İstisnalar hariç insan dili kekeme ve kötürüm olmuş durumda. Empatle birlikte iyi bir dinleyici olunabilir ama..

İstisnalar hariç insan dili kekeme ve kötürüm olmuş durumda. Empatle birlikte iyi bir dinleyici olunabilir ama..
Maalesef çok az kişi yani beni gerçekten dinleyen 2-3 kişi anca vardır onlarda sanal ki arkadaşlarım zaten. gerçek hayatta ise daha çok dinliyormuş gibi yapıyor herkes kimse kimseyi dinlemiyor gibi.
Geçen oturup bunu hesapladım. Akrabaları, tanıdıklarımı, arkadaşlarımı vs toplam 40 kişi çıktı. Ve içlerinde sadece biri duyma ve anlama yetisine sahip..
0,1 kişi.
Neden bu kadar az güzel yürek
Acelesi olan insanlar ve birbirine sağırlaşma istikrarlı iki eyleme dönüşmüş gibi. Dediğin çok doğru tespit. Birbirini dinlemek müthiş kıymetli esasen❣️
O güzel yürekler daim olsun 🌹Acele etmek varken güzelce dinlemek
Dilerim..❣️
Çok teşekkürler 😍
Rica ederim 😊🌹
Cevap
9Cevap
Hiç kimse yok. Tabi kimsenin kimseyi dinlemediği anlamına gelmiyor sadece senin kastettiğin dikkat ve empatiyle yaklaşan ve sabreden kimse yok.
Bazı şeylere karşı tahammülü kalmadığından istisnalar hariç
Buda aslında toplumsal çöküşün göstergesi, bunun başlıca sebebi (şahsi düşüncem cahilce olduğunu düşünen olabilir ÇOKTA UMRUMDAYDI😁)
Gelişen teknoloji ve tıbbi yenilikler insan hayatını rahatlatıp daha yaşanılabilir bir dünya sağlamıştı. Ancak sanayi devrimiyle gelişen teknoloji insanların paraya ilan ulaşımını her defasında kısıtladı ve belli noktaya topladı. Tıbbi. Gelişmesi insan nüfusunun gereksiz artısına sebep oldu. Rekabet adı altında üretime en çok fayda sağlayacak insanlar cahil cesareti ile dolduruldu ve toplumun kendisine rakip olduğu düşüncesi empoze edildi. Tüm insanlık gözünün gördüğü herkesi kendine rakip olarak gördükçe ve ekonomik huzura erişim kısıtlı oldukça toplum ahlakı, bilinci ve birliği çökmeye mahkum.
Ve bu dediklerinizin hepsi ve fazlası Soner Yalçın'ın kara kutu kitabında yazıyor 😊
😊En kısa sürede başlamanız dileğiyle
Ben sessiz sessiz dinlerim. Bazı şeyleri unuturum bile o anda 😊. Artık herkes kendi bildiğini okuyor. Karşındakinin söylediği boş geliyor.
En güzeli de zaten 😊Bazı şeyleri unut ki bazı insanların kalplerinde tekrar hatırlatıp yara açmamak adına
Saygıyla ve sırayla insanların birbirini dinlemesini de dahil edelim lütfen. Çünkü bir çok insan bu konuya hiç dikkat etmiyor ne yazık ki.
Keşke bu kişiler dinleme ehliyeti vs alsalar
Çok az kişi hocam.
Çoğu kişi , konusma sırası bana geçsin diye bekliyor
Bir nevi empat eksikliği de diyebilir miyiz arkadaşım. Saygı gibi 😊
Empati mi bilmem ama saygısızlık resmen hocam. Bencillik bu baya baya 😔
Kimse cunki herkesinki kendine yeter herkes gecim. bogaz derdinde gibi
Bir elin parmağı kadar denebilir. Çünkü kimsenin kimseyi anlamak istemediği bir dönemdeyiz.
Çoktur dinleyen
Dinleyen pek yok anca kuyu kazsınlar.
Bence hiç kimse herkes ben haklıyım diyor.
Kimse
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?