Ruhsal sorunlarımdan nasıl kurtulabilirim?

Yazdıklarıma ne tepkiler vereceğinizi bilmiyorum ama bu sorunlar sadece hislerime ve düşünlerime bağlı gerçekleşiyor ve ben artık dayanamıyorum ölümden başka çağre yok gibi geliyor bana şöyle anlatayım;yıllardır ağır depresyon ve obsesyon yaşıyorum, bazen aşırı düşünce yapısına sahip oluyorum bazen neredeyse iç sesisimi bile kullanmayacak seviyeye geliyorum bazende ikisinin ortası durum ya da yakın durumları yaşıyorum, içimde yüzlerce kişi var hangisine bürüneceğimi bilmiyorum, hissel olarak çok ama çok farklıyım karşımdaki insanların enerjilerine bağlı neler hissedebildiklerini net kesin bir şekilde biliyorum, sanki herkesten farklı ve hissel olarak çok özel gibi hissediyorum kendimi, neden var olduğumu anlayamıyorum, neden bana bir beden ve his verilmiş aklım almıyor, neden hayattayım ya da neden yaşamak istiyorum anlayamıyorum, ve en önemlisi kurallar neden herkesin istediği gibi ya da neden tanrının kurallarına uygun yaşamalıyım? neden cennet ve cehennem mevcut? tanrı saf iyi enerjiyle donatılmışken neden insanları ateşinde yakma planları kurar? neden onları türlü türlü işkenceler yapmak için ölmelerini bekler? ya da neden genetik bir hastalıkla dünyaya gelen çocuk ömrü boyunca acı çekmek zorunda kalır neden? neden kurallarına uymayınca insan gibi kitabında hakaretler eder? sizi yakacağım der hani merhamet sahibiydi? eee kötülüğü yaratanda o? hem sadece iyi olmakla nasıl geçsin hayat? Mesela dini obsesyon olarak şunlar var bende;kapanmak asla ama asla istemiyorum ! içimdeki baskıcı ses bana sen kesin kapan diyor ama bunu diyen ben değilim istemiyor hiçbir zerrem bu baskıdan bıktım yeter! neden tanrısal boyutta mükemmel olabilmeye çalıştığımı ve bir anda iyi hissederken hep o his olarak arka planımda olan ve kendimi depresyona çöküşe bıraktıran hisse yeniliyorum?
Ruhsal sorunlarımdan nasıl kurtulabilirim?