardımcı olabilir. Destek grupları, ruhsal sorunlarla başa çıkmanıza yardımcı olacak değerli bilgiler ve kaynaklar sağlayabilir. Ruhsal sorunlarınızın üstesinden gelmek için yapabileceğiniz bazı özel şeyler şunlardır: Din hakkındaki düşüncelerinize meydan okuyun. Tanrı'nın neden insanları cehenneme göndereceğini veya neden kötülüğü yarattığını anlamıyor olabilirsiniz. Ancak, bu düşüncelerin sizin gerçekliğinizi yansıttığını unutmayın. Tanrı hakkındaki düşünceleriniz, sizin geçmiş deneyimleriniz, inançlarınız ve değerleriniz tarafından şekillendirilmiştir. Bu düşüncelere meydan okuyarak, kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Kendinize karşı şefkatli olun. Kendinizi eleştirmek yerine, kendinize karşı şefkatli olun. Kendinizi anlamaya çalışın ve kendinizi olduğu gibi kabul edin.
Kendinize iyi bakın. Yeterince uyumak, sağlıklı beslenmek ve düzenli egzersiz yapmak, ruh sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olabilir.
Destek alın. Arkadaşlarınız, aileniz veya bir terapist ile konuşmak, kendinizi yalnız hissetmemenize yardımcı olabilir.
Ruhsal sorunlardan kurtulmak zaman ve çaba gerektirir. Ancak, yardım alarak ve kendinize karşı şefkatli olarak, bu zorlukları aşabilirsiniz.20 Yorumla
+1 yılÖzgürlük ya da aydınlanma dediğimiz şey, zihnin kendini tekrarlayan düşüncelerinden, projeksiyonlarından kurtarmaktır. Bu bir şekilde olacak. Sizin durumunuzda herhalde canınıza yettikten sonra, artık kaçacak yer kalmadıktan sonra olacak. Ama olacak başka türlü kurtuluş yok.
Çoğu insanda bu tür düşünceler var. Ama kimisi üzerinde durmadan "saçma bir düşünce işte" diye geçiştirir. Kimisi kendini uyuşturucuya - alkole verir. Kimisi eğlence, seks, bağımlı ilişkilerde bunları unutmaya çalışır. Kimisi aykırı ve tehlikeli sporlarla unutur.
Esas olan şey şudur: Zihninizle özdeşleşmeyi bırakacaksınız. Bu o kadar da kolay değil. Düşünceyi durduramamak korkunç bir derttir. Pek çok öğreti bunun üzerine bir yığın teknik geliştirmiştir. Çoğu insan ibadeti, yogayı, meditasyonu bunun için yapar.
Bir yığın şey yazabilirim ama özet şu: Dünyadaki tüm bu saçmalıklara teslim olacaksınız. Teslim olmak derken, elinizden gelen bir şey varsa yapacak ondan sonra işinize bakacaksınız. Asla başka yolu yok. Teslimiyet çoğu insan için bir yenilgi vs. gibi algılanabilir ama öyle değil. Aslolan şu: Gücünüzü aşan, sorumlu olmadığınız olay ve olguları bir köpeğin kemiği sürekli olarak çiğneyip durması gibi zihninizde çevirip durmayacaksınız. Öyle kabul edip yaşamınıza döneceksiniz...
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
9Cevap
Kabullenmen gereken bazı şeyler var. Bunlardan ilki ve en önemlisi de şu: Var olmayı, bu dünyaya gelmeyi biz seçmedik. Bizi yaratan varlık bizi ona kulluk edelim diye yarattı. Eğer hayata bu noktadan bakmıyorsan hayat bomboş.
Ona kulluk etmemiz gerektiğini mantığına tam oturtamamanı anlıyorum ama her şeyi var eden o ve kuralları da o koyar. Ayrıca tanrı mutlak iyi ya da mutlak kötü bir varlık değil. Onu bu dünyanın kavramlarıyla tam olarak anlayamayız. O tüm tanımlamaların, niteliklerin ötesinde bir varlık.
Pek bir ruhsal sorunun olduğunu düşünmüyorum. Evet; obsesyonların var, kişilik bozukluğu ve depresyon alâmetlerin var ama hepsi bilgisizlikten ve kabul verememekten kaynaklanıyor.
Anlam arayışı içindesin, sorduğun şeyler dünya var olalı beri insanlığın temel soruları. Hepimiz seninle aynı bilinmezin içindeyiz. Ne olduğumuzu, bu dünyadaki hayatlarımızın bir gün biteceğini, yaptıklarımızdan hesaba çekileceğimizi, her şeyin gönlümüzce olamayacağını kabullenmemiz gerek.
