Merhabalar Herkese 🌸

Bize yalnız hissettiren şey gerçekten etrafımızda kimse olmaması mı, yoksa desteğini beklediğimiz kişinin olmaması mı acaba?
Merhabalar Herkese 🌸

Bize yalnız hissettiren şey gerçekten etrafımızda kimse olmaması mı, yoksa desteğini beklediğimiz kişinin olmaması mı acaba?
Ben hep yalnızdım. Başlarda sevmiyordum yalnızlığımı. Kendimi sevince yalnızlığımı da sevdim sonrasında.
Annem bir gün bile "nasılsın?" diye bile sormadı bana, o kadar görmüyordu ki beni, rehber öğretmenim anneme beni anlattığı halde yine sormadı beni.
"Kendi kendine ağlıyor" sözünü rehber öğretmenimden duymasına rağmen çekti gitti.
Sorunumun ne olduğunu ben dahi bilmiyordum, kendi kendime ağlardım hep.
Çocuktum, yardım eden, gören yoktu.
Meğer sorunum taa çocukluğumdaymış, gözyaşlarımın sebebi taa çocukluğumdaki o anda saklıymış.
Ben orada takılı kalmışım, benim kendimi ilk kez değersiz hissetmem o günün başlangıcındaymış.
Nasıl da yazık ettim kendime. Ben hep yalnız hissettim, her zaman.
Tek başıma ağladım, en güzel yaşlarımı ağlayarak geçirdim.
Şimdiden sonrasını telafi etmeye çalışıyorum.
Kimse görmese de ben görüyorum artık kendimi.
O yardım elini ben uzatıyorum kendime.
Düşerken diğer elimle ben tutuyorum kendimi.
Annem hâlâ nasılsın diye sormaz bana, kimbilir belki çocukken bu soruyu sorsaydı bana, ben de nasıl olduğumu bilirdim.
Hayattaki en büyük şanssızlığım bu kişilerin çocuğu olmak oldu.
Halbuki ben, annemin dizinin dibinde, onun benim saçlarımı okşamasını, sen çok değerlisin demesini, o sevgiyi bana hissettirmeni isterdim, o yiğenleriyle zaman geçirmeyi sevdi, sadece benimle çay içip sohbet etmeyi sevmedi.
Beni teselli etmeyeceğini bile bile her zaman ona sığındım, her zaman da moralimi sıfırladı, bana kendimi değersiz hissettirdi, keşke onun çocuğu olmasaydım, keşke o beni büyüyeceğine ölü doğsaydım.
O bana annelik yapmayınca, o anneliği ben yaptım kendime, ben gördüm kendimi, ben okşadım kendi saçlarımı, ben kendime "iyi ki varsın, sen çok değerlisin"dedim. Ben sarıldım kendime, ben sarıp sarmaladım kendimi.
Anneme göre; alttan alan, idare eden, görmezden gelen ben olmalıyım, idare etmeliyim, millete de yaranmaya çalışmalıyım, halbuki isterdim ki; annem bana, "değersiz hissettiğin hiçbir yerde durma, sana değer vermeyene sen de değer verme"demesini.
Sınır çizmeyi bana öğretmesini isterdim annemin, annem yüzünden sinir sahibi oldum, sınır çizince de huzurlu oldum, bana karşı haddini bilenlere müsade edecek değilim.
Kendimi değerimi bilince de hadsizlere had bildirdim, çünkü benden bir tane daha yok ve benim tek kullanımlık hayatım var ve ben finali mutlu tamamlamak istiyorum. Mutlu yaşamak ve mutlu ölmek istiyorum.
Başlangıç güzel olmadı lakin final güzel bitsin istiyorum.
Kimseden de bir beklentim yok, alıştım kendimi teskin etmeye.
Şimdiden sonra annem benim saçlarımı okşamaya kalkmasın, beni yalnız bırakanlar beni teskin etmesin, çünkü artık istemiyorum ve samimi gelmez bana
Bir gün güvenlik sınavına gidiyorum leventte yağmur yağıyor kimse yok yanımda o gün anladım ki tek başıma kimse olmadan bir şeyleri başarabiliyorum evet çok yalnız hissetim.
