Halden anlamayanı kendi haline bırak. Zaman ona halini anlatır gurban olduğum.
Neşet Ertaş..

Ah ne severim ben bunu❣
Keyifli dinlemeler 💗
Halden anlamayanı kendi haline bırak. Zaman ona halini anlatır gurban olduğum.
Neşet Ertaş..

Ah ne severim ben bunu❣
Keyifli dinlemeler 💗
Tabiki de değildir acısı olmayan insan yoktur eğer acılarını paylaştığın kişi cahil biriyse o öyle düşünebilir ama bence kesinlikle değil en önemlisi de acılar herkesle paylaşılmaz dost var düşman var ve bu devirde zor gerçek bir dostu bulmak ya paraya ya güzelliğe ya çevresinin çok oluşuna kısacası menfaati kimdeyse onla arkadaş olunuyor çok saçma eğer cidden güvendiğin biriyse ve o kişide halden anlıyorsa cahil değilse kesinlikle alakası yok bence bu devirde insanın en yakın arkadaşı anne ve babası ne acın varsa onlarla paylaşmak daha mantıklı ama şöyle bir şey de var herşeyi anne babayla paylaşamıyorsak güvendiğimiz biriyle dertleşmek iyidir hiç mi güvenmiyorsun kimseye o zaman aç suyu anlat tüm acını derdini öylece akıp gitsin yalnız olduğum zamanlarda yaptığım bir çeşit rahatlama tekniğiydi yıllarca kendi isteğimle yalnız kaldığım zamanlar geldi aklıma zor günlerdi ☹️🙁
Hayir
Ne alaka insan insana lazımdır
Yardır sırdaştir
Aştir
Yarındır
Ataol Behramoglunun Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var şiirinin son mısraları Hayat insana sunulmuş bir armağandır diyor
Ruhi Su Usta
İnsan olmak suçu suçların en güzeli en özeli en kıymetlisi olmalı Ve insan yaşamı boyunca bu suçu işlemeli diyordu bir sözünde Fransız Yazar Voltren İnsan dünyada yapamadığı tüm iyiliklerden sorumludur demişti Rahmetli Recep Yazicioglu Gidemedigin yer dokunamadığın insan senin değildir demişti yine Rahmetli Tayfun Talipoglu usta bu ülkede ulaşmak için insana gerek yok cok zaman ya da paraya yürekler açık is yola çıkmakta siarinin yaşayan bir özetiyim
Bende mitolojik zumruduanka kuşu gibi küllerinden doğan bir insanim bu platformda sorulan bir çok soruda hayat oykumu anlattım
Her insan dünü bugünü yarını ile bir değerler bütünüdür unutmayın
Her Her insan okunmamış bir kitap
O yüzden anlatın içinize atmayın
Ne demişti Atalar
Ağacı kurt insani dert yer
Teşekkürler sagolun onure ettiniz beni
Ben teşekkür ederim sağolun görüşünüz için m
Rica ederim naçizane kalplere yüreklere dokunmaya çalışan bir insanım hepsi bu
Hayır, acılarını başkalarına anlatmak güçsüzlük belirtisi değildir. Tam tersine, duygusal açıdan açık olmak ve başkalarıyla hislerinizi paylaşmak, duygusal zekanın ve insan ilişkilerinin bir işareti olabilir. Duygusal paylaşım, insanların birbirini anlamasını, desteklemesini ve birlikte sorunları çözmesini sağlar. Duygusal acı veya sıkıntı yaşamak insan doğasının bir parçasıdır ve bu tür duygusal deneyimler, insanların büyümesine, öğrenmesine ve daha güçlü hale gelmesine yardımcı olabilir. Başkalarına duygusal durumunuzu anlatmak, destek almanıza, çözüm yolları bulmanıza ve daha iyi hissetmenize katkıda bulunabilir.
Acımızı paylaştığımız kişi önemli, yoksa olumlu ya da olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bir tekmede paylaştığımız kişiden yiyebiliriz. Bu yüzden de ne acımı ne de sevincimi paylaşmaktan yana değilim...
Teşekkür ederim. 🌺
Cevap
20Cevap
Acılarını canı gönülden dinleyen mi var ki? Güçsüzlük değil de akılsızlık.
Acılar paylaştıkca hafifler ama her şey de anlatılmaz. Ufak bir mini özet geçerek rahatlayabilirsin. Karşındaki güvendiğin, sevdiğin, inandığın ve huzur bulduğun biriyse onla acını yükünü rahatlıkla paylasmalisin. Bu güçsüzlukten değil karşılıklı güven ve sevginin verdiği güçten acıları temizleme durumudur.
anlatmak saçmalık çünkü bir şeyleri degistirebileceksin değiştirirsin değişmiyorsa anlattığın zaman o yaraya tuz basıyorsun ayrıca karşındaki insanlar senin hakkında yanlış izlenimlere kapilabilir bunun dışında güçlü insanlar zaten elinden geleni yapar olmuyorsa kabul eder yoluna devam eder takmaz
Yok değildir. Ama ben zamanla anlatmamayı kendi kendime yetebilmeyi öğrendim. Çünkü anlatinca acılarımi, beni aşağılamak ve küçük düşürmek için kullandılar hem de en yakınlarım.. hatirlamasi bile bana ironik bir kahkaha attiriyor.