Tüm bunları anlamlandırıp kendin, bu dünyadaki hayatın ve öte dünyadaki hayatın için iyi şeyler yapmalısın.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYemin ederim bu ben. Ben de ağır depresyon geçirdim, bazen benim de böyle sorular beynimi kemiriyor. Bende bi de delirmeyeceğim dimi düşüncesi de hakim sanki başka birine dönüşmeye çalışıcak ruhum ama ben buna izin vermiyorum gibi o kadar değişik bir his ki anlatamıyorum bile. Şunu yaparsam günah işlemiş olur muyum, şunu yaparsam kötü biri olur muyum, ya cennete gidemezsem diye düşünmekten kafayı yiyorum. Çözüm yoluyla ilgili bir şey diyemeyeceğim, kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş ama yalnız değilsin. Belki bunu bilmek seni biraz olsun rahatlatır 🍀
20 YorumlaBenim de anksiyetem vardı psikiyatriye gidiyordum. Senin durumunu elbette anlayamam ama belki tahmin edebilirim. Evet zor gerçekten. Ve ilaçların belli düzeyde faydası olduğunu düşünüyorum. Eğer bütçen varsa iyi bir psikologla görüşebilirsin. İllaki yüz yüze olmak zorunda değil. İnternette de bulunabilir. İstersen mesaj atabilirsin. Konuşabiliriz. Benim de o zamanlar konuşmaya ihtiyacım vardı.
11 Yorumlatüm bunların toplamında, insanın kusursuz bir varlık olmadığını ve herzaman hataya uygun davrandığını mantıksal ve bilim yolu ile anlamalısınız. bu bir gerçek biz gerçekleri sorgularsak gerçeklik algımızı kaybedir, burada bile insanın kusursuz tanrısal bir varlık olmadığını olamayacağını anlarız.
din dahi insanı nisyan olarak tanımlar, aciz olarak tanımlar. ne olduğunun farkına varan huzura kavuşur.02 Yorumla- +1 yıl
kabullenemeyen sizmisiniz? siz sadece sizden ibaret olduğunuzu mu sanıyorsunuz?
basit olarak gördüğümüz insan oğlunda, nefis, vardır fısıltıları veren içimize düşüncelerin tamamını üfleyen, bu düşüncelerin tamamının ve hiç birinin sizden değil nefisten olduğuna okadar eminim ki.
insanın ruhu ve nefsi ölene dek çarpışma halinde, bunlarla sınırlı değil, kalp, ruh, nefis, sır , hafi ahfa.
siz sizden ibaret değilsiniz. ve düşünsene sarmalına düşen tüm insanlar nefsiten gelen düşünceleri sahiplendiklerinden düşüyor. bukadar kısa sohbetle anlatılacak anlaşılacak bir konu değil emin olun.
Kişilik & Karakter konusunda 6,5b cevap paylaştı. Dini sualler kafanı karıştırmış, bu konuları bırak, bireysel düşün. Kendini mutlu etmek için spor yap, sevdiğin insanlarla zaman geçir, zamanla bunu atarsın. Söylediğin karışıklıklar her aklı başında insan için geçerli.
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı. Kalemimi kagidimi hazırladım soruyu arıyorum 20 dk dir. kaybetmemek için yorum yapıyorum şimdilik giriş bölümünden başlayacağim notlar bittiğinde yorumlar kısmından ileteceğim
043 Yorumla- +1 yıl
Öncelikle kadınlar hisleri ve duyguları yüksek olarak yaratılmışlardır bu konuda daha hassas olmalısın ne demek hassas olmak öncelikle müzik, arkadaşlık ve sana negatif enerji veren herşeye kısıtlama getirmelisiniz.
Ya az ya da çok tepki göstermenizin sebebine gelirsek bazı kişiler biriktirmeyi sever bu şöyleki bu bir duygu olabilir his olabilir belkide yaşadığın aile yapısında , baskısından, ortamdan kaynaklı da olabilir bunların hepsi birer etken
Ölümden başka çare tabiki var veri akışını kısaltmalısın yani öğrendiğin şeyleri filtrelemelisin
Benim içimdede yüzlerce kişi var bu öğrendigin bilgiler arttıkça daha çok articak ama bunu avantaja cevirebilmelisin örnegin, bakteri nedir diye biri sorduğunda hemen biyoloji kişisinden yardım alırsın içinden, bazı zamanlar hiçbirini kullanmayacaksın öyle insanlar karsına cıkarki
Bizler neden varız? bu herkesin merak ettiği bir soru ama şunu kesinlikle bilmelisin bizden öncede dünyada var olan farklı yaşam formları vardı bunlarda birbirleriyle evlendi , doğurdu , çocukları oldu ve geliştiler nihayetinde savaşarak çok büyük katliamlar yaptılar sonra egemen unsur olarak insan tayin edildi peki neden meleklerin bazıları şu soruyu sordu Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Biz seni övgü ile tesbih ederken ve senin kutsallığını dile getirip dururken orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birini mi yaratacaksın?” dediler. Allah “Şüphe yok ki, ben sizin bilmediklerinizi bilirim” buyurdu.
