Kişilik & Karakter konusunda 24,3b cevap paylaştı. Ben zaten gençliğimi hiç yaşayamadım 34 yaşındayım gençliğime dair yaşanmış bir güzel günüm bile olmadı gençliğim hep eve kapalı işsiz asosyal yalnız mutsuz geçti
114 Yorumla- +1 yıl
Ben bu yolculuğu sosyal anksiyete yüzünden ruhsal sağlıkla alakalı sorunumdan dolayı oldu hani kendim tam tersi sosyal olmak isterken Yani çok da açıkçası zorbalığa uğradım sonra hayatıma çok yanlış birini aldım ve aralarda gerçekten Kendimi düzeltmek için uğraşırken sürekli bir şeylerin sekteye uğraması ve birinin kötülüğü yüzünden olduğunu fark etmek canımı çok yaktı en başında insanlara sınırı çekmem gerekiyordu Bu benim en büyük hatam sonra istemediğim bir depresyon gibi bir şey oldu yani duygularımı kontrol edemedim Çok böyle ruhsuz hissediyordum kendimi hayatımda da ilk defa böyle duyguları hissettim Ne yapacağımı da bilemedim şimdi işe girip çalışacağım bakalım
- +1 yıl
Uzmanla da görüşmeyi düşünüyorum şu an üniversite Okuyorum işte 2 yılım kaldı o iki yılda da yapmam gerekenleri yapıp ailevinden de bir kurtulursam Bir de üstüne üstlük kendi hayatımı kurmaya başlarsam istediklerimi yaparsam Tamam yine atıyorum 10 yıl sonra 20 yıl sonra aklıma hep bu Anılar gelecek Bunları ben değiştiremeyeceğim hep aynı etkiyi hissedeceğim ama en azından
- +1 yıl
Bunların etkisi sadece geçmişte kalan bir şey olacak ve Hani o yaşamıma aldığım kişi gerçekten art niyetli ve birazcık sadist biriydi ve normal şeyler olmadı o yüzden bu kadar çok Aslında Üzgünüm ben hani şunu da biliyorum Mesela atıyorum herhangi bir yerde Çalışsak aile evindeyiz Sonuçta bir şekilde Kendimiz için yatırım yapmaya başlasak ve ilerlesek mutlaka bulun bir sonucu olur Riyakat işlememe durumları oluyor ama yani sen kendine yatırım yaptıktan sonra abi kimsenin almasın Anlatabildim mi ya diğer türlü Sübhane oluyor açıkçası yani yaşıtlarımda da bunu çok görüyorum her imkanına sahipler Ruhen de iyiler atıyorum hayatlarında iyi iletişim kurduğu insanlar da var Ama ona rağmen çok fazla eleştiri yapıyorlar Mesela ben onları görünce sinir krize geçiriyorum hani
- +1 yıl
Ulan hani imkanını değerlendirmiyor sinirimi bozuyor Ben bunlar için uğraşırken maalesef kötü bir şey yaşadım ve toparlayamadım da en çok üzüldüğüm nokta bu hani Yoksa atıyorum Kim ne yaparsa yapsın hayatını işime gelir Hatta toparladığım anda bu benim kendim için kat ve kat daha fazlasını yaparak ve en azından neyin ne olduğunu bilerek yaşayacağım anlamına gelir
- +1 yıl
Anlıyorum hakkında hayırlısı olsun daha çok gençsin benim gibi hayatı kaçırmış hayata geç kalmış sayılmazsın ben 34 yaşındayım çocukluğumdan beri utangaç çekingen içe dönük sessiz biriyim hiç açılamadım kendimi aşamadım hep içime kapanık asosyal yaşadım hep kendimi kapattım geri çektim gençliğimi hep evde geçirdim insanlarla yakınlık kuramadım işe giremedim sosyalleşemedim ortamlara giremedim gezemedim eğlenemedim hep dış hayattan kopuk yaşadım yaşım ilerledikçe daha da içime kapandım utangaçlığım arttı öz güvenim sosyal ve iletişim becerilerim gelişmedi psikososyal gelişimimi tamamlayamadım bu da yetişkinliğimi olumsuz etkiledi senelerdir evden dışarı çıkmıyorum kaygılar korkular arttı dışardan korkar hale geldim beni kimse anlamadı desteklemedi bu yaşıma kadar hiç kız arkadaşım sevgilim bile olmadı sevgi ilgi değer şefkat görmedim ailem bile anlamadı anlamıyor beni hayatı hep eksik yaşadım kendimi eksik kalmış hissediyorum özgürlüğümü hissedemiyorum tutsak gibi bi hayat yaşıyorum ömrüm evde geçti gidiyor
- +1 yıl
Abi bu durum Agora hobi olabilir yalnız evden dışarı çıkamamayla alakalı duruma evrildiyse Yani bence en azından ailenin yardımıyla bir uzmanla görüş Çünkü yıl geçtikçe İnan daha kötü oluyor şu an ben bunu hissediyorsam burada yaşımda senin kat ve kat daha fazladır Bundan sonra umarım güzel bir hayatın olur En azından kalan ömrünü daha iyi bir şekilde geçirirsin
- +1 yıl
Ama bir noktada da kendi mücadele etmeyi bilmen lazım Ben hep mücadele ettim ama bir noktada ya yanlış yere yatırım yapmışım ya da tam yaparken bunu dile getirmemem gerekiyordu Ve gerçekten hayatıma iğrenç insanları aldım işin en tuhaf tarafı çevrede doğru düzgün insan yoktu Elbette ki vardır ama hani insanlar belirli bir alanda saatlerce kalınca sınıf gibi bir ortamda açıkçası insan özelliklerden çok kim Üstün kim Üstün değil savaşına giriyor artı Bir de gerçekten birilerine kötü davranıyorlar ve o kötü davranılan kişi de bunları şikayetçi olmadığı için bir kez daha Ben daha çok üsteliyorlar ve yaptıkların hatalı olduğunu düşünmüyorlar Hani Elbette ki farkında olanlar var farkında olmadan da yapan var o yüzden yani hep mücadele ettim ep de hani atıyorum İyi de anılarımda olduk Ama kötüler çok daha fazlaydı Ancak o kişiden sonra ben komple yıkıldım Çünkü sorunlarımı halanın altına attığımı fark ettim ve hiçbir şey yapmamış kendim için evet özgüvensiz hissediyorum ve inan Sen de daha çok ilerlediği için kat ve kat daha fazlasını hissediyorsun ama bunu kendin için düzeltmek zorundasın belki evlenmezsin çocuğun olmaz ama hayatını hala kurabilirsin yani hani bir şey için geç değil ya iletişim açmam lazım Öbür türlü boşuna yaşayıp gideceksin olmaz ki mesela halk sağlık merkezleri var her ilde bölge bölgede ayrılıyor yani Hani her bölgede bir tane mutlaka var oradan psikolog randevusu al internette araştır işte İl Halk Sağlığı Merkezi Psikolog diye çıkar karşına telefon numarasını öğrenir alırsın randevunu
- +1 yıl
Çünkü hani Bundan sonra ne seni içecek Ya da sen kendini ittirebiliyorsun ittirebilseydin yapardın ama sen başlangıçtan beri kabul etmişsin bu zor yani Evet hak etmedik Ama bu şekilde kabullenmememiz de gerekiyor sen baştan salmışsın o yanlış olmuş Belki de benim yaşlarımda saldın Belki çok daha sonra saldın O yüzden bu kadar çok keyifsiz ve üzgünsün Ama gel gör ki şu anda sana ne yapıldıysa yapılsın o kişiler hayatına devam edebiliyorken hak etmediği halde Sen hak etmediğin halde bu şekilde yaşıyorsun Bence bunu kendin için yap kendine kul hakkına daha fazla girme
- +1 yıl
Ya Ayrıca 34 yaş çok yaşlı bir yaş değil Evet bazı düzenin kurulması gereken bir yaş bir noktada geç kalınmışlık durumu var mı Evet ama herkesin hayatı bir değil kfc'nin kurucusu bir 60 yaşından sonra Milyoner oluyor Ondan önce çalıştığı yer neyi de hatırlamıyorum ama çok Böyle herkesin kabul edebileceği bir yerde iyiydi diye biliyorum Mesela bu adam Amerika'da Anlatabildim mi Amerika'da da böyle bir hayat yaşanıyor
- +1 yıl
Bence yeni şeyler öğrenmeye bak ve kalan hayatını güzelleştirmeye bak derim belki yapmak istediğin bir şey vardır onun için okuyadabilirsin hiçbir şey için geç değil Sen yeter ki çabala çabalamadıkça daha çok kötü hissedeceksin kendini Belki bir Allah korusun Ama intihara kadar gidecek bir de hani ailenin kötü yorumlarını duymak şu an bana bile koyuyor sana kim bilir nasıl koyuyor olur bunlar benim de ayrıca Hani iki kez biriyle görüştüm Çıktım ama yani İkisi de çok iyi gitmedi İlkinde ben o kötü durumu yaşadım ikincisinde de hani açıkçası uzun bir süre sonra duruma atlatmak istedim ve biriyle konuştum Hani aşkım aşk yoktu Yani şimdi ne düşünüyorum mesela Hayatında biri olsun biri olsun biri olsun diye düşünüyordum hep ama meğersem olmaması daha iyiymiş en başta Sonra gerçekten çok sevdiğim biri oldu Onunla da olmadı Çünkü hayatında başkası vardı yapabileceğim de bir şey yok yani Hayat Devam Ediyor üzüldüm Sıkıldım çünkü her şeyin patlaması Yine canımı çok yakmıştı bu durum ama geçti ve geçirmek de zorundayız
- +1 yıl
Sağ ol yani ben çocukluktan beri aşamıyorum bazı şeyleri kaygı endişe korku utangaçlık çekingenlik içe kapanıklık hep vardı hâlâ var yaşım ilerledikçe hepsi daha da arttı ve hayatımı mahvettu özgürlüğümü kaybettim senelerdir evden dışarı çıkmıyorum maalesef gençliğim hep eve kapalı işsiz asosyal yalnız mutsuz geçti dışardan korkuyorum insanlardan çekiniyorum utanıyorum öz güvenim yok iyice kendimi kapattım hayatta hiçbir şey yaşayamadan yaşlanıyorum gençliğime dair yaşanmış bir güzel günüm bile olmadı hiçbir anım yok hayattaki güzel şeylerden mahrum kaldım hayatı kaçırdım hayata geç kaldım kendime ait bir hayatım yok bu yaştan sonra da bana imkansız geliyor umutsuz değilim ama bazı şeyleri aşamayacağımın farkındayım çocukluğumdan hayata uyum sağlayamadım yaşamayı beceremedim hep zayıf güçsüz yetersiz biri oldum toplumda yerim olmadı indanlar hep dışladı aşağıladı insanlardan hep uzak kaldım ergenlik ve gençlik yıllarımda kendimi daha da kapattım hiç arkadaşım çevrem olmadı bu yaşıma kadar hiç sevgilim kız arkadaşım flörtüm bile olmadı hayatımda hiç karşı cinsle yakınlık kuramadım tanışamadım buluşamadım çıkamadım bile o kadar eksik yaşadım ki hayatı bu yaşta sahip olmam gereken şeylere sahip olamadım hiçbir yasam deneyimim birikimim yok kendimi hayata yabancı gibi hissediyorum hayatım evden ibaret hayatın dışında kaldım maalesef telafisi yok hayattan elenmiş gibiyim ben
- +1 yıl
Abi telafisi var ölünceye kadar var İlla Hani vaktinde çalışmadım okumadın ya da ne bileyim işte birikim yapmadın diye de yani hayattan vazgeçmen doğru diye asıl böyle de Zindan bir hayat yaşayacaksın belki 70-80 yaşına kadar Yaşayacaksın yani
- +1 yıl
70 80 yıl yaşadığını varsay 34'ten çıkar 70'deyken 36 80'deyken 46 yıl yapıyor Önünde koskocaman 50 sene var hadi erkenden öl bu hayatı en azından mesela 2 yıl daha fazla yaşamış ol En azından artık Hani 34 yaşından itibaren Milat yapıp başlamış olursun öldüğüne değer
Hadi en en kötü 45'te öl bu bile 11 yıl yapıyor ve gençsin hala vücut olarak taze olacaksın 34 yaşına benzer bir vücudun olacak gidip de belki 60 yaşındaki biri gibi olmayacak ama daha dinç olacaksın ve bu hale hareket edebileceğim manevrayı verir sana Bence Sen yaşadığın şehirdeki Halk sağlık merkezlerini İnternetten araştır yakın olan bölgeyi ara yakınında Yoksa diğer ilçedeki olanı ara ama git gitmemezlik yapma Yaparsan daha kötü hissedeceksin kendini bu belli - +1 yıl
Ben erken yaşlandım yıprandım senelerdir eve kapalı yaşıyorum hiç dışarı çıkmıyorum güneşe çıkamadım temiz havadan mahrum kaldım yürüyüş yapamadım sağlıksız yaşadım hep stres sıkıntı dert keder içinde yaşadım mutsuz üzgün yaşadım hayatın içindeki güzelliklerden sevgiden aşktan mahrum kaldım gençliğimi hiç ama hiç yaşayamadım bu uzun vadede beni fiziksel zihinsel duygusal sosyal psikolojik her anlamda olumsuz etkiledi erkenden çöktüm saçlarım döküldü beyazladı kemiklerim ağrıyor çok halsizim heryerim ağrıyor maalesef ben bu hayattan kaybetmiş durumdayım hayatımda hiçbir şey yaşayamadım başaramadım kazanamadım ölü gibi yaşadım 34 yaşındayım ama yaşanmışlık yok deneyimsizim utangaçlık çekingenlik korkular arttı ben evde çürüdüm ve çürümeye devam ediyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
+1 yılGençliğimiz mi kaldı ölem 🌹 halen "genç" iken toparlanmalısın.
02 Yorumla- +1 yıl
Umarım abi teşekkür ederim
- +1 yıl
Umma toparlan küçüğüm ☺️
- Kişilik & Karakter konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılKeko gibi yaşamaktansa böylesi iyi ama biz bitimişizzzz
017 Yorumla- +1 yıl
Ya bende ortam peşinde değilim herkese kendini kabul ettirmeye çalışmak bir nevi kendini pazarlamak demek ve cidden yorucu.
Sadece normal olan şeyleri bile yapamıyorum önce ailem sorun çıkarırdı daha sonra hayatıma çok kötü biri girdi ve o günden sonra artık ben kendimi bir şey yapmak istemiyorum - +1 yıl
Keko olmayı istemiyorum ama gerçekten bittik nasıl toparlanacağız
- +1 yıl
O kişi seni psikolojik olarak etkilemiş belli ama hayatında karşnıa ne çıkcağı belli olmaz işe girmeyi dene sosyalleşirsin az hani insanlarla çok samimi olma ama ortama atmaya çalış biraz
- +1 yıl
Ya kesinlikle kesinlikle işe gireceğim yani açılmam lazım Çünkü kendimi çok kapattım ve her şey çok güzel gitmeye başlarken Yani resmen Bahçemde bir tane otu yetiştirdim ve bahçemi kirletmesine müsaade ettim
- +1 yıl
Açıkçası Bunun maddi manevi Ruhen fiziken beden en aile arkadaşlık kendimde olan ilişkim her şeyiyle ölüyorum Evet bir noktada Kendime gelmeye başladım ama halen üstünde atlatmam gereken çok şey var ya benim moralimi şu anda bozan ne oldu biliyor musun aslında bu benim hep Yaşadığım bir şeydi sadece sınav esnasında küçük tatlı bir konu oldu ve hani biri bana o vesileyle ulaştı Normal tanışmak istedi arkadaşlık amacıyla Ancak ben o kişiyle görüşmek istemedim Ondan dolayı kendimi bu kadar çok üzgün hissettim ona da söyledim yani hani dedim pek hissetmiyorum Eğer edebiyat gibi düşünürsen de çok özür dilerim hani yanlış anlamaması için de kısa özet geçtim olayı Tabii ki yapmadım Sadece hissetmediğimle ilgili gerçekten insanlarla Yani gerçekten çok tanıdıktan Güvenlikten sonra Görüşüyorum ben normali tanıdık Hani atıyorum bir yerde oturursun konuşursun ayaküstü bunda Okey ama hani biriyle tam anlamıyla tanışmadan böyle bir saat iki saat vakit geçirmek Bana çok saçma geliyor tabii bunu söylemedim ama bana böyle geliyor abi
- +1 yıl
Yani hani açıkçası ortam yapan insanların da 7/24 birilerini sürekli konuştuğunu sanmıyorum ayaküstü konuştuğunu ama Merhaba nasılsın falan diyor geçiyor ya da atıyorum böyle daha çok buluşmalara vesaire vakit harcıyorlar ancak Yani bu çok sağlıklı bir şey değil yani ne bileyim gününün bir 3-4 saatini bu şekilde geçirmek arada bir geçirirsin haftalık bir iki defa geçirirsin bu Okey Hani iki bile fazla bence
- +1 yıl
Ama benim anladığım şu Yani benim kendimi kurtarmam gerekiyor o gerek ailevi durumlardan dolayı
- +1 yıl
Hani bir de istediğim şey yapmıyorum şu an hiçbir şekilde hiçbir şey istediğim gibi gitmiyor Hani yapmak istediğim bir şeyler de var bir şey de var hatta ama hani onu yapabilmem için açıkçası ilk etapta kendimi kazanmam gerekiyor birdenbire olmayacağını biliyorum O zaman da Birden biri olmayacaktı Ama şu anda şartlar o kadar kötü bir Bir de üstüne üstlük kendimi de çok kötü hissedince
- +1 yıl
Açıkçası bu beni çok yıprattı ve Hani bir dönem neredeyse hiçbir şey yapamayacak hiçbir şey değişmeyecek düşüncesiyle geçirdim Şu an hani Kendimi buldum ve inan bana çok fazla insanla görüşmek istemiyorum temel sebebi herkesin aynı değerde olmaması yani bence Evet insan olarak hepimiz değerliyiz insan olarak tüm özellikleriniz çok değerli karakter özelliklerimiz çok değerli farklı farklı olması da çeşitlilik katıyor ama ben insan hakları ya da hümanistlik kavramı değilim
- +1 yıl
Ben bir Prosedür değilim ben bir insanım ve kendime göre ve yanlarında rahat hissedeceğim insanlara göre ve hatta hatta çok güvendikten sonra görüşmeyi buluşmayı ve arkadaşlık kurmayı tercih edem yapıdayım ve Bence de doğrusu bu Çünkü diğer türlü yoruluyorsun diğer türlüsünü de denedim ve bu bana daha iyi geliyor ama hayatında şu an toparlayamadım çok şey olunca birinin en ufak bir buluşma isteği ile bana çok ağır bir şekilde koydum ve bu soruyu yazmama kadar sebep oldu çünkü ben her seferinde atıyorum sınav öncesinde dil kursuna gidip bir yandan da sınava çalışmak isteyen Hayalimdeki meslek grubu birazcık açıkçası
- +1 yıl
Yetenek isteyen ve Hani olur mu tam anlamıyla yapıncaya kadar para kazandıran bir meslek grubu değil ve ailemle aramdaki iletişim o kadar kötü ki Maalesef bu annem yüzünden kaynaklanan bir şey en başında kendimi maddi anlamda kurtarmam gerekiyor açıkçası yapmak istediğim şeyde zamanında karşı çıktılar ve Hani ben tam olmamıyla gerçekten yapmak istediğimi tam sınav senesine yakın anladığım için dedim ki hani sınav senesine yapmak istediğini yatırım yapabilecek bir bölüm tercih et Hani açıkçası bundan da çok memnundum sonrasında zaten kendini geliştirirsin Bir özgüvenini de kazanırsın ve yaparsın diye düşündüm ancak hayatımda gerçekten iyi insanlar varken beni destekleyen insanlar varken
- +1 yıl
Sadece bir tane otun tekini Alman ve Hani gerçekten art niyetli olması Bayağı kötü zamanlar geçirdim Ben şu an mesela dahmer gibi korku filmlerini gerilim filmlerini izleyemiyorum
- +1 yıl
Yani özetle geleceğimi mahvetme ve sürekli bu kişiyi hayatını defalarca kez kabul ettikten sonra da maalesef kendi içimde de ilk defa yaşadığım olumsuz duyguları hiçbir şey hissedememek de dahil olmak üzere yaşadım sanırım depresyon gibi bir şey oldu ve Hani Toplamda 2 yıl o durumla uğraşmaya geçtim 3 Bunun dışındaki 3 yıl bildiğin kötü geçti ve benden hayatım toparlamak için aslında insanlarla iletişimi azaltıyordum Bir nevi hem kendim suçlu hissettim Hani üzgünüm Hayır dediğim için hem hala özgüvenimi kazanamamış olmak koydu hem de zamanında gençken gerçekten kendim için doğru şeyler isterken olayların bu şekilde Sarpa sapması koyuyor ve gençliğimi yaşayamamışım gibi hissediyorum Yani gençliğimi yaşayamamışımdan da kastım şey
- +1 yıl
Aslında yapmam gerekenleri yapmamam yapamam hani gidip de böyle 7/24 bir yerde oturup çay kahve içmek değil ya da ne bileyim bir fotoğraf paylaşıp hayatım çok güzel gidiyormuş gibi göstermek değil Ben bunda değilim Bunu da istemiyorum zaten Ben sadece yapabileceğim şeyler varken yapamadığım için pişmanım bu kadar hani 16 yaşında öğrendim açıkçası Çünkü bulunduğum bölgeyi biraz bu konularda gerideydi ve Hani açıkçası öğretmenlerimiz bile bahsetse dahi nasıl yapmamız gerektiği ile alakalı bir bilgi vermiyordu ve inek ve öğrenciydim Hani hayatımda hep bu gerekiyor şeklinde empoze edilmişim bunu fark ettikten sonra uğraştım yaptığım şeyler de oldu ama Daha sonrasında tam güzel ilerlemeye başlamışken bir noktada Kendime gelmeye başlamışken sekteye uğraması ve bunu yeni başlayan biri olarak yaşamış olmak açıkçası çok koyuyor bana hani zaten hukuken de hiçbir halt yapamadım bunun 2 yıl ben Vicdan azabını çektim bildiğin kendi kendimi kul hakkına girdim
- +1 yıl
Canım çok yanıyor ve hani çok ufak bir muhabbette bile bu kadar kendimi kötü hissetmek
- +1 yıl
Bir şeyleri bastırdığımı fark etmemi sağladı sordum yani eğer yaşayan varsa anılarını anlatırlar diye öyle
- +1 yıl
Çok şey yazmışsın ya 😂 elimden geldiğince eksiksiz okumaya çalıştım sen kendine yakışanı yap istediğin şryleri yap aslında hiç birsey için geç degil daha gençsin istediğini yapabilirsin nolcak düşündüğün yapmaya niyetlendiğin şeyleri erteleme imkanın varsa hemen hallet uzatma daha fazla hem dediğik gibi iş bul sen kendi kendine çok fazla vakit geçirdiğin için ciden içij fazla dolmuş bu çok teklikeli kafanı birşeyler ile dağıtman lazim hobi edinmeye calis bu be bilim oyun olur müzik dinlemek olur yap biseyler boş kalma
Kişilik & Karakter konusunda 8,2b cevap paylaştı. Halen bam bam bam 😋😃
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. Doya doya yaşadım ben :D
00 Yorumla
+1 yılHissettim.
05 Yorumla- +1 yıl
Ne oldu nasıl oldu atlattın mı
- +1 yıl
Türkiye de kim gençliğini yaşıyor ki ya.
- +1 yıl
Hayır o anlamda değil normal aktiviteleri bile yapmaktan kopmayı bahsediyorum ben hiçbir şey yapmak istemiyorum birileriyle
- +1 yıl
Evet işte bende öyleyim artık canım hiçbir şey istemiyor. Hiç bişeye hevesim ve heyecanım kalmadı.
- +1 yıl
Vallahi benim Tek anladığım şey sende kalabalık hissi yaratan tüm insanlardan uzaklaşmak yani biriyle tanıştığında kendini tek başına ve sen olarak hissetmen lazım tek olarak hissetmen lazım ya diğer türlü Aman şöyle hisseder mi Aman böyle hisseder mi vesvesesi yaratan tüm insanlardan kurtulmak gerekiyor
- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılYaşadık yaaaa
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhiçbi zaman bababaa
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem