Deniz manzaralı bir evde yaşamak varken 🙄 Böyle bir manzara geceleri sizi korkutur mu?

Deniz manzaralı bir evde yaşamak varken 🙄 Böyle bir manzara geceleri sizi korkutur mu?
Öyle bir lojmanda oturmuştuk. Yeşil ışıkları olan küçük bir mezarlık vardı. Sorunsuz komşularımızdı ne dedikodu, ne gürültü mis gibiydi. Moralim bozulduğunda balkona çıkardım, mezarlığı görürdüm. Küçük mezarlar da vardı. Üzüldüğüm şeylerin ne kadar anlamsız olduğunu hatırlatırdı.
Mezarlıktan daha huzurlu bir yer varsa bu dünyada oraya götürün beni. Heleki rahmetli dedemin kabrinin bir güzel manzaradı var. Ziyarete gidip kuran okuduğumda orayı seyrediyorum. Çok güzel oluyor. Yaşanılacak yer ama oralarda pahalandı. Ölene dek mezarı başkasıyla ortak alıp toplu mezara girmesek iyi :)
Cevap
40Cevap
Yoo korkutmaz çünkü senede bir süre kalmak zorunda olduğum evin 50 metre ilerisinde mezarlık var zaten 🤦♀️camdan baktığım zaman görüyorum. Hatta gece yalnız bile kaldım saat üçe kadar 😬gayet rahattım😂
Sitenin en çok mezarlık sorusu soranı sensin😂 istemezdim böyle bir evi
Sitenin büyük manyağı olduğum için olabilir :D
Estağfurullah 😂
Yaşayamam değil yaşamam.
Korkutucu, ürkütücü olmasından ziyade içimi karartan hiçbir şeyden hoşlanmam.
Yaşayamam ama bu korkudan filan değil.
Yüksek sesle müzik dinleyemem, dolu dolu küfür edemem,.
Sihirli annemde vardi ya takip ediyordu hep adam gelmedi adi aklıma onun gibi elde dürbün izleriz bir sey olacak mi diye, çok heyecanlı 😄
Aga ölülerden değil dirilerden çekinmek lazım. Mezarlık manzaralı evde oturmam gerekirse de korkmam.
Bir süre yaşanır ama fazlası olmaz
Tercihlerim arasında asla olamaz
Evet yaşayabilirim
Ankara Karşıyaka Mezarlığı bize yakın sayılır..
Etrafında evlerde oturanlar, kışın çok kötü koktuğunu söylüyorlar..
Çünkü insanları beton kutular içine gömüyorlar.. Eskisi gibi tahta koymuyorlar..
Ama eski Osmanlı zamanında aile fertleri bahçeye gömülür, gözden uzak yere gömülmezmiş.. İstanbul'da eski evlere bakıldığında bunu rahat görürsünüz..
Mezarlıktan korkma gibi canım bir şeyi saçma sapan Avrupa, Amerika filmlerinde görülüyor.. Saçma ve komik geliyor bu yüzden o tarz filmler..
Günaydın...
Tamam korku filmleri severiz izleriz de karanlığı da severiz keyif alırız da fakat evin manzarası mezarlık da olmasın bi zahmet ürperir insan gece uyuyamaz ikide bir kalkıp camdan acaba ne oluyor orada kim var ufacık bir seste aman Allah'ım kesin onlardır düşüncesi kimse yaşamak istemez bence.
Hayatlar deniz manzarası, hayaller mezarlık manzarası..
Asla öyle bir evde yaşayamam. Geceleri korkudan gözüme uyku girmez.
Ben zaten mezarlık manzaralı evde yaşıyorum yaşadığım mahalle mezarlığa çok yakın. Ama manzara zamanla iyice kapandı çünkü heryere bina yapıldı. Yinede binaların arasından görünüyor. Koronavirüsten ölümlerin çok olduğu dönemde her gün nerdeyse 50 den fazla cenaze oluyordu. Önceden çok cenaze görüyordum ama artık binalardan pek görünmüyor.
yaşarım neden olmasın ki
ölülerden korkmam diriler daha tehlikeli nitekim..
Benim ilk okul öyleydi. O yüzden mezarlıklardan korkmuyor olabilirim.
