- Herkes bir şeyler ister üstün körü bakıldığında kadın da erkek de huzur ister. Rahat , sıkılmadan bir hayat yaşamak ister.
Erkekler mi anlaşılmaz?
Kadınlar mı anlaşılmaz?
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kim ne derse desin kadınları anlamak daha zor. Nerden biliyorsun dersen, ben erkeğim; ordan biliyorum.. 😃😃 Şaka bir yana kadınlarla erkekler birbirinden düşünce sistemi olarak çok ayrı varlıklar. Yani erkek çok basit ve düz mantık düşünür. Olaylar karşısında derinlemesine düşünüp karar veren bir yapıları yoktur. Bu durum erkekler tamamen duygusuz varlıklar demek değildir elbette. Onlar da duyguları ile empati yaparak karar verirler ama kadınlar gibi karar verme süreçlerinde 5-6 parametre kullanamazlar. Bir veya iki parametre yeterli olur. Anlatmaya çalıştığım şeyi netleştirmek için bir örnek vereceğim ve eminim okuyan herkes hak verecek: Örneğin; erkekler sevgili seçimi yaparken çoğunlukla dış görünüşe bakar ve önce bundan etkilenmesi gerekir. Yani bir erkeğin bir kadına adım atması için o kadının belli kriterler çerçevesinde güzel sayılabilecek biri olması yeterlidir. Ama bir kadının bir erkeğe adım atması için belki 10'dan fazla kriterin bir araya gelmesi gerekir. Sadece yakışıklı olması yetmez mesela. Bunun yanında güzel ve düzgün konuşabilmeli, sohbeti sarmalı, işi gücü düzgün olmalı, insanlarla iletişimine bile bakar kadınlar. Örneğin bir kadınla yemeğe çıkıyorsanız, bunun her anının karşınızdaki kadın tarafından bir hoca titizliği ile inceleneceğini unutmayın. Çatal bıçak tutuş şeklinizden, garsona davranışınıza kadar hatta yemek sonunda bırakılacak bahşişe kadar herşeyinize bakarlar ve ön sınavdan ancak bu şekilde geçebilirsiniz.. Umarım anlatmak istediğim şeyi anlatabilmişimdir. 😂😅
Anlatmak istediğinizi anladım. Freuda göre erkek başarılı bir şekilde dölleyebileceği bir kadın ise çocuğuna babalık yapabilir mi diye bakar. Yani dış güzellik erkekler için çekici özeliktir eli koşu başı ayağı şöyleyse benim spermi döller diye düşünür. Kadınlarda dış görünüşe baksa da aslında adamın zekasına ve karakterine bakar kadın en başında en sonu erkek ise en sonda en başı düşünür. Yaradılış gereği erkek görev adamıdır kadın komplike düşünerek kendine , evine bakar. Kadın erkeğin kendine göre duygusuzluğunu anlayamaz erkekte kadın için görünürde olan basit bir şeyi nasıl göremediğini anlayamaz.
Belki de freudun açıkça kadın düşmanı olduğu gerçeğini değiştirmek istemiyorlar bunun için kalıplaşmış , oturmuş bir savı çürütmek istemiyorlar. Düşününce açık çok.
Affedersin yorum yapayım derken yorumunu kaldırdım ,
Çocukluğunda annesinden dolayı yaşadığı travma sonucu kadın düşmanı olmuş
Araştırmak serbest 🙂
Aydınlatıcı kaynak nereden okuduğumu hatırlar hatırlamaz yazarım. Google’dan çıkan bilgileri süzgeçten geçirince zaten , mantık yürüterek de hangisinin doğru olduğunu anlaşılır.
Ben freudun tüm kitaplarını okudum defalarca aslında oradan bilgi edinmek daha kolay.
Bu durumu direkt yazan kaynak yoktur diye düşünüyorum , yazılan her şey ya Freud’un yazdıkları ve söyledikleri ya da benim ve diğer okur ve yazarların yaptığı gibi Freudu okuyaraktan öğrenilmiştir.
Bir şeyin yazıya dökülmesi, yüzde yüz doğrudur teminatını sağlamaz.
Kolaylıklar diliyorum. Rica ederim. Teşekkürler
Kadınlar kendilerini anlayacak çözecek bir erkek ararken biz erkekler tam tersi bizi anlamayacak ve çözemeyecek tüm kadınları bulmak için uğraşırız. Kadınlar anlaşılmak için konuşup uğraşırken biz erkekler konuşmayız yani kısaca kadınları anlamak için biraz uğraşmak gerekirken erkekleri anlamak imkansızdır. Çünkü kadınlar duygusal olduğu için bir erkek duygularını kullanıp kadını anlar oysa erkekler mantıksal ve kadınlarda mantık yok o yüzden anlayamıyorlar.
Anlamak istemeyenler anlamıyor.. kadını erkeği yok bu işin..
Kesinlikle katılıyorum. İşin özü bu zaten. Asıl hissettiklerimizi , düşündüklerimizi paylaşmadığımızdan dolayı kalıyor
Teşekkür ederim zahmet oldu 🤷♂️
Sondaki emoji yanlış oldu 😀
Tam sövecektim ikinci yorumda vazgeçtim 😁😅
Rica ederim
Kadını erkeği yok bazı insanları anlamak gerçekten çok zor
Teşekkürler
Cevap
13Cevap
Kadınları anlamak zor, erkekleri anlamak imkansız. Çünkü adamlar konuşmuyor, içlerinden geçeni çözmek, asıl düşüncelerini öğrenmek tam bir işkence. Bakıyorsun misal hal ve hareketleri, söyledikleri hep itici ama şöyle bir izin verirse aklın geçenleri öğrenmene bi anda çekici gelebiliyor. Kadınlar daha karışık gibi görünse de, Erkekler öyle görünmedikleri halde daha karışıklar :D
Evet cok katiliyorm biz kadinlar en azindan anlasilmak icin bile caba gosteriyoruz adamlar konusmuyor agzindan cimbizla laf almaya calisiyoruz
@Sweet-Witch maalesef öyle. Kapalı kutu gibiler ve açmak uğraştırıyor.
@Sosyetic_SheqiiL erkekler hemen kendilerine gelmeliler , kafamızı karıştırmamalılar 😂
Kafamızı yerinde bıraksalar kafi 😃
ben bir soru soru sormak isterim ben dışa dönük sosyalmiyim içe kapanık mı yalnız dolaşıyorum kendime olan saygım bitti
@Bendegerlidegilim profesyonel yardım almanızı tavsiye ederim.
Kadınları anlamak kolay
Tabii ki kadınları anlamak daha zor çünkü kadınların belli başlı zor dönemleri oluyor özel dönemleri oluyor hormonsal dengesiz oluyorlar o yüzden erkekler sadece bunun karakterden dolayı olduğunu düşünür ama maalesef kadın olmanın zor olduğu durumlardan birini yaşarlar
Sorunun cevabını düşünmeye bile gerek yok 😂 Erkekler düz insanlardır, anlaşılmayan pek yönleri olmaz, ama kadınlar öyle mi😂 Bir anları, bir anlarını tutmaz😂 Bazen ağızlarından A harfi çıkar ama aslında onların demek istediği Z harfi olur 😂 Erkek öyle mi, A dediyse A'dır😂
Erkekleri anlamak daha zor. Düşüncelerini anında dile getirmezler. Sonradan başka biri gibi konuşmaya başlarlar. Tek istekleri cinsellik falan değil o kadar saf kesinlikle değiller. Kafaları çok başka çalışıyor bir kadını anlamak için de duygusal sanatsal yaklaşmak kafi.
Bunlar kişisel ve tanıdıklarım üzerinden olan durumum bir genelleme yani
😂 örnekler komedi. Başına Türk ifadesi konulması gerekir. Türk erkeği, Türk kızı gibi zira bunların hepsi aşağılık kompleksinden türeyen şeyler. Türkler aşağılık kompleksi konusunda Dünya'da top 10a gözü kapalı girer. Top 5 bile olabilir.
Bu 2 sini de karşı cins çözemez boş çaba bunlar kadını kadın erkeği erkek anlar.. Bu nedenle Bi kadını ya da erkeği anlamıyorsan hem cinslerinden biraz tavsiye alabilirsn
neden herkes anlamaya çalışmakla hayatını geçiriyorki anlamadım. kadın kadındır erkekde erkek belli başlı şeyleri bilmemiz yeterli derine inmeye gerek varmıki herkes anladığı kadıryla idare etmeli bence.
bu konuya harcadigim enerji ve zamani dünya barisina harcasaydim daha mi hayirli olurdu sanki?😂
İnsanın kendisini anlaması daha zor. Önce kendini anlarsa insan herkesi anlar diye düşünüyorum
işte sorun bu kendilerini melek gibi gösterirler laf sokma çabasındalar bir tek kendileri haklı kendileri masum
erkekler her zaman düz mantık ilerler
kadınlar ise karmaşık biz bi olayı unutabiliriz ama kadınlar ASLA
Kadınları anlamak zor
Erkekleri tabikide ben çözemedim erkek beynini
Pardon beyinleri var mı emin değilim
Erkekleri anlamak imkansız
Kadınlar anlaşılmıyor
Anlamak istemiyor kendim de dahilim
Erkekler kolay kadınları anlayamazsınız
Kadınları anlamak zor değil imkansız 😄
Bence karaketeri anlamak zor
açık havada 1 saat durma güldürdü :D :D