Bunu paronaya boyutuna getirmediğimiz sürece insanlara ne kadar güven duyarsak duyalım ufaktan da şüphecilik iyidir bence. İnsanı hata yapmaktan korur.
Sizce şüpheci olmak doğru bir davranış mıdır?

Bunu paronaya boyutuna getirmediğimiz sürece insanlara ne kadar güven duyarsak duyalım ufaktan da şüphecilik iyidir bence. İnsanı hata yapmaktan korur.
Sizce şüpheci olmak doğru bir davranış mıdır?

Ayarını tutturduğumuz sürece yerinde bir davranış biçimidir. Bir insana koşulsuz güvenmek demek, yıkıcı bir hayal kırıklığı yaşamak demektir. Kim olursa olsun bir "acabamız" olması gerek. Çünkü herkes her şeyi yapabiliyor.
Aktif olarak sorgulamak çok zekice bir özelliktir ama herşeyden şüphe duymak, herşeye şüpheyle yaklaşmak, başkasını dinlemeden hakkında fikir sahibi olmak vs. bunlar paranoyaklığa doğru giden davranışlardır.
Cevap
11Cevap
Dozu kaçıyor bir süre sonra, hastalıklı insan gibi.
Şüphe iyi bir şey değil maalesef. Kontrolde olabilirsin ama şüpheci olmak yorucu.
Bence doğru bir davranış değil ama dengeli olmalı hisler
Şüphe duymak insanı her zaman 1-0 önde tutar benim düşüncem bu şekilde bir insana ne kadar güvenirsek güvenelim hiçbir zaman ikinci yüzünü göremeyiz. Duruma sıkça şahit olmuş bir insanım Bu sebepten dolayı şüphe duymak hayatımızda var olması gereken bir durum bence ama paranoyak insanlar için aynı şeyi düşünmüyorum bence bu bir hastalık boyutunda. Çünkü her şeyi o kadar çok kafalarına takıp inceliyorlar ki karşısındaki insanın bile psikolojisini bozuyorlar.
Şüpheci olmak iyidir, paroya olmasın bu durum yeter.
Doğru diyorsun isparosum masterim
Doğru değil aslında ama şüphelenip peşine düştüğüm hiçbir şey yanlış çıkmadı
BaI şeyler şüphe uyandırıyor. O ayrı.
Yerine göre doğru bir davranıştır. Hatta bazen hayat kurtarır.
Elimizde buna dair veriler ya da hisler varsa, her zaman şüphe duymalı insan.. Sonuçta insan bu.. Her şey beklenir..
Değildir ama;
Olmasak içimizden geçiyorlar.
Bazen evet bazen hayır ama genellikle evet benim tahminlerim doğru çıkar.
Düzey ve amaç önemli.. amaçsız herşeyin altında bir bit yeniği aramak da zararlı paronaya hastası.
Yerine göre doğru bir davranış olabilirken fazlası insanı hasta eder ve mutsuzluğa iter.
Altıncı hissim kuvvetli olduğu için doğru buluyorum
Her zaman değil doğru çıkmazsa işin sonun da rezil olmak var.
Değildir aynayı kendine tutmak gerekir. Birinin de, size hep şüpheyle yaklaşması ne hissettirirdi düşünmek lazım. Şüpheyle yaşanmaz, şüphesiz de yaşanmaz bunun dengesini sağlamakta bize kalıyor.
Konusuna göre değişir.
yarı yarıya şüpheci olcan aslanım
Bazen
Kısmen.
Doğru davranıştır
Doğru.
Bence doğru
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?