Yaşayamam. Korkudan dolayı değil sadece oraya gidince ister istemez kötü oluyorum bu duygusallık. Mesela bir zamanlar Anneannemin oturduğu evin tam yanında yatır vardı. Kimisi taşları kırardı vs.
Bizim köy okulunun lojman ı tam mezarlığa bakardı. Her gelen öğretmen kısa sürede terk ederdi köyü. Hatta biri korktugunu söylemisti😀gece çeşme damlatıyormuş korkmuş garibim. Ben hic yaşayamam oyle bi yerde
Bir gün mutlaka yolun sonu orası olacak ve ebedi evimiz olacak..
Onların hepsi bir zamanlar bizler gibiydiler, telaşlarını, hırslarını bırakıp gittiler.
Yaşayan insanlardan korkmak gerekir, ölenlerden değil..
Yaşarım hele bide o tarafa doğru balkonu varsa ölülerle sohbet ederim viski içerken sarhoş olup onlara seslenirim bilmiyorum ya kafam acayip iyi olur duygusal boşlukta olursam tek tek tüm mezar taşlarına sarılıp ağlardım
Atın şunu şuraya da kendine gelsin, sorulara bak ya. 😃
Ay tövbest tabi ki hayır. 😃
Onlar dünyaya ait telaşlarını, hesaplarını, hırslarını da alıp gitmiş, emaneti teslim etmişler. Bir de en sevdiğim orada. Neden korkayım ki?
Dirilerden daha çok korkarım.
Kasvetli üstelik her gün birilerinin ağladığını duyulacak, iç karartıcı bir ortam. Korkutucu değil sadece insanın motivasyonunu düşürme kapasitesi yüksek. O nedenle istemezdim.
Hayır korkutmaz. Yaşayabilirim. Ölüm bir gerçektir. Her nefis ölümü tadacaktır. Kendimize çeki düzen vermemizi sağlar. Pozitif olursak sıkıntı olmaz dostum. 😎
Yok Gerek Yok 😅 Ölüler Sorun Değil de Şeytanlar Müslüman Olmayan Cinler Büyük Sorun Ama Tabiki de Rabbim Koruduktan sonra hiçbiri zarar veremezler Yeter ki İmanın güçlü olsun Müslümanlik
Yok gece gece içine girmediğim sürece sadece bakmak korkutmaz sanırım. İyi olur Hatta baktıkça ölümü hatırlarım ona göre hayatıma sürekli çeki düzen veririm
Kuzenimgilin eski evi direkt mezarlığa bakıyordu😂ilk tuhaf oluyor ama insan zamanla alışıyor.
Ne kadar mezarlık meraklıymışsın yavrum Yıldık usandık senin bu mezarlık Sevdandan kkkjkjjj
Yaşarım niye yaşamayim
Evet yaşarım korkmam ölüler sonuçta. Köydeki evimizde arada tatile gidiyoruz ve mezarlık manzaralı 😂
eski evlerimden biri mezarlık manzaralıydı ve giriş kattaydı herhangi bir zombi saldırısıyla karşılaşmadım
Benim ilkokul öyleydi ürkütücü birşeydi ya yaşanan birkaç olaylarda olmuştu hatta sanırım yaşayamam öyle 🙄
Köydeki evin manzarası mezarlıktı ama çocuktum korkmuyodum şimdi olsa istemem heralde
Eski evimin kuzey doğusunda mezarlık vardi hiç rahatsız etmedi beni
Korkutmaz ya ölüden ne olacak Allah aşkına yaşayanlardan asıl korkalım.
Yasarim bence. Ama salonum mezarliga bakmasin. Arka odalardan biri baksin oraya
yaşıyorum 😅😅 yıllardı bir sıkıntısını görmedim
evin 20 metre ilerisinde mezarlık var
Tabi ki neden olmasın 😅 her gece bir ruh ile kahve içerdim😳
Mezarlık manzaralı bir projede çalıştım olur mu? :D
Beni korkutmaz ama alışkın değilim tasinirim bence😊
Yaşarım. Arada camdan bakarım heyecan olur benim için.
Eninde sonunda gideceğimiz bir yerden korkmaya gerek yok bence
Yaşarım gelecek için antrenman olur.
Yaşayan insanlar daha korkunç 🙄
Yaşarım. Baktıkça hep ölüm aklıma gelir ne güzel. Ferah sessiz sakin yer olur.
