Selamlar... Neden bu kadar kolay insanlara itham etmek, yargılamak?

Selamlar... Neden bu kadar kolay insanlara itham etmek, yargılamak?
Maalesef bazı insanlar var ki tanımadan yargılarlar çünkü için de empati yeteneği yoktur bu insanların aynı zamanda dünyayı anlamlandırmanın ve onunla başa çıkmanın bir yoludur. İnsanlar, her gün çok fazla bilgiye maruz kalırlar ve bu bilgileri işleyebilmek için, bu bilgileri kategorize etmek ve anlamlandırmak zorundadırlar. İnsanlar, tanımadıkları kişileri yargılamak için, bu kişilerin dış görünüşlerine, davranışlarına ve geçmişlerine bakarlar. Bu yargılar, insanların, tanımadıkları kişiler hakkında tahminler yapmalarına ve bu kişilerle nasıl etkileşime gireceklerine karar vermelerine yardımcı olur.
Önyargı diyoruz biz buna. Bu sitede başıma en çok gelen şey. Memleketimi duyan hemen önyargılı olarak benim karakterime kişiliğime hakaret etme hakkını kendinde buluyor üstelik beni hiç tanımadan.
Buradakileri inan takmamaya çalış, bir bakmışsın ki olmadığın cümleleri söylerler. Üzüldüğünle kalırsın. Ciddiye alma canım.
Takmamayı öğrendim direkt engelliyorum. Kafam rahat artık 😊
En iyisi. 🌸
Cevap
7Cevap
Cahil olduğu için gadası
Korkularına hitap etmiş olduğu için yargılar. İnsan da korktuğunda saldırganlaşır çünkü.
Bizim orada bir laf vardır çerci uzerindekini satarmiş yani insan kendinde gördüğünü başkasına söylermiş
Kendi aşağılık kompleksini bastırmak için başkalarını yargılar.
Ego der ki, sen daha iyisin ve onu yorumunla ezmelisin...
Bunu aslında bazen bende yapıyorum. Bence bunun nedeni ilk izlenim. İlk izlenimler bence çok önemlidir. Eğer kötü bir ilk izlenim verirlerse illaki ön yargılar oluşur. Bu ön yargıları da o kişiyi tanıdıkça doğru veya yanlış olduğunu anlarız
İnsanların hoşuna gider ve egolarını tatmin etmelerine yarar 🙂
Cahil oldukları için.
Kendini bi halt sandığı için
tanımadığı kişiyi değil kendini yargılıyor aslında
Çünkü eğlenceli
Eğlenceli olan kısım ne?
Yargılamak işte eğlenceli
Sen eğlenceli buluyor musun yoksa genel bir söylem mi?
Yani her insanın yargılamak hoşuna gider. Kendini daha üst bir makamda hisseder. Yargılanmak ise daha alt bir makamda hissettirir. Karakter meselesi işte. Sırf zevk almak için başkasına acı çektirmek yanlış
Senin gibilere sinek lazım işte o zaman eğlenceli olur 😅
Sinek sevgimi yargılama 😅
@Ekmek_Kırıntısı anladım...
Çünkü cahil 😃
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?