Daha sonra tatile gittim tek başıma Antalya cevremdekiler ya beni niye aramadın vs söylenmeye başladılar biraz sıkı olsada keyif alıyorsun en azından başın ağrımıyor kafan rahat.
Cevap
17Cevap
Evet hissediyorum tabi ki de yani hayatım boyunca zaten zor günlerde ya da iyi günler de hep yalnızdım iyi yanı aslında alışıyorsunuz yani yalnız olmak sorunlarla kendiniz uğraşmak bunlar sizi güçlü yapıyor ama kötü yanı ise o kadar çok zorlanıyorsunuz ki keşke yanımda biri olsaydı diye düşünüyorsunuz bazen. ama yine de şu an olduğum halimden memnunum bu zaman kadar da iyi idare ettiğimi düşünüyorum
Zor günümde yalnız hissetmedim
Çünkü kendime fazlasıyla güveniyorum
Hadi diyelim hissettiren oldu
canları cehenneme onların da zor günü olur
Bunu hissettiğimden beri yanımdaki insanlar sadece birer kalabalıktan ibaret oldular.
Kimseye güvenerek hareket etmiyorum ve biliyorum ki düşersem kendim kalkmak zorundayım.
Hayır. Çünkü en az 1 tane beni dinleyecek sağlam arkadaşlarım var. Her derdimde ailemle, ailem olmadı arkadaşlarımla paylaşırım. Onlar beni yeri gelir yargılar yeri gelir hak verirler ama sonunda içimi mutlaka rahatlatırlar.
Özellikle bir arkadaşım utanılacak bir şey yapsam bile hiç çekinmeden anlatabileceğim kadar bana her konuda destek olur. Yanlışımı yüzüme vurur ancak bana her zaman saygı duyar ve destek çıkar. Ona sahip olduğum için çok şanslıyım
Çoğu zaman yalnızdım da bu daha iyi bir şey bence. İnsan kendisini dinliyor.
Desteğini bekledimiz kişinin olmaması. Başkaları destek verse bile yine o boşluk dolmaz bence.
bundan sonra yanındayım zor zamanında değil her anında
Teşekkürler David
rica ederim
Hemde nasıl benim tek dostum gecenin karanlığıdır, çevrendeki herkes seni terk eder yalnıza mahkûm eder ama gecenin karanlığı asla seni yalnız bırakmaz sana sırdaş sana dost sana aile sana güven olur, çünkü karanlığın dili yoktur seni satmaz çünkü karanlığın gözü yoktur seni görmez aksine sana gölge olur seni her türlü korkudan düşmandan korur, çünkü gecenin karanlığı gözümüzün ferinin söndüğü andır
Ben asıl aile ya da hangi ortamda olursam olayım hep yalnız hissediyorum çünkü o ortamdaki kimseyle kendimi aynı hissetmiyorum.
Evet tabiki oluyor òyle arada yoklama yapıyor ama daha fazla geceleri oluyor bu yoklamak
Evet fakat artık değilim değmeyecegini anladım şimdi daha iyim ve yakışıklı))
Tabii ki genelde bu şekilde yalnız hissettiğim zamanlar oldu ama hep yalnızlıklarımda ailem vardı
Her zaman o yalnızlığı hissettim ve en kötüsü de destek beklediğin insandan destek görememek.. Hiç olmaması bunu yaşamaktan daha iyidir.
Hissettim evet. Öldürmeyen his güçlendirdi ama ajshshs
Çok kez hissettim. Kimseler yoktu. Acımla hep kendim yüzleştim ve büyüdüm.
Hissetmedim cok şükür.
Elbette yeri geldi mi Öyle hissettiğim oluyor
Harika bir duygu.
Menemen ve çay olmaması daha zor.
Evet kimse de destek olmadı ama toparlandım
Ben kendimi her zaman yalnız hissediyorum
Her zaman yanımda birileri muhakkak oldu..
Evet, hissettim maalesef.
Hissettiğim oldu
Ben her zaman yalnızım, yalnız takılırım
evet
Cokkkk cokk
Hissettim
evet
Çok oldu.
Her zaman
Evett
Hissettim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?