Panik atak mı geçiriyorum?

Merhabalar, buradan bunu sormam oldukça garip olacak ama aklıma hastaneye gitmeden öğrenmek hususunda başka bir çözüm gelmedi.

Şimdi şöyle ki, herhangi bir konuda bir yanlış yaptığımı düşündüğümde panikliyorum herkes gibi ama benimkinde daha farklı şeylerde oluyor gibi geliyor. Panik atak mı yoksa sadece normal bir korku mu bilmiyorum. Bir durum üzerinden örnek vereyim.

çalıştığım yerde bir şeyi yanlış yaptım ve kafayı yiyecek gibi oldum. Normalde işleri tek başıma değil onaylatarak ilerliyorum. Onaylatarak ilerlediğim için de hani eğer ileride bir yanlış olursa benden o sorumluluk çıkmış olacak düşüncesi vardı. Bugün tek başımayken sorumluluğu büyük işler yaptım ve yanımda onay aldığım kişi yoktu. Bir hata yaptım belki büyük belki de küçük bir hataydı. Ama çok daha dikkatli olup farketmeseydim büyük bir felakete benim nazarımda dönüşebilirdi. Bilmiyorum belki de o denli büyük bir sorun oluşmayacaktı.

her neyse böyle olunca gözlerim ağrımaya, midem bulanmaya ve okuduğumu anlamamaya başladım. Duyduğum kelimeleri duyuyorum o an anlıyorum belki ama 5 saniye sonra unutuyorum. Başım ağrıyor bir ağırlık varmış gibi. Nefes alamıyorum sanırım, ne yaptığımı da bilmiyorum. Konuşma şeklim değişiyor konuşamıyorum. Söyleyeceklerimi söylemek isterken saçmalıyorum. Hatta çokta olmasa o an yanlış bir kelime söylediysem dışarıdan sesli bir şekilde kendimle kavga etmeye başlıyorum. Sürekli düşünmeye başlıyorum düşündükçe başımın tepesi ağrıyor, bununla birlikte ağrı boynuma da iniyor. Uyumak istiyorum o an dünyadan kendimi soyutlamak istiyorum. Bomboş bir yerde bolca nefes almak istiyorum ama olmuyor. Düşüncelerimin ardı arkası kesilmiyor. Sürekli düşünüyorum ve dışarıdaki seslere kendimi kapatıyorum. Aynı zaman da gördüğüm şeyleri veyahut okuduğum şeyleri anlamadan öylesine okuyormuş gibi okuyup bakıyorum.

bu sadece heyecan mı bilmiyorum veyahut panik atak mı? Öz güvenle alakalı değil çünkü hakikaten özgüvenli biriyim yaptığım hatayıda hallederim ama o hatayı yaptığımı anladığım anda böyle şeyler oluyor. Sakinleşmem gerekiyor ki düzelteyim hatayı o da biraz uzun sürüyor kendime gelmem yani. Kendime gelince her şey güzelce devsm ediyor hallediyorum her şeyi

Güncellemeler
+1 yıl
Aynı zamanda da ellerim sürekli titriyor sakinleşene kadar.
Panik atak mı geçiriyorum?