Benim başıma gelmez demeyin insaniz başımıza neler neler geliyor. Başımıza gelenlerden ders almayıp aynı hatayı tekrar mı ediyoruz yoksa yazılmış bir kader sahnesinde rol mü ifa ediyoruz? Napıyoruz da tekrar tekrar hatalar yapıyoruz? #masalınsoruları
Hep yanlış yapmak kader midir, yoksa kişinin dikkatsizliği ve olaylardan ders almayış olması mıdır?
Hep yanlış yapmanın baş sorumlusu kendine çok fazla aşırı güvenmektir.. Çünkü kahramanlık bir nevi ahmaklıktır sözü vardır.. Diğeri her seferinde bu sefer tedbir aldım yanlış yapmam diye bilerek yanlışa gitmektir.. En kötüsü de kendine verilen nasihatı benim nasihata ihtiyacım yok diyerek kafasının doğrultusuna gitmektir... Kızım bu adamdan koca olmaz derler , o kız yok ben onu adam ederim der , sonra belanın içinde olduğunu anlar..
İnsan hata yapa yapa büyür derler. yürümeye başlayan çocuk düşüp dizlerini kanatsa yürümekten vazgeçer mi? bence vazgeçmez. dolayısıyla hatalar insanlar için var.. Elbette bize yazılan bir kader var bazı hatalar bizi mutsuz ediyor olsa bile bazı hatalar aslında bizi mutluluğa ilerletiyor.. Birde hepimiz duygusal canlılarız sanırım bu duygularında hatalar yapmamıza neden olması aşikar..
Dikkatsizlik ve ders almamaktır. Demek ki tercihlerini olanlara rağmen mantıklı şekilde yapamıyordur, duyguları ile hareket ediyordur ki bu yanlış bence.
Biz uslanmaz akılanmaz haylazlarız güzel insan, emin ol hepimiz yaşadığımız yanlışları biliyor unutmuyoruz ama çoğu zaman o yanlışların yaşanması için bir daha der gibi Allaha yalvarıyoruz, çünkü kimisi için güzelikler vardı kimisi için ilk göz ağrısı bu yuzden insan asla pes etmeyecektir..
Önce sakin ol. Başımıza gelenler ders olur anca. Tecrübe olur. Benim neler kaybettigimi kimse bilmiyor burada. Karım bile terketti. Batınca... Allaha şükür tekrar düze çıktım sayılır ama ben erkek olarak sanal herkese yazdım kimse kusuruma bakmasin
bizim hatamız güvenmek. belki bu sefer farklıdır demek. bir lokanta ya girersiniz en sevdiğiniz yemek atıyorum iskender dir. içinden şaç çıkar siz o lokantaya kızar bir daha gitmessiniz ama iskender yemek den de vaz geçmezsiniz.
Nİnsan hata yapa yapa büyür derler. yürümeye başlayan çocuk düşüp dizlerini kanatsa yürümekten vazgeçer mi? bence vazgeçmez. dolayısıyla hatalar insanlar için var.. Elbette bize yazılan bir kader var bazı hatalar bizi mutsuz ediyor olsa bile bazı hatalar aslında bizi mutluluğa ilerletiyor.. Birde hepimiz duygusal canlılarız sanırım bu duygularında hatalar yapmamıza neden olması aşikar..
En İyi Cevaplar