Bu sözü evlenmeden neredeyse herkes kullanıyor ama uygulayanlar bir elin parmağı kadar etmez.. 🙄 neden sözlerinin arkasında durmuyorlar sizce?

Bu sözü evlenmeden neredeyse herkes kullanıyor ama uygulayanlar bir elin parmağı kadar etmez.. 🙄 neden sözlerinin arkasında durmuyorlar sizce?
Hayır hayatta tecrübe etmemiş gözü açılmamış yeni yeni zorluklarla karşılaşmış ve bunların devamını kaldıramayacağına inanarak kendinden ödün vermeye razı olmuş söylentilerdir. Bunlar söylentidir anlık bungunluktur reele döküldüğünde böyle düzeni kabul etmek idare etmek zordur
Huzur bolluk olmadan olmaz. Bolluk da herkesin hakkı. Daha bugün tvde Kemal Sunalın bktan bir 'aç da olsak insan kaldık abi' edebiyatına maruz kaldım biz niye sürekli ezik ama insan gibi insan tiplemesini oynayıp duruyoruz
Duygular düşünceler değişir zamanla. Sözde sadık, kanaatkar, fedakar, özverili olmak kolaydır.
Önemli olan davranışlarıyla bunu hayata geçirmek. Onu herkes beceremez işte.
Evet bence olmuşlardır. bende diyorum bunu çünkü keşke huzurum yani aşık olduğum kadın olsun gerekirse her gün kuru ekmek yerdim ben. ama tabi ki bu hangi açıdan aktığınıza göre değişir benim huzur tanımım aşkı bulmak sadece
Cevap
9Cevap
Çünkü insanlar yalan duymayı seviyorlar. Şimdi ben evlenmek istediğim birine benim maddi durumum yok, zor şartlarda geçiniyorum evlendiğimizde de zor günler bizi bekliyor desem kim kabul eder. Kimse etmez.
Ama desem ki; seni kraliçeler gibi yaşatacağım, elin bir soğuk sudan sıcak suya sokmayacaksın v. s. desem doğruluğu araştırmadan hemen atlar.
Çok doğru açıkladın ya.
Bu işler bu kadar basit olmuyor maalesef. Belli bir süre sonra beklentiler yükseliyor. İnsanlar daha fazlasını istiyor. Ya da halihazırda olanlar insana yetmiyor. Seninde dediğin gibi bunu uygulayan insan sayısı oldukça az.
Şimdi dertlerin çoğu maddi kaynaklı oluyor. Huzursuzluk sürekli kavga çıkarır. O yüzden bu durum çok zor.
çok nadirdir
iş ciddiye binince o lafın gelişi derler :)
Hayır ya bu devirde sadece huzur yetmiyor huzur önemli ama geçim sıkıntısı olduğu sürece tek başına huzur yeterli olmayacaktır
Yani razı olmam tabiki ama destek olurum maddi manevi.
Ben de çalışırım her şey hallolur.
Şimdi 2000 yıllarına kadar yokluk vardı kocası elinde eve ne getirirse o mutlu huzurlu şekilde afiyetle yenilirdi. şimdi kimse yorganına göre ayağına uzatmıyor ben dahil hepimiz gösteriş peşindeyiz bu akşam şak burdayım paylaş ordayım paylaş şurdayım paylaş vs o yüzden başta eşini seçerken başta neysen o olucaksın olamazsan mutluda olamazsın. Atalarımız ne demiş ya göründügün gibi ol ya da oldugun gibi görün. Yani oran buran oynamasın.
O söz sevgiliyken söylenip evlenince unutulan bir söz, kimse kimse için kuru soğan yemiyor bu devirde, eskidenmiş onlar
Evet köprüyü geçene kadar söylenen söz diye düşünüyorum bende..
Çünkü ben kendimden biliyorum, sevgiliyken seninle çadırda yaşarım yeterki huzurum olsun diyordu , evlendik 4+1 eve sığmadı altında araba cebinde para kredi kartı bir türlü bulamadı o huzuru , en son ayrılmak istedi , Allah yolunu açık etsin dedim
Evet böylesini çok gördüm.
Allah herkesin yolunu bahtını açık etsin, ama benden uzakta olsunlar 😀😀 evliliğe tövbe eder hale geldim resmen 😀
Her zaman derim huzurum olsun da gerisi allah kerim 😅 büyük konuşmaya gerek yok..
Bencede büyük konuşma, ne konustuysam başıma geldi 😀😀
İnsanlar nankördür yetinmez..
Sanmıyorum 😏
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?