Tam olarak tanımadan yargılamayı uygun bulmuyorum. İnsanın eylemlerinin nedenlerini anlayabilmek ve yargılama konusunun altında yatan sebepleri gözlemlemek gerektiğini düşünüyorum.
Sizler neler düşünüyorsunuz?

Tam olarak tanımadan yargılamayı uygun bulmuyorum. İnsanın eylemlerinin nedenlerini anlayabilmek ve yargılama konusunun altında yatan sebepleri gözlemlemek gerektiğini düşünüyorum.
Sizler neler düşünüyorsunuz?

Yargılamıyorum neyse ki. Bana hitap etmeyen insanlar muhakkak var ve kalitelerini bir şekilde belli etmişlerse hak ettikleri şekilde davranırım bu kadar.
→ Herkesin sorunları farklıdır. Eğer seni yargılarsam veya sana tepeden bakarsam bu beni daha az insan yapar. Birini yargılamadan önce kendimizi başkalarının yerine koymamız gerekir. Dedikleri gibi asla bir kitabı kapağına göre yargılama. Oku, çok ilginç olabilir ve birini tanıyabilirsin. Onlardan bir şeyler öğrenebilir ve onları daha iyi tanıyabilirsin.
Elbette ki olmaz.
Birini tanımadan yargılarken, kendini bir anda yargılanan olarak bulabilirsin.
En basitinden bir kitap örneği. Kitabı okuyup anlamadıkça, sadece dış kapağına bakaraktan hikayeye sahip olamazsın.
Merhabalar Beyefendi
Bu gerçekten bana göre ayıp sayılabilecek bir durumdur. İnsanların içini ve karakterini öğrenmek çok önemlidir. Bununla beraber ysrgilamak tamamen insanın kişiliğini ve karakterini kör etmektedir.
Cevap
4Cevap
ben tanımadan yargılamam.
Ön yargı mutlaka olacaktır ama bunu da dozunda tutabilmek lazım. Yargılayacak kadar ileri gidebilenlerin normal olduğunu düşünmüyorum.
Tanımadan yargılamaya kalkışmak günümüzde sık karşılaşılan bir durum, yargılamak doğru olmaz tabii ki, belki bir önyargı oluşabilir ama buna göre de hareket etmek iyi bir sonuç doğurmaz
Hiçbir insanı yargılamaya hakkımız yok. Onu gerçekten tanısak bile aynı gözlere ve kalbe sahip olmadıkça anlayamayız.
Hepimiz dogru değil cevabını veriyoruz ama yapiyoruz da
Olmaz tanımak lazım o da zamanla olan bir şey.
Önyargılarımı gömmeyi becerebildim şükür.
Hiç te doğru değil
Doğru olmaz.
Değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?