Selamm🖤
karşınızdaki insanın kusurunu direkt yüzüne vurur musunuz dile getirmekten çekinir misiniz?

Selamm🖤
karşınızdaki insanın kusurunu direkt yüzüne vurur musunuz dile getirmekten çekinir misiniz?

Yani her zaman her yerde doğruyu söylemek mümkün değil insanlar çoğu zaman doğruları kabul etmiyor ya da siz söylediğiniz zaman birtakım problemler sıkıntılar meydana geliyor, önceleri insanları kırmamak için çok uğraşırdım hatta kendimden ödün verirdim ama son zamanlardaki yaşadığım olaylar bana birazcık böyle olmamam gerektiğini öğretti.
Bu arada hani geçen sana bahsettiğim bir arkadaşım vardı ya 15 yıllık işte onunla sohbet ederken bana dedi ki işte canım sıkkın dedi ben zaten kendisiyle arama mesafe koymuştum canım sıkkın dedim moralim bozuk dedi Ben de tuttum kendisini zaten dedim dünyada bir tek senin moralin bozuk senin canın sıkkın, haliyle Ben böyle deyince bana bayağı bir bozuldu işte sana bundan sonra bir şey anlatmayacağım bilmem ne yapmayacağım falan dedi Ben de anlatmazsan anlatma senin derdin sıkıntın Benim de şeyimde değil dedim.
Şimdi benimle konuşmuyor yani insanları ne kadar alttan alırsanız ne kadar işine geldiği gibi davranırsanız o kadar iyi oluyorsunuz
Çekinmekten değilde insanların kusurlarını yüzüne söylemek hoş bir şey değil.
Hele ki elinde olmayan bir durumsa.
Bir lafınla o kalbi kırarsın sonra bin laf eder toplayamazsın.
O yüzden hiç gerek yok, ya kusurlarıyla sevicez ya da uzak duracağız.
Patavatsız değilim fakat arada ki samimiyete göre uygun bir şekilde söylerim
Rica ederim 🌼
Selam gadası 🙃
Genelde söylemekten çekinirim. Çünkü üzülsün istemem.
Cevap
11Cevap
Samimiyet boyutuna göre değişir bu durum. Çok samimi olduğun insana söyleyebilşrsin ama herkese söyleyemezsin.
hayır çekinmem ama her şeyi her yerde söylemem ayda beni ilgilendirmiyorsa söylemem.
Ben direkt olarak söyleme taraftarı değilim.
Aslında hayır. Hatta bu konularda çevreme göre çok daha açık sözlüyüm. Kırıcı olmadan güzelce kusurlarından bahsederim.
Yüzsüz insana ne anlatsan anlamaz bana musade şunu anladım kimse için göz yaşı değmez vallahi öyle bak hayatına seni sevenlerle konus
Söyle demezler karsindakide bir insan
Kusur dediğin fizikselse hayır. Ama davranış açısındansa söylerim.
Kimse kusursuz değildir ama bu konuda biraz fazla açıksözlüyüm.
Kalp kirmak kolaydir. Niceleri de dikkat etmez buna ama hicbir kırık kalbin hesabi da yerde kalmaz. Dikkat etmek lazim konuşurken.
Evet, insanları kırmaktan hoşlanmıyorum. Ama bir hatası varsa da güzel bir üslupla söylerim
Hayır açık sözlü biriyimdir.
Birebirken derim.
Hayır çekinmem ama yapmam
Samimiyetim be sevgim ile alakalı bir şey
Hayir uygun bir dille söylerim
Cekinirim
Evet
Hayır direk söylemem
Direkt söylerim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?