"Ay yok değilim" diye red mi edersiniz yoksa teşekkür edip kabul mü edersiniz? sadece erkek/kız arkadaş olarak değil komşu teyze, uzaktan akraba falan da olabilir bu iltifat eden kişi...
Cevabın nedir?
Peygamberimiz övülmeyi de övmeyi de sevmezmiş ama ne yazık ki bizler övgüden çok memnun kalıyoruz :(
Kibirlenip gururlanmasından, şımarıp fitneye düşmesinden korkulan kimseyi yüzüne karşı övmek yasaklanmıştır.
Takvâ ehli, kibirlenmesinden ve şımarmasından korkulmayan faziletli kimseleri övmekte bir sakınca yoktur.
Meddahlık, dalkavukluk ve çığırtkanlık dinimizde câiz görülmeyen kötü hasletlerdir.
Bir kimse övülürken, onda mevcut olan sıfatlar anılmalı, niyeti, zihninden geçirdikleri ve kalbinde gizlediği sırları Allah'a havale edilmeli ve hiç kimse Allah'a karşı kesin ifadelerle tezkiye edilmemelidir.32 Yorumla- +1 yıl
yoo ovulmek beni fazlasiyla rahatsiz eder :)
En İyi Cevaplar
+1 yılÖnce bir 'Yok, abartıyorsun' diyip hafif bir sırıtıyorum... az daha övüyo sonra :D en sonunda 'Teşekkür ederim' diyorum utangaç biçimde :D
115 Yorumla
Soran+1 yıl:D:D sen işi çözmüşsün o halde :D
- +1 yıl
Yok, abartıyorsun :D
Soran+1 yıl:D:D:D ahahhaa :D ciddi ciddi neredeyse düşüyordum bak tuzağa :D
- +1 yıl
hahah ;:D demiştim sana... işe yarıyor... :DD
- +1 yıl
Mersi hayatım :D
Adamına göre eyvallah derim, adamına göre teşekkür ederim.
Ara sırada yok daha neler derim.
Gerekli yerde kabul gerekli yerde red ederim bayan.
https://i.hizliresim.com/XYG5E6.jpg42 Yorumla
Soran+1 yılhuu resme bayıldım :))
- +1 yıl
Kimse haddini aşmadıkça, sitedekilere karşı her zaman saygım var bayan...
Fotoğraflar saygı ve nezaketin göstergesidir. (:
https://i.hizliresim.com/029NgR.jpg
Kişilik & Karakter konusunda 490 cevap paylaştı. İlk tepkim
media-cache-ec0.pinimg.com/.../...ddaf09fe9f0c.jpg
Sonrasinda
www.lovethispic.com/.../...I-Love-You...thanks.jpg12 Yorumla
Soran+1 yıl:D:D ahaha ayy audrey'mi nasıl kullanmışlar :D
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
160
Cevap
173Cevap
İki türlü iltifat vardır.
Biri karşıdakini etkilemek amaçlı söylenen klişe laflardan oluşur ki onlardan nefret eder terslerim genelde.
Karşımdaki samimi olarak düşüncesini söylüyorsa genellikle kızarır, düzgün bir cevap vermemem.
Değişken bir insanım sanırım.10 YorumlaEttiği iltifatın karşılığını kendimde görüyorsam yerinde bir iltifat ise samimiyetinden yaptığı iltifatı gururla kabul ederim. tabiiki bir çok konuya göre yapılan iltifat ta değişir. sonuçta kaba tabir yalakalık görünümünde olmıyan bir iltifata kimse hayır demez.
10 YorumlaO iltifat doğrultusunda kendimi iyice bir incelerim, eğer ki söylediğinde haklıysa teşekkürümü ederim. Ama ben bahsettiği özelliğimden memnun kalmazsam-büyük ihtimalle kalmam- yalan söyleme diye çakarım bir tane ağzının ortasına. Şaka şaka ego kasarım ne yapacağım başka :D
10 Yorumla
+1 yıl120 Yorumla
+1 yılhttps://i.hizliresim.com/JE18VQ.jpg
:D:D:D. dd22 Yorumla
Soran+1 yıl:D:D:D ahaha çok tatlı :D:D
- +1 yıl
cok guldummmm :DDD. dD
+1 yılTeşekkür ederim diyorum sonra bende ona iltifat etme zorunluluğu duyuyorum ve seninde şuran güzelmiş diyorum biliyorum çok saçma bir psikoloji :D
12 Yorumla
Soran+1 yıl:D:D yorumlara bakınca çoğu kişide varmış o tek değilsin merak etme :D
- +1 yıl
Hadi ya tek ben varım sanıyordum yalnız olmadığıma sevindim demek ki neymiş bende bir sorun yokmuş :D
+1 yılIltifat herkesin hoşuna gider. Doğru olsun olmasin:))
https://www.hizliresimyukle.com/image/PieY12 Yorumla
Soran+1 yıl:D:D ahaha çok tatlı yaa
- +1 yıl
:))
+1 yıl11 Yorumla
Soran+1 yıl:D:D ahaha
Bana kim iltifat etse utancımdan yerın dıbne giricek gibi oluyorum :D
Akrabalar : Ayyy Eda ne kadar büyümüşsün güzelleşmişsin
Arkadaşlar : kızım saçın cok güzel
Sevgilim : güzeller güzelim :)
ve benım cevabım :S ııhmm mhh :S şey sağol a:DFSHg12 Yorumla
Soran+1 yılsevimli ya :)
+1 yılNe kadar samimi ise o kadar samimi teşekkür eder ve bence hemen karşıdaki insanda beğendiğim yönünü söylerim.
Ne kadar yapmacıksa o kadar yapmacık teşekkür eder ve o yapmacık tonu kullanarak sende sende derim.10 Yorumlaeskiden yakın arkadaşlarım iltifat edince üzülürdüm.. "ah bee bunu asıl söylemesini istediğim insandan duyamıyorum iltifat etme istemem" derdim :)) şimdi pek önemsemiyorum :/
yaşlı teyzeler iltifat etmesin içim darlanıyor..10 YorumlaNedense bana inandırıcı gelmiyor iltifatlat.. insanların bu konuda (bana karşı) samimiyetsiz davrandıklarını hissediyorum.
11 Yorumla
Soran+1 yılçoğu kişi gerçekten içten şekilde söylemiyor laf olsun diye söylüyor ondandır muhtemelen
+1 yılYok değil demem olanı söylüyor sonuçta teşekkür de etmem onun sayesinde olmadım ben sadece tebessüm ederim :)
112 Yorumla
Soran+1 yıl:D çok merak ettim aslan ya da akrep falan mı burcun :D
- +1 yıl
kova :D
Soran+1 yıl:D tüh tutturamadım :D
- +1 yıl
Niye öyle dedin ki yalan mıydı söylediklerim :) Teşekkür etmek saçma değil mi?
Soran+1 yıl:D nezaketine teşekkür edilir çünkü genelde çoğu kişi başkasına iltifat edip moralini düzeltmek yerine ağır şekilde eleştirip zarar verir mesela sana çok güzelsin diyen komşu teyzeye teşekkür edilir ama çok güzelsin de 30 olmana rağmen evlenemedin be kızım diyen teyzeye ise senin dediğin yapılır en azından bana göre gülümsenir ve vın diye oradan uzaklaşılır :D
- +1 yıl
teyzeler söylüyor bazen onlara teşekkür ediyorum zaten ama bir erkeğin etmesi yalakalık gibi geliyor
Soran+1 yıl:D bence tanımadığın erkek yalakalık değil bariz yatağa atma çabasındaymış gibi geliyor :D ben senden daha kötümsermişim bu konuda :D
- +1 yıl
bana geçende bir çocuk gelip taş gibisin bee dedi mesela ben onu dövmeyeyim de napayım
Soran+1 yıl:D:D:D:D: ahahah o iltifat sayılmaz sanırım bildiğin laf atmış abazan :D:D e naptın peki :D
- +1 yıl
Lafı geçiştirdim benden 7 yaş büyük abim sayılır ve saygısızlığını görmedim sanırım fazla dobra o kadar
Soran+1 yılfazla dobra :D:D çok iyimsersin :D
- +1 yıl
:D:D
+1 yılDirekt kabul ederim teyze bende o ışığı görmüş ki diyor yani yılların tecrübesi sonucta dimi ama :D:D
22 Yorumla
Soran+1 yıl:D:D:D ahaha çok hoş ya :D
- +1 yıl
