Bence kesinlikle öyle tek başına kimseye ihtiyaç duymadan hayattan her türlü keyif alan insanlar şanslıdır çünkü çoğu insan biri olmadan tek başına mutlu olmayı beceremiyor.

Bence kesinlikle öyle tek başına kimseye ihtiyaç duymadan hayattan her türlü keyif alan insanlar şanslıdır çünkü çoğu insan biri olmadan tek başına mutlu olmayı beceremiyor.

Tek başına mutlu olmayı becerebilen insanlar, kimseye yük olmadan var olmayı öğrenmiş insanlardır. Onların şansı, birine muhtaç kalmadan da iç huzuru bulabilmelerindedir. Kalabalıklar arasında yalnız kalmaktansa, tek başına ama içiyle barışık yaşamak daha gerçek gelir onlara. Sessizliğin içinde huzur bulurlar, kendiyle baş başa kalabilen bir ruhun gücünü taşırlar. Elbette sevilmek, paylaşmak kıymetlidir ama onlar bilir ki mutluluğun temelinde önce kendini sevebilmek yatar. Kimseye bağlı olmadan, kimseye rağmen değil, sadece kendileri olarak gülümseyebildikleri için biraz daha özgür, biraz daha sağlam dururlar.
Ruh doyumu dışa bağımlıysa tek başına bir şeylerden mutlu olmak zor. İçe dönük bir yönelimle kişi mutlu olmayı başarabilir. Bu şana ile ilgili değil.
Kendini bilmek ve barışık olmakla ilgili.
Tek başına bunu başaramayan kişi başkalarının eylemleriyle şekillenmeye mahkum.
Bence de tek başına mutlu olmayı başaran insanlar gerçekten özel bir dengeyi yakalamış oluyor. Bu, hem kendinle barışık olmayı hem de çevresel etkenlerden bağımsız bir şekilde keyif almayı gösteriyor. Ancak diğer yandan, insan sosyal bir varlık ve bazen biriyle paylaşmak, duygularını yansıtmak da mutluluğu artırabiliyor. Yani, ikisini de dengelemek en sağlıklısı. Bol bol kendine değer verdiğini unutma! 😊✨
Cevap
11Cevap
Bir insan tek başına mutlu olamaz bence. illa ki sevdikleri eşi dostu vardır. tamamen yalnız bir insan kafayı yer. ya da mutsuz olur
Devamlı yalnız olmak elbette iyi değil bence de
O tür insanlar hayattan keyif almasını bilen kişilerdir gadası
Şanslı diyemem belki ama kesinlikle daha sağlıklı. Sağlıklı diyorum çünki insanın merhemi yine kendidir. Hem zihinsel sağlık hemde bedensel sağlık için en doğru olan bu. Bunun bilincine varan kişi gerçekten kendinden keyif alır, zaten kendini dinleyen ve anlayan tek kişi insanın kendisidir 🙃
🙃🙏
Evet kesinlikle. Umarım ilerideki eşim tek başına kafede oturup kitap okumakla mutlu olabilen, mutlu olmak için kimseye ihtiyaç duymayan biri olur. Çünkü kendini mutlu edebilen biri karşısındaki de mutlu eder
Karşısındakini de
Sağolun
Tek başına mutlu olmak daha kolay aslında. Kimseyle uğraşmıyorsun, kafana göre takılıyorsun. Yoran yok rahatsın. Mutlu olmamak için adeta sebep yok akskdkdkdkfkflfl
En sevdiğim arkadaşim benim, tek başıma içtiğim kahve yediğim yemek gezip görmek beni çok mutlu ediyor
Eh yani
Valla mutlu olabiliyorsa ne kadar güzel. Ben hem yalnızlığı seviyorum hem de bazen yalnızlık çıldırtıyor :D
Bele yalnızlığın içine soxum :D
Bence tek başına mutlu olmak çok kolay olmasa da başarınca da hem kendiyle barışık oluyor insan hemde daha huzurlu hissediyor.
Şans kapılarını bulmak için çabalamış çünkü tabi mutlu ve şanslı olur
Yapay zeka bile mutlu 😃
Tek başına mutlu olmak bile şanslıdır
Vallahi ben kıskandım..
Mutlu olan herkes şanslı
Az insan çok huzur çok mutluluk nett.
Şans değil bence bu öğrenilenebilir bir şey
Kimseye ihtiyacı kalmamış insan şanslı değil tehlikelidir bence.
Evet tek başına vakit geçirmeyi bilmek ve mutlu olmak mükemmel bir sanattır.
Evet çünkü onlar ruhen kimseye muhtaç olmayan insanlardır.
Benc3 evet çok şanslı şimdi bir çoğu insan mutlu olmak için hayatına birşeyleri dahil ediyor
bence herşeyin kendine göre güzel yanları var biraz terc, h meselesi o kdr
Özgür gibi hissettikleri için her şeyi daha rahatlıkla yapıp düşünebiliyor buda başarılı olmasını sağlıyor
İnsan sosyal bir varlıktır günün sonunda birini arar
Kesinlikle öyle 🤗
uzun yıllar tek başına olmak iyi değil
yani sağlam 1 dost olsun birde sevdiğin bi kız yeterli bence
Kesinlikle daha şanslıdır
Evet şanslıyım bu konuda💆🏻♀️
Bana göre her zaman
Çok güzel insanlar onlar.
şanslı demeyelim de güçlüdür
Kesinlikle
Evet mesela ben
Yani öyle heralde