Ben, insanları ve cinleri, ancak bana ibadet etsinler diye yarattım.” (Zariyat, 51/56) bu - +1 yıl
sebeptir peki yaratıcının kulluğa ihtiyacı var mı? hayır aksine bizim ona ihtiyacımız var neden?
Dünya doğal kanunlar denilen bir denge ile yönetiliyor gençsin güzelsin herşeyi yapabilme gücünü hissediyorsun ama hasta olduğunda?
Pek tabi neden hisler var neredeyse var olan herşeyin bir hissi vardır ağaçlarin, kayaların, hayvanların , örnek veriyorum ayağına yolda giderken bir diken battı sen o yolu unuturmusun? hayır unutmazsın başka bir sefer geri o yoldan gittiğinde daha dikkatli olursun peki sebeb ne? hislerin bu da düzendir.
Neden yaşamak istiyoruz? Çünkü yokluk, hiçlik düşünsene hiç var olmadın yoksun benlik kavramın yok hiçbir şey yok seni sen yapan hiçbir şey bu ne kadar korkunç biliyormusun?
İyide olsam kötü de olsam yaşamak isterim çünki cüzi iradem var şuanda kısmende olsa kendimi kontrol edebilirim iyilik yapabilirim, kötülük yapabilirim bu yeterince makul neden yaşamak istemeyeyim.
Kurallar neden var? bu kurallar nızami tertip için güçlü isen senden daima güclüler vardır. zayıf isen senden daha zayıf insanlar vardır , birinin belirlediği kurallar anne baba kastın ise ya da anayasa ise buda toplum için ha kurallarda esneklik oluyor mu oluyor o tartışılabilir - +1 yıl
.
Tanrini kurallarina göre neden yaşamalisin hım , örnek veriyorum kan içmek haramdır neden peki. Kanda bir sürü farlı şey var virüsler bakteriler belki iyi ya da kötü bu benim iyiliğim içinse neden uygulamayayım.
Neden cennet cehennem var
Bu ikisinin varlığı beni rahatlatıyor psikolojik olarak bu 1 . Ben dünyaya geldim kulluğumu yaptım herseyi elimden geldiğince iyi yapmaya çaliştim cennet için mi hayır Allah rızası için o rıza gösterip beni cennetine koyarsa âla bu 2. ha cehennemede koyabilir o ona kalmiş bir şeydir cehennemin varliğindada keramet vardır mutlaka bu 3 . tabiki nedir bu keramet, suç işleyen ve azgınlık , tecavüz ve aklına gelebilecek her türlü suçların cezalandırılacaği yerdir bunun için bir kul olarak mutlu olurum bilirim ki cezasız kalmayacak suçlar bu 4 . bir kerameti daha vardır bildiğim olurda bu suçları işleyip cehennemin nasıl bir yer olduğunu duyduktan sonra sahih tövbe edenler var buda bir keramettir.
Bazen insanların ölmelerini beklemez sen merak etme daha bu dünyadayken bile ceza çeken insanlar gördüm ,
Genetik hastalıkli olan insanlar hım anladım bu konuda şunu söyliyebilirim her bir insan , başka bir insanın imtihanı olabilir mesela çocuk anne ve baba için olabilir kim bilir belki bir arkadaş benim için olabilir mesela sen benim imtihanim olabilirsin her insanın imtihanı farklıdır.
Kapanmak isteyip istemene bir şey diyemem ama - +1 yıl
Müslüman erkekler, müslüman kadınlar; mümin erkekler, mümin kadınlar; ibadet ve itaat eden erkekler, ibadet ve itaat eden kadınlar; özü sözü doğru erkekler, özü sözü doğru kadınlar; sabreden erkekler, sabreden kadınlar; gönlünü ibadete vermiş erkekler, gönlünü ibadete vermiş kadınlar; (Allah için) yardım yapan erkekler, yardım yapan kadınlar; oruç tutan erkekler, oruç tutan kadınlar; iffetlerini koruyan erkekler, iffetlerini koruyan kadınlar; Allah’ı çokça anan erkekler, çokça anan kadınlar; işte bunlar için Allah büyük bir ödül hazırlamıştır.
İffetlerini koruyan erkeklerden kasıt burada göz kapakları ve diğer kısımlardan gözlerini sakınmak - +1 yıl
Kadınlarda eller ve yüz dışında her yerdi sanırım. gözlerini sakınmak onlar içinde gecerlidir. Erkekler ya da coğumuz görsell beynimiz daha çok gelişmiştir bunu sebebi kadınlarda hisler ve duygular (sevmek falan) erkeklerde görsel ve (öfke falan ) bu dengedir
Ama şunu soylemeliyim ki elmaslar, ve daha bir sürü hazineler kolay erişilemeyecek yerde saklanırlar bu daha iyidir. açık ya da kapalı giyinmene kimse bir şey diyemez bu senin seçimin bir çok erkek tarafından arzulanirsın belki rüyalarına bile girersin bilemem ama kişisel olarak yaptiğin seçimden dolayısı ile sen sorumlu olacaksın. Sana bakan erkeklerde sorumlu olcak adaletsizlik değil yani. en iyisini Allah bilir selametle - +1 yıl
İyiki varsın güzel kardeşim ama benim tek isteğim içimdeki ölüm hissinin yok olup birazda olsa yaşama bağlılık olması dayanamıyorum ruhum aşırı dayanılmaz derecede daralıyor sanki yok olacakmışım gibi ama bunu ben yapmıyorum bilmiyorum nereye kadar gider bugün sigaraya tekrar başladım ve farkettim ki kimsenin annemin babamın bile umrunda değilim bunu en iyi şu şekilde anladım;intihar ettiğim akşam 1 kutu uyku ilacı içtim miğdem bulanıp kalp atışlarım hızlanınca dayanamadım kendimi koridora attım baba bir kutu ilaç içtim, yardım et diye babam orada namaz kılıyordu rahatını bile bozmadı annnem öylece baktı hissiz bir şekilde ortanca kardeşim ben yerde yatarken ayağı ile itip kendini yorma camdam at diye ikna etmeye çalıştı, tek ağlayan küçük kardeşimdi çünkü içinde hala saf ve temiz duygular vardı...
- +1 yıl
Knk anlıyorum bak , ben kaç gece ölümü diledim hazırlık yaptım ama olmaz yani cesaretim olmadiğindan dolayı değil bak yeminle Allah korkusu olmasaydı şimdiye burada yazmazdim bu kelimeleri , ama şu var ne için neden hangi mahlukat ya da hangi sebeble canımı alacağim değmez. sana tafsiyem biraz ailenden uzaklaş , madem sahip çikamiyorlar ne diye töbe töbe
- +1 yıl
Eğer beni bu kadar berbat dayanılmaz gücümü aşan bir hisle yaşadığım her saniye her dakika ruhumda aklımda ölümün verdiği acı verici azabı en derin biçimde hisseddiren sürekli ileri derece obsesif olmamı sağlayan ALLAH ise onu asla asla affetmeyeceğim ve ona hesap soracağım ne kadar ibadetlerimi yapsamda karşısında duracağım...
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunların Cevapları çok kolay…. Bunları 10-15 yaş arası zaten herkes sorar … bunların cevaplarını bulursan karakterin daha güçlü olur ….
Ama sen çok kavram karmaşası yaşıyorsun….
10 Yorumla
+1 yılKankam durumun için üzgünüm umarım toparlarsın iyi bir şey demeye çalışmicam seni ne yönde etkileyeceğini bilmediğim için fakat çevremdeki insanlara hep şu hayat için bi tıkta olsa yüzeysel olmayı öğrenin diyorum “living young and wild and free”
00 Yorumla
+1 yılNamaz kıl kuran oku allaha sığın dua et kardeşim
01 Yorumla
+1 yılUyuyarak
02 Yorumla- +1 yıl
Bende uyuyom uyku iyidirrrr geçirir her şeyi sanki yeniden doğmuşsun gibi olur
Gizli Üye(18-24)+1 yılTedavi olarak
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDüzgün yerlere git o zaman merdiven altı yerlere gitme
Cevap sahibi+1 yılİnanması güç çok iyi yerler vardır yorumları okusan yine olur
Cevap sahibi+1 yılBen dinle ilgili tavsiyeler vericem de inanmıyorsan laf ediceksen kendimi günaha sokamam o yüzden doğru psikologları ara
+1 yılGeride bırak
03 Yorumla- +1 yıl
Söylemek istediklerim 400 sayfa kitap olur. ne ben o kadar yazarım ne sen okursun
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım