şüphecilik iyi midir? tabiki sizce...
- neden bu kadar şüphecisin?
- kronolojik mi cevaplıyayım alfabetik mi?
- neden bu kadar şüphecisin?
- kronolojik mi cevaplıyayım alfabetik mi?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Mesela karşında birisi oturuyor. Sohbet ediyorsunuz.. Karşındaki kişi boş konuşmuyorsa yani aa hava nasıl. Aynen. Nasıl gidiyor? gibi değil aranızda herhangi bir diyolog geçiyorsa bazı noktalarda şüphelenebilirsin ama çok üstüne gitmeden ve eğer şüphelendiğin bir şey olduysa ya karşındakine belli etmeden sor ya da stalk yap. Şüphe iyidir ama herşeyin fazlası zarar çünkü karşındaki kişi seni çok şüphelendiriyorsa güven duyamazsın işler iyiye gitmez. Berbat edersin bence. Çok şüphe iyi değil ama stalk iyi fazlası üzebilir
Olaylardan şüphe duymak için , olgulardansa şüphe duymamak için sağlam nedenleriniz olmalı. Şöyle ki sevgilimin beni aldattığından şüphelenmem için bunu düşündürecek bir nedenim olmalı. Ama çikolatada anandamide maddesinin bulunduğundan şüphe etmemem için varlığını ispatlamalıyım.
şüphe etmeye bile üşeniyorum.. :) :) :) ama şunu söyleyebilirim, şüphe edebilmem için ilgimi çekmesi lazım.. ilgimi pek fazla şey çekmez..
ne ilgini çeker
ilgimi çeken şeyler azdır, felsefe, kendim, psikoloji, insan davranışları, doğa, varoluş, yani şüphe ederken onu düşünürken ya da araştırırken zevk almam lazım, ör. bu bir çok yöne dağılabilirdi fiziğe ve astro fiziğe şüpheci yaklaşabilirdim, matematiğe, tarihe, ama bunlardan zevk alamadım gitti.. zevk almıyorum dedimsede böyle hakkında hiç araştırma yapmadım, hakkında birşey bilmiyorum gibi anlaşılmasın tabi insan yeni birşey öğrenmekten zevk alır ama birşeyden şüphe edebilmem için ona merak sarmış olmam lazım böyle aklıma geldiğinde soruların bir birini kovalaması lazım, ama ilgimi çekmeyen, sadece öğrendiğim zaman biraz şaşırdığım bir konu olursa pek heyecanlandırmaz heveslendirmez beni o yüzden bir şey öğrenirsem hm öylemiymiş e iyiymiş ozaman derim gider :) :)
hayır ne ilgini çeker derken sorduğum buydu çok güzel anlatmışsın 😊😊
Şüphecilik iyidir görünenin arkaşındaki gerçeğe yaklaştırır insanı.. küçük resmi pas geçip büyük resme bakarsın
dozu olmaz mı
dozu olmalı tabi ki büyük resmi gördüğün zaman hala süphe ediyorsan bulacağın tek şey arkasındaki duvar olur.
Teşekkürler.
tşkküre değmez güzeldi
Eig ye teşekkür etmek saçmalık zaten de kibarlıktan 😀
Cevap
24Cevap
Kronik bir septistim. İşin ilginci beni hiç rahatsız etmiyor bu durum.
etmesi gerekmez bence
Suphecilik harikadir dogruya yaklastirir ve gerceklerde yasatir :)
şüpheci misindir
fazlası da zarar değil mi "-"
Bana kalırsa iyi bir şey. Ama bunu dozunda yapmalısın. Yani nasıl desem, söylediği her şeyden değilde kritik şeylerden şüphelenebilirsin mesela.
Erkekler delikanlılıktan, kızlarda hanımefendilikten bu kadar uzak olduğunu ve iyi insanları enayi yerine koyup en yakın dostunun bile aslında seni kıskanıp içinden kin beslediğini anlayınca her türlü şüpheci olmak makuldür.
Çokta şüpheci olmamak lazım yoksa güvenmek imkânsızlaşır..:/
Fazlası Zarar Obsesif Kompulsif Bozukluğa Sebep Olabilir.
Gerçek bilgiye ulaşmak için şüphe etmelisin. Önce kendinle başla bu işe...
Fazlası zararlıdır ama dengelersen hayat kurtarıcı bile olabilir :D
Benimki kadar fazlaysa değildir.
seninki nasıldır
Aynısından bende de var. Şüpheci olmak iyidir
herşeye karşı mı
Her şeyden şüphe duy.
ama ateistsin tosbaga =\
Pozitif ateistim.
peki
Paranoyaklık iyi mi bence ikiside psikolojik bozukluk
Agnostik süpheclik mi yoksa septisizm mi
septisizm bayım
Oha yeni farkettim sayfada felsefeyle ilgilenen... çay ısmarlasana varlık felsefesinden başlayalım
şimdilik soruma cevap versen "-"
Ben salt diyalektik materyalistim.
Daimi Şüphe İnsanı Yer ve Bitirir.
sınırı nedir
Bunu Açıklamak Zor.
denemelisin "-"
Kusura Bakma.
Her şeyden şüphe etmek iyi değil.
Hiç iyi birşey değil. Kendimden biliyorum.
Fazlası çok kafa yorar.
Herşeyin fazlası zarar. Düşünmek iyidir
şüpheci olmak zekaya işarettir
Olayına göre değişir
genel yaklaşım olarak...
İnsanı huzursuz eder
olmamalı mı öyleyse
Tabiki güven şart tabiki karşılıklı sana güven vermeli
Abartmamak kaydiyal
ne zaman abartılmış olur
Yerine göre bence
Hayir