https://youtu.be/T4EZTVO-LIg Anlaşılmak... Belki de yeryüzünde kendi sahip olduğu hacmini kaplayan her canlının en temel ve ilkel sorunu. Ailesi, arkadaşları, dostları, sevgilisi, eşi ya da çocukları tarafından anlaşılmayan milyarlarca insan var. Peki, sen anlaşıldığını düşünüyor musun? Gerçekten anlıyorlar mı seni? Yoksa kavram kaosu mu yaratıyorsun bünyelerinde?
Kendimi iyi ifade edebilen biriyim. Anlaşılabilme mevzusu tamamen karşımdakinin algısına kalan bir durum. Bazı insanlar ne derseniz deyin kendi kafasında kurduklarına inanmayı daha çok seviyor ya da algı fakiri oldukları için bunu yapıyorlar.. Ben farkındalık sahibi insanlara kendimi ifade etmeyi tercih ediyorum. Algısı kıt olanları ise kendi haline birakmak tercihim oluyor. Ne düşünmek istiyorsalar düşünsünler benden uzakta ")
"anlaşılmak" teorik olarak önemli gibi görünse de bence "anlamak" kısmı daha önemli.. insan önce kendini anlamalı, fikrini anlamalı, hayata bakış açısını, vizyonunu anlamalı.. iliskilerden beklentisini anlamalı.. daha sonra zaten anlaşılacağı kişiyi hayatında dahil etmesi basit.
Ben ne istedigimi net bilir ve ifade ederim. Duymadıklarında tekrarlarim ama algilayamadiklarinda hiç savasmam. Kabul eder ve sayfayı çeviririm, önüme bakarım.
Kişilik & Karakter konusunda 203,5b cevap paylaştı.
Düşünmüyorum maalesef, çünkü bu zamanda özellikle kimse kimseyi bence anlamıyor gerçekten anlayabilecek insanlarda nedense her zaman uzak da oluyorlar ama kendimi anlamak yeterli