tişikkirler sipirgirl :D
Zaten iltifatlardan haz almiyorum ama ukalalik olmasin diye bay bayan güzel dusuncteleri için nazik bir tesekkur uedip konuyu geçiştirmeye calisiyorum =)
10 Yorumlaİltifatı kabul etmeyen insan var mı ki? Hayır değil diyerek reddedenler de bence daha fazla iltifat edilmesini istiyorlar ondan dolayı reddediyorlar :)
10 Yorumla
+1 yılTeşekkür ederim. nazik olduğunu söylerim. Şimdi cesareti varsa yeniden iltifat eder. Yoksa susar. :)
Susuyorsa boş biridir. Cevap veriyorsa gırgır şamata gelir ardından :)10 Yorumla
+1 yılbazı ıltıfatlar vardır gonulden kelımelere dokulur bazı ıltıfatlar vardır menfaat ıcabı olan tabıkıde gonulden soylenen ıltıfata ılfatla karsılık verırım
10 Yorumla- 12 Yorumla
Soran+1 yıl:D:D:D ahhaha :D
+1 yılhttps://hizliresim.com/Y50Rjl
hahahah :D bu benim :D16 Yorumla
Soran+1 yıl:D:D:D:D ahahhaa çok güldüm ya :D:D
- +1 yıl
:DD bunu profilimde de paylaşmıştım soruyu görünce yapıştırdım :D
Soran+1 yıl:D profilini takip edeyim o halde diyordum ki baktım gizlemişsin :))
- +1 yıl
burada değil canısı :D
Soran+1 yıl:D haa tamam gerçi zamanlaması baya harika olmuş o halde bu resmin :D
- +1 yıl
evet :D
Kabul edemiyorum nedense ya :D ayy yok canım o senin güzel görüşün yok ya öyle değil diye otomatikman
20 Yorumla
+1 yılTepkisiz kalmak verebilcegim en dogal tepki sanirim
11 Yorumla
Soran+1 yılneden ki
+1 yılDoğru söz neden iltifat olsun ki. Insanlar haklıysa neden teşekkür edeyimm.
11 Yorumla
Soran+1 yılenteresan...
Utanirim ve susarim olmadı ya abi ya da kimse senin yaninda ben kimim derim ve susarım
hemem dudaklarım titrer avuclarim terler felan :(12 Yorumla
Soran+1 yılaaamaaan :D görende seni küçümsedi sanar :D
- 12 Yorumla
Soran+1 yıl:D:D ahaha :D
Kolay olursa kabul ederim :D iyi olan komşu kızı olmak ya da hissetmek güzel :D arkadaşlarda ise ya bırak nerem öyle * :D
10 Yorumla
+1 yılhiiiç mütevazi değilimdir. "ALLAH vergisi", ya da "biliyorum" gibi tepikiler :) ben kendini beğenmiş değilim sadece herşeyin farkındayım :P mükemmelliğimi mütevazi olmama borçluyum ;)
11 Yorumla
Soran+1 yıl:D ahahaha farkettim :D
+1 yılutandığımdan salak salak gülerim sonra ''ay yok cınım ne alakası var abartıyosun'' derim sonra da ''tişikir ederim'' der kocaman kocaman sırıtırım :D
10 Yorumla
+1 yılDirek teşekkür ederim :) hatta yakın biriyse samimi olduğum biriyse yani ee tabi benim sonuçta diyip ego tatmin ederim :D
10 Yorumlateşekkür edip başımı öne eğiyorum nedenini bilmiyorm ama utanıyorm biri güzel bişey deyince hemen yüzüm kızarıyo :(
10 Yorumla
+1 yıl40 Yorumlaİnanmam bir menfaati olduğunu düşünür. Direk konuya girmesi için psikolojik baskı uygularım.
12 Yorumla
Soran+1 yılpozitif düşün belki sadece imrendiği bir özelliğin var diye iltifat ediyordur gayet saf duygularla :))
Ay yok değilim moduna girende zaten daha fazla iltifat istiyor :)
11 Yorumla
Soran+1 yıl:D cevaplar sağolsun farkettim onu :D
Kişilik & Karakter konusunda 790 cevap paylaştı. Ne desem bilemedim derim yanaklarım kızarır tabi çok abartır işi yalakalığa dökerse Döverim onu :D
14 Yorumla
Soran+1 yıl:D:D ya niye herkes birilerini dövüyor ya :D sendeki gerçi çok daha garip hem utanıp hem dövmek nasıl birşeydir ya :D:D
Soran+1 yıl:D:D e iyi peki madem :D
Teşekkür edip o sizin bakış açınızın güzelliği derim.. Mütevazilik rolü değil.. Çünkü biliyorum ki güzel gören güzel düşünür :)
10 Yorumla- 22 Yorumla
Soran+1 yıl:D:D:D ahahhaa :D
sesimi çıkarmam, yüzümde en ufak bir gülme de olmaz. susmasını beklerim. övülmeyi sevmem , sevsem de belli etmem.
çünkü bu şımarıklığın işareti olarak algılanabilir.02 Yorumla
Soran+1 yılyok canım sanmıyorum birinin öyle algılayacağını :)
+1 yılwww.komiq.com/.../...ltifat-etti%C4%9Finde-ben.jpg :D heç sevmem
20 YorumlaBen daha çok eleştiri aldığım için iltifat edilince hiçbişey demiyorum/diyemiyorum :)
14 Yorumla
Soran+1 yıleleştirenlere eleştirme hakkını sen mi veriyorsun peki kendilerimi durduk yerde eleştiriyor?
Soran+1 yılaslında bir sınır çizsen çok rahat edersin tabi eğer bu konuya takıksan
ihihih diye güler kıpkırmızı kesilirim.. saolun falan derim :D
10 YorumlaAnlamsız bir sekilde utanırım bunun nedenini anlayamasam da biri güzel bişey dediğinde hep utanıyorum. Hakaret mi etsin onu mu istiyom anlamadım ki
11 Yorumla
Soran+1 yıl:D:D ahaha iç hesaplaşman çok hoşmuş ya :D
teşekkür ediyorum ama çok ısrarla iltifat edenler olunca utanıyorum genelde.. bunu yapan genelde akrabalar ve annemin arkadaş çevresi oluyor :D
10 Yorumlautanırım biraz, sonra teşekkürler çok naziksin - naziksiniz derim :) eğer samimiysem yok beee falan derim ama haha :D
10 Yorumlaİltifata göre değişir, haklılık payı varsa kabul ederim, ama atıyorsa kabul etmem
10 Yorumla
+1 yılabi degisir yani mesela sesin guzel cok zekisin filan derlerse tesekkur ederim ama yakisiklisin derlerse sıktir ordan filan derim
10 Yorumla
+1 yıltesekkur eder bıraz utanırım heralde yok falan dıyınce ohhooo ohoo uzarda uzarda
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 571 cevap paylaştı.
+1 yılİltifattan ziyade gerçek sohbetleri daha çok severim.
10 Yorumla tamam teşekkürler der susarım uzatmaya gerek yok bence
10 Yorumla
+1 yılGülümser teşekkür ederim çoğunlukla :D bir de utanırım :D
10 YorumlaOhaaa yuhh ne dedi l*n bana mı dedi ki hadi canım ordan bana demiş olamaz...
10 Yorumla
+1 yılMütevazıyimdir bu konuda iltifat alırım teşekkür eder çekilirim, çoğuna da güler geçerim ^_^
10 Yorumla
+1 yılTeşekkür ediyorum ama "Ben utanmam."prensibimi bozan tek olay sanırım:)
-Gecen bol olsun.-10 Yorumlacevap vermem yanaklarim kipkırmizi oluru yerin dibine girmek isterim sonra bu utancla sacmalarim :)
10 Yorumla
+1 yılHafifce dötüm kalkar. Yürüyüşüm değişir , sırıtırım falan. :-)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYok ya abartıyosun ( tabikide öleyim mk) sağol canım ya sende öylesin (alakan yok mk) hıhı yok ya sensin tatlı -_-
11 Yorumla
Soran+1 yıl:D:D ahaha :D
+1 yılSevdigim bir insandan duyarsam hosuma gider ama tanimadigim veya hoslanmadigim birisinden ise hep bir kotu anlam cikartir ve hosnutsuzlugumu belirtirdim
10 Yorumla
+1 yılteşekkür ederim sonra o senin kalbinin güzelliğidir derim :)
10 Yorumlasenin kadar değil derim :) küfrederse de aynısı geçerli. Verilicek en iyi cevap aslında :D
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 382 cevap paylaştı.
+1 yıltsk ederim ama yanlis anlamda iltifAt ediosa 30 yas ustu olmadigi surece yine tsk ederim
10 Yorumla - Devamını Gör (273)
Devamını Gör(318)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem