Kötülükler mi insanın peşini bırakmaz yoksa insan mı kötülükleri çeker?
Kötülük insanın peşini bırakmıyorsa neden?İnsan kötülükleri çekiyorsa neden?
Kötülük insanın peşini bırakmıyorsa neden?İnsan kötülükleri çekiyorsa neden?
İnsan en başından kötüydü.Hatta bunun üstüne inanç sistemi bile kuruldu.Doğar doğmaz yıkadılar bebekleri günahkar diye.
Herkesin kötü olduğu bir Dünya'da insan gene de kendinin iyi olduğuna inanır.Böylece kendi yaptıklarına bir sebep bulabilir.Başkalarını daha rahat suçlayabilir.
insan kötülükleri bizzat kendi yaratıer dönüp bir seyri cihan eyleyin göreceksiniz insan yoksa kötülük yoktur
Eğer bır ınsan sureklı ben şanssızım ya da bütün aksilikler de benı buluyor dıye dusunup o mantıkla hayatına devam ederse emın ol o kişi her türlü sanssızlıgı ,sıkıntılı durumları yasar çünkü butun o kötuluklerı kendı cagırmıs olur . cekım yasası dıye tanımladgımız olay da bu işte
İnsan çeker kendine. Olayları kendimiz yaratıyoruz. Bence çoğu şey bizim kontrolümüz dahilinde gelişiyor. Bu düşünce doğru değilse bile eğer kötülük insanın peşini bırakmıyor diye düşünseydim çok umutsuz mutsuz biri olurdum herhalde.
Cevap
10Cevap
şeyin olmadığı yerde bu tür farklılıklar (iyi, kötü) vardır. :D neyin?
neyin soruma şimdi cevap veriyorum.
zihnimiz çok karışık. hepimiz huzursuzuz. çelişen düşüncelerle doluyuz. düşündüklerimiz, dediklerimiz, yaptıklarımız bambaşka. sadeliğe ulaşmalıyız zihnimizde, içimize baktığımızda kötü bir şey görmeyecek seviyeye gelerek, rahat ve telaşsız olmalıyız. basit olmalıyız. üzerine bir şeyler ekleyebiliriz. çok zor şeyler. bu tür şeylerin, içsel dinginliğin olmayışı kişinin iyi-kötü arasında gidip gelmesine neden olabilir. benim için de dediklerim lafta kalıyor.
bu arada sen dışardan gelen kötülüklerden bahsetmişsin bense içten gelen kötülüklerden. :) özür alakasız olmuş.
incilde insanı kirleten içten gelenlerdir diyordu. yani başkalarının kötülükleri insanı bulsun eğer insan sapasağlam durmasını bilirse ne olabilir ki. yüzün çamura bulandı diyelim basitçe suyla yıkarsın geçer gider.
insan kötülükleri çeker değil de insan kötülük yapar diyebilirim. yaparsa biri de bu kötülüğe kurban olur.
neyse benden bu kadar.:)
dervişin fikri neyse zikri de o olur. sen hangi yoldaysan onunla karşılaşırsın neye inanıyorsan onu görürsün kalbinde ne taşıyorsan onu düşünürsün
şanssızlıkta benim yakamı hiç bırakmıyo... yaa artık bırak peşimi bırak !
İnsan bela bulmaz
Hak, yazmadıkça
Hak, bela yazmaz
kul azmadıkça
2. Ai daha agir basiyor sanki,insan kotulukleri ceker yani. Cunku kaderi kotu olamaz bir insanin onu bi olcude kendi yaratir,iradesi dogrultusunda..
sana tavsiyem benim profilime girip orada yazdığım yazıyı okuman bende aynı şeyden muzdaripim sonuç bulamadım bulursan banada yaz bileyim
ben omzuna attım elımı beraber yuruyorz alıstık bırbırımıze olmadan yapamıyorum:D
miknatis gibi zir kutupludur bu isler iyi insan kotulukleri cekiyor sebebi yok iyi iste ondan
Ne ekersen onu biçersin.Geri kalanı da malların nazarları.Gözleri çıksın.
insanın kaderinde ne varsa onu yaşar onun için önüne geçemezsin
İnsan kötülükleri kendine çeker.Çekim yasası bu.
insan kötlükleri kendine ceker bence.
Hayır Allah tan şer kulun kendisindendir.
çekim yasasına inanıyorum.
insan kendisi çağırır farketmeden.
sınavdayız
kısmet
hep beni buluyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar