Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yalnızlığa öyle alıştım ki birilerle nasıl olabilirim kafama estiği gibi davranıyorum genelde yalnız olmayanların kaybedeceği çok şeyler var örnek vermek gerekirse sevgilin varsa sende beklentileri de var kafama göre hareket edemem diyemesin sevgilini eşini ya da çocuklarını kaybedebilirsin benim böyle bir derdim yok diyorum ya yalnızlık kala kala kafama estiği gibi davranmam o ya da bu üzülür diye aldırış etmediğim için bir kız bana aşık olsa sorun yaşar ben sizler gibi görünmez zincirlere bağlı değilim o kadını kaybetmekten korkmam bir dostun ya da arkadaş çevren vardır senden beklentileri var onları kırmamak için bazı şeylerde ödün vermen gerekir benim öyle bir sorunumda yok arkadaşlarımda olsa kırılırlar mı diye endişe etmem kaybetmekten korkmuyorum çoğu duygularımı açıkça söyleyebilirim ama sen söyleyemezsin alelem ne der korkusu var bende o yok arkamda iftira mı atmışlar dedikodumu yapmışlar aldırış etmiyorum vs vs
gerçek bir mutluluk için aşk şarttır. lakin yalnızlık, sahte yalan ilişkilerden daha iyidir.
insanlar farkında olmadan aşkı arar, insanın her bir hareketi, sözü birer arayıştır bu sorunun kendisi bile, bu yazdığım cevap bile. insan yalnız olmanın verdiği acıyla hatalar yapıyor ve günün sonunda çok daha fazla canı yanıyor ve can yakıyor.
peki nasıl olacak bu iş? ilk adım dürüstlük en çokta kişinin kendisine karşı olan dürüstlüğü. ne mi demek istiyorum, şöyle ki insanlar sosyal bir ortama girdiği zaman kendisine çeki düzen verir, normalde kibar olmayan biri kibar davranır, özellikle karşı taraftan bir beklentisi varsa kısaca rol yapar. sonuç olarak herkesin rol yaptığı bir yerde kimse kimseyi gerçekte tanıyamaz ve yüzeysel bilgiler ile ilişki kurmaya çalışırlar ve yeteri kadar zaman geçtiği zaman da gerçekler ortaya çıkmaya başlar.
kimi gerçekler var ki insanlık onurunu kıracak derecedir, şöyle ki karşı taraf sadece cinsellik olarak size yaklaşmış olabilir veya menfaat çıkar ilişkisi için. bu gibi durumlardan sakınmak için önlemler olsa da insanlar kendisine karşı dürüst olmadığı zaman ve kendi tabiatını tanımadığı zaman kolayca aldana biliyor.
o kadar sevmek sevilmek istiyoruz ki kendimizi kandırıp alarm bayraklarını görmezden geliyoruz. çoğu insan aşktan vazgeçip pes ediyor ve libidosu veya ekonomik sebepler ile kararlar alarak birileri ile birliktelik kuruyorlar.
yıllarca bunları etrafımda gözlemledim ve maske takınmadım kendime karşı dürüst oldum ve benim gibi yapan birilerini görmeye çalıştım göremedim ve yalnız olmaya karar verdim. hiç kimseye aşık olmasam da, kendimi o çarpık yalan ilişkilerine aşk, sevgi diyenlerden çok daha aşık buluyorum.
Elbette ki hayır bu görüşe asla katılmıyorum ( ve ben bunu evlilik içi söyleyeyim sevgili işlerini unutalı yıllar yıllar oldu bir daha da o ise bulaşmamış bulaşmak istemem ) Bunu her kim söylemişse yalan söylemiş ya da ya hiçbir insani özelliği yoktur veya İslam bilgisi, hassasiyeti vesaire yoktur kendi kafasına göre takılıyorum. Ben sevgili işlerini hatırlamıyorum bile ve 12 yıl önce falan bitti yani evleneceğim kişiyle sevgili olmuştum en son ama onunla da (sevgiliyken bile onu tanıyamamışım) boşandım Nisan 2020'de. Onu gram özlemiyorum tabi ki düşünmüyorum bile ve aklıma gelince sinirlerim fırlıyor ama bekarlık her konudan her anlamda çok zor he de bazı şeylerde normal bekarlardan dağa vok sıkıntı çekiyorlar yani bazı şeylerin tadını almış bazı şeylere alışmış insanlar her şeyden mahrum kalıyorlsr
Yalnızlık iyi bir şey değil. Yalnızlık klas, gizemli gibi görünen bir şey ama günün sonunda mutlaka konuşacak birini arıyorsun.
Ben tek başına rahatım diyen insanlar aslında yapayalnız, bir eve hapsolmuş kişiler değiller. Mutlaka hayatlarında birileri oluyor bu kişilerin.