3 senedir yaşıyorum camlardan hep mezarlık boydan boya başka hiçbir şey yok komşu falan yok sadece mezarlık var alıştım artık. Cenazelerde ağlama bagirma sesleri evimden duyuluyor hep. Gelenler misafirler korkuyor sadece ben zaten hayattan bikmisim
İki sokak üstüm şehir mezarlığı karsisindaki siteler 7 milyon 😂😂
bizim köy evinin önü mezar dolu akşam bi korkunç geliyo
Evet yaşarım. Güzel olurdu. Çünkü,
Hazret-i Peygamber -sallâllâhu aleyhive sellem-:
“Bütün zevkleri kökünden yok eden ölümü çokça hatırlayınız!”
" Ölümü sıkça hatırlayıp, ölümden sonrası için en iyi hazırlık yapan kimsedir. İşte gerçek akıllı insanlar onlardır..”
“Ölümü ve öldükten sonra ceset ve kemiklerin çürümesini hatırlayın. Âhiret hayatını isteyen, dünya hayatının süsünü terk eder.” buyuruyor.
Feng shui’ye bakmam lazım 😄 neye işaret ediyor acep 🤷🏻♀️
Yaşarım çok da güzel olur sessizlik ve yeşillik bir arada
İstemem.. ruhum daralır.
Deniz manzarası varken niye mezarlar olsun ki
Mezarlık manzaralı bir kaç ev göstermişti emlakçı, kaçarak uzaklaşmıştım😨😨
Şimdi bile ürktüm çocukluktan beri korkarım ben ya asla yaşayamam
evim deniz manzaralı. Mezarlıkları hiç sevmem. Mezarlara da mesafeliyim ve korkarım da. Ben ölünce de mezarım bilinmesin ve öylece toprak olup, ahiret hayatına geçmek isterim.
Akşama doğru olan ölümlerde, belediyeye haber verilirse eğer yarın defnedileceğinden, mesai bitmeden kepçeyle yerini hazırlıyorlar. 7/8 gece uyumuşluğum var, yaz günü serin oluyor içi.
Hic mi etkilemedi psikolojini?
Sende boş mezar bulsan yatacaksın'a girmeyin. Kuzenle kavga ederdik yer için. Keşke 2 kişi vefat etse de, o birine, ben diğerine diye hayallerimiz bile vardı. Klimalı otel gibi.
Psikolojisi etkilenmeyen mi kalmış günümüzde. Yaşlar küçüktü 15/16 gibidir. Ev mezarlık duvarının bitişiği. Camdan duvarın iç tarafına atlardık gece kaçıp. Ondan daha küçükken, oyun alanımızdı ki. Haklarını helal etsinler, koştururduk inişli çıkışlı olması hoşumuza giderdi. Çocukluk işte.
Güzel olur aslında. Her yeni sabaha kalktığımda gideceğimiz yerin ora olacağını hatırlardık. Çünkü bazen hiç ölmucekmisiz gibi davraniyoruz
Eski oturduğum evin karsisinda yatır vardı ve biz pencereden bakardık ablamla acaba kalkar gelirmi diye
Yani ben isterdim hani iyi bile gelebilirdi daha çok gerçeği hatırlattırdı bana ve korkum yok bu tür şeylerden
benim işime gelir oranın ormanında şaman ritüelleri yapardım
Ritüel ile ilgili bilgin var mı
@Bahtsiz_xatun sen galiba aşk ritüelinden bahsediyorsun kendin de yapabilirsin basit aslında en iyi insanın kendisi yapması sahip olduğun zihni enerjiyi yönlendirmek her şey
Aşk değil mesaj attırma
@Bahtsiz_xatun büyünün prensiplerinden biri fiziki olarak mümkün olan olayları yaratmaktır. Onun mesaj atması için senin içinde en az ufacık bir hissi olması lazım ki sen büyüyle bu şansı yükseltebilesin
Ben büyüden korkuyorum ve uzakta duruyorum ben ritüelin büyü olmadığını bildiğim için sordum yinede sağol ben Allah'tan korkarım büyü ile ilgili ne bir şey yaparım nede yapmaya çalışırım.
Benim odam zaten mezarlık içinde ben hayallerim mutluluğum hepsi gömülü
He yaşarım sonrada korkutan altıma biber sürerim 😅😂
Her gece balkondan sohbet mi edeceğim onlarla yok yok ben almıyayım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?