Hayattan alınabilecek en güzel ders, her şeye rağmen kendimiz olabilmektir belki de..

Hayattan alınabilecek en güzel ders, her şeye rağmen kendimiz olabilmektir belki de..

Keyfe göre de yanlış yapılır, bazı yanlışlar da bizi bulur. Yani göreceli bir durum bu. Hayat boyu başımıza gelenler sadece bizim seçimlerimizden ibaret değil. Tanrı ve kader faktörü de unutulmamalı. Keyifli günler.
Hatasız hayat kusurlu bir hayattır. Her şey dört dörtlük olamaz, arada kırık çatlak olacak ki onları tamir etmek için elimize deneyim fırsatı geçsin. Bu hayatta Musa da bir öğrenciydi, Nemrut da. Fakat Nemrut kendini her şeyden üstün görüp, hatasız olduğunu düşünen zayıf bir öğrenciydi. Bedelini öğretmen ona küçücük bir sinek ile ödettirdi
Yaşadıklarından ders almamış oluyor
Sürekli yanlış yapmak bir insanın kaderi olamaz. İnsanoğlu yaşadıklarından ders almayı istemez. Kendisini o yanlışları yapmamak adına, o sorumluğa girmez.
Teşekkür ederim EiG için 🌷
Cevap
14Cevap
Aynı yanlışı defalarca yapıyorsak bunu seviyoruz demektir başka bir açıklaması yok. Yanlışı her zaman ders almak için yapmıyoruz. Bazen sadece yanlış olduğu için bile yapılır yanlışlar😅
Ders almayan insan sürekli hata yapmaya mahkumdur
Bence insanın kaderi değildir. daha çok ders almamasıdır. çünkü insan sadece karşısına çıkan yolda ilerleyebilir yani çıkan seçenekler arasından seçim yapabilir. bunların dışında her yanlış seçim hata demektir ve her hata doğruyu bulma fırsatı demektir eğer sürekli hata yapıyorsa sürekli yanlışı seçiyor demektir.
ders almak şart yaşadıklarından elbette bir çıkarımda bulunmaz ise hata yapmaya devam edebilir diye düşünmekteyim
Yaşadıklarından ders almamış insan kaderini kendi çizmiş insan diyebiliriz.
Hep birşeyleri yanlış yapan insan kusura bakma ama sallaktir. Yaşadığı şeylerden ders almamıştır. Böyle insanlardan da olgunluk beklememek gerekir.
Ders almak değilde o tip kişiler ya çok duygusal romantik olduğu için bakış açısı çoğunluk duygusal merhametli olusundandir
En büyük hata; hata yapmaktan korkmakmış...
insanız bazen bile bile lades deriz. Bazen ders alırız
Sonunu düşünmeyen olgunlaşmayan içindeki çoçuk ruhunun mantığını ele geçirecek kadar cüretkarlığına göz yuman umursamazlıktan kaynaklanır
kaderi değildir insanların kendi seçimidir ve iradesidir.
Yanlış birseyler öğretirse harika bir öğretmendir.
İkisi de bence tam da beni tarif etmişsiniz hayatım patinaj çeken araba gibi yerinde sayıyor
Ders alma çabasıdır bir insan ne kadar hata yaparsa o kadar des alır
Umursamaz bencildir hatalar ders almak için vardır
dağarcığına bir şeyler koymamış ve ders çıkartmamış bana kalırsa
Alışkanlık bence, yapabildiği en iyi şey hata. Ve bundan vazgeçmiyor.
Suçu kadere atamayız. Bizim bir cüzi irademiz bir aklımız var.
Yaşadıklarından ders almamasıdır.
" Akıllı insan tecrübelerinden ders alır, daha akıllı insan başkalarının tecrübelerinden de ders alır”
Tekrarlanan hatalar, ahmaklığın göstergesidir...
Devamlı yanlış yapıyorsa aveldir ya 😂
Yaşadıklarından ders almamıştır
Katılıyorum bravo 🙏
Ders almıyorum ben
budalalıktır
İkiside olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?