Ama toksik bir ilişkide olmaktansa yalnızlık daha iyidir. Çünkü yalnız olduğunda kendini dinlersin ama böyle biri direkt enerjini emebilir. O yüzden yanında huzur bulacağımız kişiler hep iyi gelirler. Hep mutlu ederler.
Cevap
65Cevap
Tercih edilen Bir yalnızlıksa evet daha mutludurlar. Ama şu da bir gerçek. Yalnızlıkta bir yere kadar insan eninde sonunda dertleşebileceği bir eş ya da arkadaşı bir süre sonra hayatında istiyor.
Bence yalnız insan mutlu olmaz
Hayır değiller yalnız insanlar tabi ki daha mutsuzlar. çünkü insan her zaman için sevmek ve sevilmek istiyor bunlar olmadığı zaman bir insan nasıl mutlu olsun ki en basitinden dışarı çıktığında birlikte eğlenebileceği ya da gülebileceği zor zamanında gidip sarılabileceği konuşabileceği her zaman seni seviyorum diyen bir sevgilisi ya da eşi olmayan biri nasıl mutlu olabilir ki.
Eger dogru insani bulduysa biri hayati cennete doner. ama yanlis bir evlilik hayati cehenneme cevirir. Bunun tersine yalniz kalmis biri buna alismissa hayati mjtlu mesut stressiz yasayabilir tersine alismamissa hayati cehennemden farksiz olabilir. yani bu sorunun genelleme bi cevabi yok..
bir ornek vereyim, is arkadasim kafin her gun , kocasinin onu aldattigindan suphelenip hayati cehennem gibi yasiyor. Onun tersine baska bir arkadasim ruh esini bulmus gibi cok mutlu esiyle.. bir arkadssim yalniz kalmaktan mutlu, digeri ise hergun arayista mutsuz
Yalnızlık asla mutlu etmez. Yalan söyluyordur.
Geçici ve kısa süren yalnızlık vardır. Kendisini daha fazla yormamak için kısa süreliği seçer insan genelde. Ama uzun süre yalnızlıkta bile ya kendine kedi ya da köpek alır ama bu uzun süreli yalnızlıkta yine boşluğu hissedecektir.
Cevap duruma bağlı değişir. Kişi kendi isteğiyle yalnız kalıyorsa ondan mutlusu yoktur. Ama istemiyorsa ve başkalarına bağımlı olmasına rağmen yalnızsa işte o mutsuz bir insandır.
Yani tercihini yaşıyorsan mutlusundur, yaşamıyorsan da mutsuz. Aslında oldukça basit bir denklem. Tabi hayata geçirmesi o kadar da basit olmayabiliyor.
Yalnızlık bir yere kadar mutlu ediyor. Sonrasında bu durumdan sıkılıyor insan.
yanlışlıkla evete bastım bu doğru değil benim eskiden bir sürü arkadaşım vardı ailem yakınımdaki kişiler beni seviyordu herkes vardı herkes yanımdayı ve mutluydum ama şimdi hiç kimsem yok ve hiç mutlu değilim
Kültür seviyesi arttıkça yalnızlaşırsın, ama yalnızlaştıkça da mutluluk seviyen azalıyor. Çünkü insanlar sosyal bir varlıktır bak soyal olabiliyor olamıyor demiyorum sosyal olmazsa mutsuz olacak varlıktır.
Ne evet, ne hayır. Duruma göre. Kimsenin sizi anlamadığı yerde yanlızlığı seçmek ic huzurdur. Ama yok herkesin cıvıl cıvıl olduğu yerde de mahrum kalırsınız bir çok şeyden. Anılardan, sohbetlerden...
Hayır, hiç sanmıyorum. İnsan sosyal. bir vaklik mutlaka eş sevgili değilse de hayatında birseylerini paylasacagi birisi olmalı. (Anne-baba, yaşı buyukse arkadaş partner, eş, çocuk gibi).
Yalnız insan istediği zaman istediği şey neyse onu yapabilme rahatlığına sahip olduğu için bir nebze olsun mutlulardır. Ama bir yanı da yalnızlıktan sıkılmış olabiliyor.
İnsan fıtratına yalnızlık ters, belki başta yalnız olmak cazip gelebilir ama sonra kendi ruhundan başka bir şey bulamıyorsun, bunalım başlıyor, sıkıliyorsun, içinden çıkılmaz bir kısir döngüye giriyorsun sonra sorgulamaya başlıyorsun, inancın varsa başa çıkabilirsin ama zor bir süreç, biraz karamsar oldu kusura bakmayın ama durum bu😀
Yanlizlik bilge ve ilimli birine secim olur insanlardan uzak sekilde bu onlari daha mutlu yapar.
Ama yanlizlik secim degilde mecburiyetse bu korkunc olur hele seni anlamiyanlar icinde yanliz olmak…Ve cogu cift birbirkerini anlamiyorlar bir sureden sonra fikirler deyisiyor ve cehenem dongosu basliyor.
İnsan yanlız kalıp düşünüp yol arkadaşı ile hayata başlamak ister yarı yolda kalacağını tekrar kalkıp yürümek olduğu bu dünyada her şey olur insan hep yanlız yürür ?
Evet dedim ama bence değil… Yalnızlık güzel ama bir yere kadar… Hayatınızda size değer veren arkadaşlarınız aileniz olması lazım. Kötü gününüzde yanında olacak bir insan…
Yalnzılık eğer kişi tarafından bir tercihse daha mutlular ama yalnızlık zorunluluk ya da daha doğrusu başkalarının tercihiyse mutsuzlar
Yanlızlık bir yere kadar bence yani bende çok seviyorum yanlızlığı ama sürekli yanlız kalırsam sıkılırım yani
Yalnızlıktan öte kim en başa saracak tanımaya çalışacak huyunu suyunu öğrenecek kendini anlatacak offf çok uzun uğraş
Eğer yalnız değilken bir anda yalnız olurlarsa mutlu olmazlar. Ama eğerki hep böylelerse mutlulardır, ama yalnız olmamayı tercih ederler.
Bir insan yalnız kaldığı zaman çok huzurludur hele ailesi yanında olmayınca, karışanıda olmayınca
İçinden pas tutmuş demir gibi gelir bana, yalnız olmayanlar ise dışından küf tutmuş gibidir. her türlü bitirir bu hayat insanı.
Biri ile birlikte olup daha fazla mutlu da olabilirlerdi
Daha mı mutludur bilemem ama daha kolay mutlu olurlar bence
Kişiden kişiye değişir bazıları mutlu bazıları mutsuzdur ama bana yalnızlık huzur veriyor.
daha mutlu demeyelim ama çok huzursuz değilim
Sınırlarını cizebilen bir insansa biriyle mutludur değilse yalnızken
Yalnızlık bir süre için huzur ve mutluluk verebilir ama bir yerden sonra eziyete dönüyor.
Yalnızlık iyi değil kim olursa olsun hayatta bir eş dost şart
Yalnızlık belirli süreye kadar mutlu eder ömür boyu yalnız kalmak mutlu etmez maalesef.
Bence evet ama bir süre sonra yalnızlıktan sıkılıyor insan
Yalnız mutlu olduğunu iddaa eden zekasızlar bundan 20 sene sonra evde kalıp boş duvarlara baktığında, bütün arkadaşları aileleriyle birlikte vakit geçirirken, ozaman işte pişmanlığın zirvesini yaşıyacaklar
Nasıl yalnız? Etrafı kalabalık ama içi mi yalnız? İşte bu benim.
Kesinlikle hayır , yaş ilerledikçe daha çok üzerine geliyor yalnizlik duygusu , yani 20 yaşinda evden universite için ayrilmistim o zamandan beri yalnız yaşıyorum ve şu an yalnizlik duygusunu fazlasiyla hissediyorum
Şahsen uzun zamandır yalnızım ve bu durumdan gayet memnunum..
yalnızlık ilaç gibidir iyileştirir ama fazlası beter eder
Yalnız kalmak için kızları red etmişliğim var. Yalnızlık onlardan daha güzel. Kimsenin ceremesini çekmiyorum en azından.
İnsandan insana değişir kimi insan yalnız kalmayı sever kimisi sürekli birileriin yanında olmayı ister
Yalnızlık güzellemesi yapıyosak burası gerçekten saplar topluluğu demektir yalnızlığın nesi güzel saçmalamayın
Mutluluğun tanımı nedir? Şahsi kanaatim doğru İnsanla mutluluk >yanlızlık >yanlış insan ve seçimler
Kesinlikle evet, hele birde büyük bir aşktan sonra olan yalnızlık bırakılamıyor çok güzel oluyor
bu kadar ruh hastasıyla olmaktansa yalnızlık daha iyidir
kötü insanla birlikte olmaktansa yalnız olanlar daha mutlu evet
Tercih edilen bir yalnızlık diyelim. İnsanlara güvenemiyorum.
Ben pek değilim, diğer arkadaşları bilemem.
Sanmıyorum. Kim yalnız olmak ister ki.
Doğuştan yalnızım çok zevkli
Bence kesinlikle evet ☺
Tabi ki!
öyle mutluyum ki sorma gitsin
Hiç değilse arkadan bıçaklanma ihtimali yok.
Bence kişiye göre değişir bu sorunun cevabı
Bı yere kadar
Evet nerede çokluk orada b*kluk
Tartışılır ama bence değil ya
Daha mutlular kendimden biliyorum
Bakimm bi... Yooooo 😑
Dürüst insanlar daha mutlu
Ben mutluyum 😃
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?