Neşet'in "kalpten kalbe bir yol vardır, vardır görünmez" cümlesinin geçtiği şarkı benim bir aralar ağlayarak dinlediğim bir şarkıydi. Ay ne günlerdi..
Güçsüzlük olarak görmüyorum.. ama herkesin acısı kendine diye düşünüyorum aynı şeyi yaşasak dahi verilen tepki değer farklı olacaktır.. o yüzden genelde anlatmayı tercih etmem.. aslında dinlemeyi de.. daha keyifli şeyler paylaşıp kafamı dağıtmayı tercih ediyorum…
Tek bir kişi var böyle iletişimim olduğu o da 21 senelik dostum.
Aslında güçsüzlük belirtisi değil fakat insanlar bunu zaaf olarak kullanmaya can atıyorlar
Ben kolay kola anlatmam anlatinca susmam... susmadikca ağır bir ruh hali düşüyor uzerime enkaz gibi oluyorum en güzelimi anlatmamak
Güçsüzlük değil dedikodu malzemesi vermek olur. Ben buraya geldiğimde bu hatayı yaptım çok şey denecek varda Allah bildiği gibi yapsın.
Dertleşiyor gibi değilde eline koz veriyormuş gibi hissettiriyorlar dimi? Amiinn
Burdan birine güvenip içimi dökecem diye aklım çıkıyor aklım... sagol Emre hatirlattigin için
Geçmiş olsun .. herkes kendine yakışanı yapıyor
Keşke güçsüzlük olarak algilanmasa maalesef insanlar o kadar iki yüzlü ki o an senin üzüntünu dâhi kullanıp bir tekme de o atabilir vaziyette onun için bu saatten kimseye benim gibi düşünüyor diye safça kendimi açmam eksik kalsın
Acılarını ve sıkıntılarını başkalarına anlatmak güçsüzlük değildir. Çünkü insan deşarj oluyor. İçine atıp stres ve depresyona girmekten iyidir. Ancak herkese de anlatılmaz. Zaten anlatsan da dinlemezler.
Benim için güçsüzlüktür ama anlatan bi insanada anlatma demem
Anlat anlat nereye kadar çözüm yok
İnsanoğlu acıları ile varolan bir varlık. Ayrıca acılarımız bizi insan yapıyor. Dertlendiğimizde birisine anlatma ihtiyacı duymamız normal o yüzden
Hayır tam tersi herşeyi içine atmak güçsüzlüktür bazen içindekileri haykırman seni anlayan güvendiğin birine anlatman gerekir insanız herşeyi içimizde tutarsak vay halimize
Güçsüzlük değil, yorgunluk belirtisi olur. Daha fazla taşıyamadığı için bir sırdaş aradığını gösterir.
Alakası yok ya. Sen acını çözecek, seni anlayacak en azından 1 kişiyi seçer, öyle anlatırsın.
Herkese anlatılmaz elbette.
Sesim çıkmaz kanım aksa, kanım akar sesim çıksa, bunun adı yaşamaksa gemileri yakıyorum 🔥
Hangi şarkı bu
Uğur Işılak - Gemileri Yakıyorum. Aklıma bu geldi nedense 🤣🙈
Hayır, asla değil. Gerçekten dinleyip anlamaya çalışacak insanlarla paylaşmak gerek sadece. Öyle insanlarla da fazla karşılaşmıyoruz maalesef.
Hersey olduğu gibi acılarıda paylaşmak lazım ama doğru kişilere.
Bazen insanın buna ihtiyacı oluyor bence güçsüzlük değil
Hayır değildir yeter ki bana karşı kullanmasın
Asıl güçsüzlük güçlü görünmek için duygularını saklamak değil midir?
Ben anlatılmasına karşıyım, senin hayatını yaşamayan biri seni anlayamaz :(
Güçsüzlük olarak tanımlamak yanlış olur daha çok yükünü hafifletmiş olursun
Hayır değil insan bazen dayanamıyor paylaşmak istiyor birileriyle
Anlatmak rahatlatır ama güçsüzlük belirtisi mi tartışılır.
Kime anlattığına göre değişir. Her yere reklam veriyor gibi anlatıyorsan güçsüzlüktür
Hayır değildir dahada güçlü olursun çünkü sen onları anlatabiliyorsun ama içine atanlar herzaman güçsüz ve hastadır 🙂herzaman anlatmak dileğiyle😊🙏tanrı seni korusun
Ben anlatmam ama anlatılması güçsüzlük değildir
Herkese de dert anlatılmıyor ki.. Gün geliyor seni derdinden vuruyor
Bende❣
Güçsüzlükle alakası yok, acılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır demiş atalarımız...
Acılarını üstünden atmak isteyen insan belirtisidir.
Dertleşmek güzel bişey
Kendime bile anlatam ben
Sana ihtiyacım var belirtisi
Hayır değildir insan bazen paylaşmak istiyor
Güçsüzlük değilde Saflık Temizlik diyelim
Hayır tabiki insan paylaşmak ister
Pek dert yanmam ya
hayır hatta bana iyi geliyo
Anlatabildigin birini bulmak güzel dimi
Maşallah ❤
Bence değildir.
Yokkk