Selam, 🐧 Bir insan başkasını bir konuda eleştirip kötüleyip, aynı davranışı kendisi yapması hakkında ne düşünürsünüz. Mesela çok konuşan bir kişinin başkasını da çok konuştuğu için eleştirmesi normal mi size göre?

Selam, 🐧 Bir insan başkasını bir konuda eleştirip kötüleyip, aynı davranışı kendisi yapması hakkında ne düşünürsünüz. Mesela çok konuşan bir kişinin başkasını da çok konuştuğu için eleştirmesi normal mi size göre?

Bazı insanlar kendilerini o kadar kusursuz, mükemmel görüyorlar ki hiçbir zaman hata yapmadıklarına ve her şeyin en iyisini kendilerinin bildiklerine inanıyorlar. Kendi kusurlarını görmüyorlar ama başkalarına gelince hiçbir şeyi eleştirmekten çekinmiyorlar. Sürekli diğer insanları düşünmekten kendisinin de aynı durumda olduğunu fark etmiyorlar ve işte bu şekilde bence komik duruma düşüyorlar ama kibirleri yüzünden bunun da farkına varmıyorlar tabii..
Teşekkür ederim <3 :)
Rica ederim 🥰❤️
Çevremde böyle insan az olsa da maalesef toplumda eleştirdiğini yapan insan sayısı azımsanmayacak ölçüde çok. Onlarla paylaşım halinde olmamaya özen gösteriyorum. Paylaşım yapmak beklenti halinde olup onlarla aynı ortamda olmayı da gerektiriyor çünkü. Mesafeli olmakta fayda var diye düşünüyorum. Böylece kendimi tutarsız insanların verdiği negatif enerjiden koruyorum canım.
Keyifli paylaşımlar dilerim 🍀
Teşekkürler abla çok güzel yazmışsın 🌸
Ben teşekkür ederim 🌸
Teşekkür ederim canım
Rica ederim abla
Zaten kendileri de yaptığı için eleştiriyorlar. Kendi iç dünyalarını dışarıya püskürtme şekilleri bu.
Kim neyi yargılıyor ve eleştiriyorsa bilirim ki o kişi ya o şeyi kendisi yapmak istiyor ama yapamıyor. Ya da zaten kendisi de yaptığı için rahatsız ve bunu başkası üzerinden günah çıkartma işlemi gibi kullanıyor.
Teşekkürler
Valla var ya en ayar olduğum insan modeli. Dönüp kendilerine bakmazlar ama kendi eksikliklerini başkalarının üzerinden telafi etmeye çalışırlar. Bunlara ben "ayna" diyorum. Çünkü bana baktıklarında beni değil sadece kendilerini görüyorlar..
Çok haklısın abla sinir bozucular sadece
Rica ederim abla :)
Cevap
16Cevap
Kimseyi eleştirmiyorum ve keyfime bakıyorum ben. Aranan olursa buluyor belasını o kadar.
Teşekkürler abla sanırım mesajını almışlardır bela arayanlar sjsjssj
Mesaj değildi ya öyle yapıyorum :D
Biliyorum yani dikkatli olsun anlamında :D
Olsunlar*
:D ahah kendileri bilirler bana sıkıntı yok Barış
Yansıtma, psikopatolojide paranoya ile birlikte anılan bir savunma mekanizmasıdır. Bir tür davranış bozukluğu ve ruhsal bir hastalıktır. Tipik özelliği, bu kişilerin asıl kendisine söylemesi gerekenleri karşısındakine söylemesidir; Ya da, kendine yakıştıramadıklarını, başkalarına yakıştırmasıdır
Teşekkürler
Rica ederim
Barış ben artık şöyle bir karar aldım
İnsanları eleştirmek yerine kendimin eleştirilecek yanlarını düzeltmenin peşindeyim.
Çünkü hepimiz insanız şaşarım, beşeriz
Hiç birimiz dört dörtlük değiliz
Daha iyi ve sağlıklı bir toplum için artık insanların benim hakkımda ne düşündüğüne veya insanların eksik yönlerine değilde kendimin eksik yanlarına odaklanmayı tercih ediyorum
Çok güzel bir bakış açısı kalpp
Teşekkürler abla.
Kendine bakmadan konuşan insanların olması ne acı, öyle insanlar ilk evvela kendilerine bakacak, çünkü komik duruma düşüyorlar, ben öyle bir insanı ciddiye almam, açıkça da söylerim, eee aynı davranışı sen de yapıyorsun, beni bu hususta eleştirmeye hakkın yok, ilk evvela k
kendine bak derim, aynı hatayı kendisi yaptığı halde bana fetva veremez , gülünç bir durum da, önce kendine bak, kendine çeki düzen ver yani. Rahatsız olduğun aynı davranışı sende yapıyorsun, o vakit sende yapma ya da benim bu davranışta bulunmam sana batmasın, önce kendini gör , bu cahilliktir yani kendinde olan davranışı başkasında görüp eleştirmek, işte düpedüz cahillik. Böyle kişiler kendilerinden bihaber yaşayan, nefis muhasebesi yapmayan, cahil, ciddiye alınmayacak ve gülünç kişilerdir bana göre.
Bir de şu var, herkesin beni eleştirmesine müsade etmem, bazı eleştiriciler art niyetli oluyor ve manipülatörler onlar, o kişiler yakınımda olmasın, herkes niyetinin karşılığını alır, buna da kuşkum yok.
Benim iyiliğimi isteyen, bana güzel gözlerle bakan, beni tarafsız değerlendiren, üzerimde emeği olan kişiler beni eleştirebilir, her konuşanı ciddiye almamak gerekir, çünkü herkes iyi niyetli değil.
Belki kendinde olan özelliği başkasında görüp eleştirenler fesat olmayabilir her zaman lakin insan kendini ve haddini bilmeli
Teşekkür ederim abla yine harika yazmışsın
Şu klavye sorunu da olmasa😊 Rica ederim 🌸
Evet yanlışlıkla gönder tuşuna basıyoruz bana da çok oldu :) 🌸
Böyle insanlar beni şaşırtıyor Barış. Kendileri yaparken sorun yokmuş gibi davranıp, başkalarının aynı şeyi yapmasını eleştiriyorlar. Bence bu çok saçma bir davranış. İnsanlar önce kendilerine bakmalılar ve sonra başkalarını eleştirmeye başlamalılar. Sen ne düşünüyorsun?
Evet bende aynı şeyi düşünüyorum. bence insan ya eleştirdiği şeyi yapmamalı ya da yapıyorsa da eleştirmemelidir.
Tükürdüğünü yalamak derim 😀 kimse yaşattığını yaşamadan ölmez
Kesinlikle :D
Çok var onlardan herkes mükkemmeli istiyor, ama herkesin bir kusuru var kiminin küçük kiminkn kiminin onlarca.
Keşke kitaplardaki iyi karakterler gibi üç beş tane düşünceli insan olsa herkesin etrafında en azından.
Teşekkürler
Tuhaf ama galiba şöyle oluyor ki karşısındakini en çok kim eleştiriyor ise ondada o eleştirdiği şeyin bir parçası ya da benzeri bulunuyor içinde..
Çevremde biri bir şeyi çok eleştiriyor ise bu düşünceyi esas alırım ben ve hak ettiği yere koyarım.
Teşekkürler ederim görüş için.
Fenomen olmuşsun. Ben burada tebrik edeceğim ama sen beğenip gideceksin tabi. Umrunda bile olmayacak. Tıpkı az önce yaptığın gibi.
Teşekkürler.
Hala daha teşekkür mü diyorsun. Tamam bundan sonra beni görmek istemiyorsan takipten çıkarım?
İyi misiniz? istemiyorsanız takip etmeyebilirsiniz tabi ki de.
İyi değilim özür xilerim sacmaladim
Zaten öyle, eleştirdiği her şey kendisinde vardır insanın. O yüzden övünenler ve eleştirenlerden hafiften tırsıyorum.
Kesinlikle
Boş konuştuğunu düşünüyorum, hiç ciddiye almadığım insan tiplerinden, "hıhı elbette" deyip geçiyorum 😄😄
Kesinlikle :D :D
Büyük insanlar olaylarla.. küçük insanlar insanlarla uğraşır Barış 👍
Haklısın abla
Baskalarina b*k atarak kendi yetersizligini ort bas eden insan modeli isim olmaz
Halısın
O kadar normal ki.. aslında başkalarında eleştirdiğimiz şeyler kendinizde en zayıf olan şeylerdir..
Teşekkürler bence de
Karaktersizlik olarak görürüm. Laf söylediğin şeyi yapmak da ne biliyim.
Teşekkürler
Rica edərim.🙏🏻
Eleştiri yeteneği var ama özelleştiri yeteneği yok diye düşünürüm.
Teşekkürler
Komikler etrafımda böyle bir insan var her eleştiriyi şeyin başrolünde
Boş ve komikler bence de, umursamamak lazım
Bu arada o hesap ben değilim sahte hesap açmış biri dedim ya önceden sana. inanma yani.
Dikkate alınmaması gereken bir eleştiri olarak kalır.
Haklısın.
İşte onlarar varyaaaa... şiddetli bir sol kroşe😅😅
:D
Etrafımda çok oluyor. Bazen yüzüne vurasım geliyor sonra vazgeçiyorum. Bazen de yüzüne vuruyorum nadir de olsa. Bir nevi o tavrı görünce zaten insan hafif puan kırıyor ona karşı kendinde de.
Hayatta en nefret ettiğim insan tiplerinden.
Ha bir de şey var kendisine yapılmasını istemediği şeyi başkasına yapan😅😅. Nefret ediyorum böyle insanlardan
Evet böyleleri de var :D
Sahtekar ve iki yüzlü olarak algılıyorum ben onları
Eğer benim için önemli biriyse yüzüne söylerim bunu ve uzaklasirım ondan
onlar muhtemelen benim çok bilmiş akrabalarıman ırkından katıksız cibiliyetsizlik
madem kendin yapıcan veya yapıyorsun ne demeye milleti eleştiriyorsun gebeş kaplumbağa uzak durun onlardan nesilleri tükenir belki böylelikle ;)
Kendisine denilmeden kendi önce davranarak pisklojik baskı uyguluyor
Teşekkürler
Rica ederim
Ya o kadar çok tiksiniyorum ki sevsem dahi soğuyorum 🥴
Teşekkürler görüş için
Eylemleri ile söylemleri arasında fark olan insandan koşarak uzaklaşırım..
İnsanlarda ciddi bir denge problemi var maalesef.
İnsanoğlu beşer şaşar büyük konuşmamak lazım
katılıyorum
İkiyüzlü olduğunu
kesinlikle
Herkes kendi işine baksın..
teşekkürler görüş için
Mesala ben yani bir şey düşünmüyorum
Teşekkür ederim
Mana bulma başına gelmesin.
Teşekkür ederim
Bu insanlar benim uzak dur kategorimde djdj
Aynen sjsjs
Normal değil asla. Dengesiz böyle insanlar.
Teşekkürler
Esirgemeden direk yapıştırıyorum cevabı “ee sende aynısın” diye.
Bunu bazen yapabiliyorum ama yaptıgimda kendimden utaniyorum yinede maalesef insanlar sabrimın sinirini fazla zorlayabiliyorlar insan bir noktada doluyor
itici geliyorlar bana ya
Normal değil hatta çok saçma bunları narsistler yapar
Boş konuşan insan olarak algılarım
Psikolojik rahatsızlıkları olduğunu
Düşünce ile kalmaz direk yüzüne vururum.
Gülüp geçiyorum sadece
Boş buluyorum.
Genelde bu konu hakkında tartışıyoruz,
Herkes
teşekkürler
Düşünmüyorum haketmiyor
teşekkürler
Eziklik baska da birsey degil
Kesinlikle
Dengesiz buluyorum.
Katılıyorum.
Güler geçerim