23 yaş yetişkin mi , çocuk mu? ↗
271 kişi kişi yetişkin dedi, sadece 41 kişi çocuk dedi.
https://i.ibb.co/V9sdCVV/IMG-20230203-140945.jpg
Yabancıların nasıl oy verdiğine bu linkten bakın.
https://i.ibb.co/wwMKFm1/IMG-20230215-110234.jpg
Aynı soruyu yabancı sitede de sordum. 86 kişi yetişkin dedi ve sadece 10 kişi çocuk dedi.

23 yaşında hayatın en olgun yaşlarında oluyorsunuz; ben 37 yaşındayım, babama sorarsan hâlâ çocuk gözü ile bakar ama hayatın içinde yaşadıkların seni olgunlaştırır. O yüzden sen gayet güzel bir yetişkinsin. Saygılar 🙂
Burada çocuk diyen 50 kişi çıkmış Yabancılarda ise 10 kişi 🤣 Yabancılarda 18 yaş doldurana kapıyı gösterirler. Ailesinin evinde kalsa bile oda kirası ödemek zorunda kalır. Bizde el bebek gül bebek 30 yaşına kadar bazılarıda daha fazla yaşa kadar aile evinde millet saksı gibi yaşıyor 🤣 Neyseki ben 15 yaşından beri çalışan tecrübeli bir insanım.
Eig için sağol 😎👍🏻
Bu tamamen aslında nasıl yetiştirildiğine bağlı bir durum. Eğer donanımlı bir ailede yetişmiş, kız-erkek te ona uygun kararlar ile şekillendirilmiş, üzerine düşülerek yatırım yapılmış ise yetişkin bir yaş..
Değil ise çocuk.
yetişkin tabi ki avrupada çoğu insan 18 inde ailesinden ayrılıyor bizde ise aileler 30 yaşına kadar bile baskı kurduğu için büyüyüp büyümediğimizi bile bilmiyoruz
Çok doğru bir yorum
Cevap
52Cevap
Merhaba, aslında 18 yaşını geçtiği için fiziksel olarak reşit kabul edilir ama kişi eğer çocuk ruhluysa ya da yeteri kadar olgunlaşamamışsa, hayata bakış açısını geniş tutamamışsa çocuk gibi davranışlar sergileyebilir. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Yasal olarak yetişkin ama zihinsel olarak dersen o tamamen kişiye bağlı 40 yaşında çocuk da gördüm yetişkinde belli olmaz o
Erginle ergen arası bir yaş
Genç bir yaş
Bu soruya yorum yazmak için yetişkinin seçtim.
Yaşla bir insanın ne çocuk nede yetiskin olduğu konusunda fikir sahibi olamayız.
Eğer bu şekilde düşünüyorsak sadece bizim önyargı olur başka bir şey değil.
Ne kadar insanla konuştuk tanıştık okuduk neleri tecrübe ettik.
Ne kadar yara aldık hayatta ne kadar mutlu olduk.
Bunları üst üste koyduğumuz da ne kadar ders çıkarttık.
Bunlara bakmamız gerek.
Tabi yaş ilerledikçe hareket alanımız genişliyor.
Çalıştığımız sektörle de alakalı olarak bize olumlu olumsuz etkisi illahaki olacak
Unutmamamız gereken şeyler etrafınızı ne düşüncede olursa olsunlar dinleyelim analiz edelim.
eskiden kadınlar o yaşlarında evli çocuklu oluyormuş :d normalde yetişkin ama bu devirde çocuk diyola :d
Sadece Türkiye de çocuk diyorlar. Yabancılar yetişkin diyor. ABD ve Avrupa da 15 yaşında bekaret kaybediyor , hatta yeni eve çıkıyor insanlar. Bizim ülkede 20 yaşındakilere çocuk deniyor hala.
23 yaş yetişkin demektir.
Fatih Sultan Mehmet 21 yaşında Roma imparatorluğuna son verip İstanbul'u fethetti
Bazı kişiler vardır 40 yaşınds bile ergendir ama genel olsrsk 23 yaş için yetişkin diyebiliriz
Bu konuda kimlik yaşının bir esprisi yok.. Aile terbiyesi, sorumluluk ve iyi tahsil erken olgunlaştırır şımarık buyuyenler pek olgunlasamaz.
Aynn oyle katiliyorum
gunumuzde ergen sayilir
gecmiste 100 sene once ev gecindirecek cekip cevirecek donanima sahip kadindi.
Kendini ne kadar yetiştirip geliştirebildiğine bağlı olarak değişir. nice 40 50 yaşında insanlar var 10 yaşında çoğunun beynine sahip
Bunun cevabı görecelidir. 40 yaşındaki birisine göre çocuk ama 18 yaşındaki birisine göre yetişkindir ,
Yetişkindir. Akıl yaşı dediğimiz şeyin gelişmemiş olması bireyin kendi sorumluluğudur.
25 yaşına kadar insanların çocuk olduğunu düşünüyorum sağlık kararlar bence 25 ten sonra daha ij verilir
mk herkese çocuk diye diye yetişkin bırakmadınız ortada.
Aslında akıl yaşta değil baştadır. 20 yaşında yetişkinler de gördüm, 40 yaşında çocuklar da.
Karaktere bağlı o yaşta olup hala çocuk olan var
Yetişkindir ancak genellikle annesinin babasının gözünde halen çocuktur.
Kendini bilen için erişkinlik yaşıdır, e kendini bilmezse de 70 yaşasa boş yani🤷♀️
ne yetişkin ne çocuk tam arada kendini arayan bir kayıp ruhtur
Bence yaşın bi önemi yok yaşadıklar olgunlaştırıyor insanı 35 yaşında arkadaşım var çocuk gibi 18 yaşında yeğenim var çok olgun
Yetişkinlik-olgunluk yaşı kişiye göre değişir bence
Bu göreceli bir şeydir bence. Erken olgunlaşmış olanlar pek çok yetişkinden daha yetişkindir
Yetişkin ama yenide hatalar her yaşta olur. Tecrübe önemli
Aslında ne yetişkin ne çocuk. Tam ortası diyebiliriz. 25 yaşından sonrası yetişkin olmalı bence.
reddit yabancı bir site değildir r/polls ingilizce konusma kuralı olan bir subreddittir. 10 yıllık reddit kültürüm şu an kıvranıyor acıdan.
Aileme bağımlı yaşadığım için çocuk olarak görüyorum kendi ayaklarım üzerinde durabilrisem yetişkin sayarım kendimi
Bence kişiye ve edindiği yaşam tecrübesine göre değişir. Kimi insan var 20 yaşında, birçok şey yaşamış farklı ülkelere gitmiş.
Yetişmek ve çocuk kalmak..
İkisi de yaşa bağlı değil.
ya yetişkin ama her konuda mantıklı karar veremez bi 25 falan olsa daha olgun olur
20sinden sonra artık sorumluluk alacak yaşa geldiği için
çocuk sahibi olduğu gün ekstra 10 yaş olgunlaşır
bebektir daha. O ankete katılanlar 18 - 20 yaş arasıdır büyük ihtimalle
Ne diyorsun amca? Saçma sapan konuşma! Ergen bile değil 23 yaş.. Sen "ben hala gencim" diye kendini kandıranlardan mısın? Hahaha ezik amca !!
Dünya sağlık örgütüne göre;
0-1 yaş bebek
2-12 yaş çocuk
13-19 yaş Ergen
20 ve sonrası yetişkin.
bana amca dediğine göre demek ki hala bebeksin :) işte bundan bahsediyorum, yetişkin olmak yaşla değil KAFA İLE ALAKALIDIR; SEN ERGENLEŞMEMİŞSİN
Tamam amca
amca anandır.
23 yaşta kişilik tam olarak olgunlaşmamıştır
Ona bakarsan 30 yaşında ki insanla 40 yaşındaki insanda bir olmaz. Beyin sürekli gelişmeye devam eder. Benim fikrimce 16 yaş ve sonrası yetişkindir artık.
o senin problemin
cok bilmiş bayan
Genç yetişkin kategorisinde
Genç yetişkin oluyor
Hayata karşı tecrübesiz yetişkin
23 yas yetiskin ne cocugu mk.
Bende biliyorum
Bence gayet yetişkin kimisi o yaşlarda çocuk sahibi oluyor
Yetişkin
Kendini geliştirmesine bağlı
Yetişkin ya ne çocuğu artık
Çocuk değil. Genç yetişkin