Kolay kolay sinirlenmemek için ne yapabilirim?

Merhaba, Bence sakinleşmelisiniz ilk önce, Anlık sinir patlamaları oluştuğunda öfkeye neden olan unsurları düşünmek sinirlilik halinin daha uzun sürmesine ve aşırı bir şekilde seyretmesine yol açabilir. Dolayısıyla sinirleri bozan durumlara odaklanmak yerine bu durum karşısında üretilebilecek çözümler hakkında düşünmek anlık öfke patlaması ve ataklarının önüne geçilmesi açısından en etkili uygulamalardan biridir. Özellikle gerginlik zamanlarında izahı zor olan durumların mizahına yönelmek ve aşırıya kaçmadan gün içinde gülümseyecek anılara ağırlık vermek faydalı olabilir. Özellikle kişinin kendisini öfke halinde bulduğu durumlarda olayın komik tarafını görerek durumun etkisini hafifletmek mümkündür. Gün içinde stres seviyenizin yükselmesine ve öfkelenmenize neden olan belirli olaylar varsa böyle anlarda kendinize kısa bir mola verin. Birkaç dakikalık sessizlik hem kendi düşüncelerinizi daha iyi anlamanıza hem de sinirlenmenize neden olan olayları daha rahat atlatmanıza yardımcı olur.
Merhaba, ben şahsen bu tip durumlarda düşüncemi kibar ve net bir şekilde söylüyorum ama bakıyorum ki karşımdaki anlamıyor veya işi yokuşa sürecek, o ortamdan uzaklaşıp gidiyorum ve o olayı kendi içimde belli bir süre muhakeme ettikten sonra tamamen rafa kaldırıyorum. Bu insan veya bu kişi hakkında deneyim kazandım diyorum ve artık ona göre yol haritamı çizeceğim diyip önüme bakıyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Teşekkür ederim sağolun
Rica ederim.
Sinirleneceğini fark ettiğin an derin bir nefes al. Kulaklarını tıka. İnsanları duymazdan, canını sıkacak olayları görmezden gel. Ne kadar çok duyarsan ya da görmeye devam edersen o kadar kolay sinirlenirsin.
Teşekkür ederim
Sinir edenleri duymazdan gel
Cevap
12Cevap
Sinirleneceğini anladığın an o ortamdan uzaklaş ya da kendine uyarıda bulun, örneğin; sakın kalacağım, sinirlenmeyeceğim gibi gibi mantığınıza yatan destek verici cümleler kurarak kendi üzerinde hâkimiyetini yavaş yavaş kurarsın.
olaylara sakin yaklaş mesela sinirlenmeye yakın bulunduğun ortamdan uzaklaşmaya çalış, ve olayların sonucunu konunun nereye varacağını konusunda düşünmeye çalış olayda beni kötü etkileyecek çabuk sinirlenecrğin bir konu o yüzden otokontrolunü kendi içinde sağla
Teşekkür ederim
Rica ederim
Kaçarım giderim uzaklara birdaha o yere gelmem alın dünyalar sizin olsun
Gidemiyorum bir yere işte bu beni mahvediyor
Cok sinirlenip bir sureden sonra bezmelisin bezince artik takmiyorsun
Baktın sinirleniyosun daha fazla sinirlen yapacak bişey isgudusel bı sorun herkes farkli
Kizcak bi durum mu var
Türkiye'yi terketmen lazım.
Benim de bunu bilmeye ihtiyacım var😂
Dünyayı umursamayı bırakarak
Sorunun cevabını bulursan bana da söyle
derin nefes al ver al ver al ver
bravo
Müzik dinle
O dedigin zor biraz
Sal gitsin
Sakin kalman lazim
En İyi Cevap