Annem Ordulu. Her yıl gidip geldigim bir sehir Ordu ve evet her evin önünde bahcesinde vs illa ki bir mezar var.. İlk zamanlar her ne kadar cekinsem korksam da gidip geldikce alısıyor insan... Ama anlatacagım olaydan sonra isin rengi degisti tabi. Anneannem bazen anlatıyordu ölülerin köylüleri rahatsız ettiklerini köprü üzerindeki cesmeler de abdets kıldıklarını vs tabiki inanmıyorduk biz sacmalama olur mu öyle sey hic deyip gülüp geciyorduk. Sonra bir gün anneannemin bahsettigi köprüden aracla gectigim esna da durup dururken istop etti araba yaklasık bes altı dakika da calıstıramadım bes altı dakika sonrasında da tekrar denememde calısmısrı neyse ki gazladım gittim hızlıca :) bahsettigim köprünün üst tarafı mezarlık diger tarafında ise anneannemin söyledigi cesme var bu arada. O günün aksamı da annem ben bir iki kisi daha gece 2 3sularında bahcede oturuyorduk yanımızdakiler iciyorlardı annem de kahve icmis fal bakmıstı o gece ve bu durum oradaki ölüleri cok rahatsız etmiss ki biz cıglık sesleri duymaya basladık gittikce yükselen ve yaklasan yüzlerce insanın bir araya toplanıp ancak o kuvvet ile gürültü yapabilecefi cıglık sesleri... Önce birilerinin kavga ettigini düsündük seslerin nereden geldigini anlamaya calısırken birden önümüzden ısık hızıyla birilerinin gectigini gördük dayımın da bir köpeği vardı hayvancagız o kadar korkmustu ki tasmasını koparıp havlayarak yanımıza geldi. Tabi o korkuyla annemler tuzla buz oldu kendilerini eve attı ben ise yirmi saniyelik deli cesaretiyle bahceye geri dönüp hem dayımın köpeğini hem kendi köpeğimi alıp öyle girdim iceriye. Tabi bu kadar bagrısmaya tüm ev ayaklandı durumu anneanneme anlattıgımızda ise bize alaycı bir sekilde gülümseyerek "ee ben size anlatmadım mı birde fal bakıp ictiniz öyle mi aferin size" demisti. O gün bugündür de Ordu'ya gitsem bile kesinlikle merkez de bir yerlerde kalıyorum köye cıkmıyorum :)
Her evin bahçesinde mezar mı yok artık... Ben de Orduluyum ve her yıl 3-4 kez Ordu'ya gider gelirim fakat şu zamana kadar hiçbir evin önünde mezar görmedim. Tek tük bazı küçük köylerde mahallelerde vardır olsa olsa.
Ben müzik dinleyen biriyim hemde dans ediyorum sürekli bu yüzden olduğum eve yakın mezarlık istemem hem gece korkarım hemde mezarlığın olduğu yerde müzik dinlenmez diye öğrendim bu yüdeb hayır diyorum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben de yasarim hem yasarim yasmaak guzeldir hepimiz yasayalim mezardada yasayalim mezarliktada yasayalim ormandada yasayalim cunki biz yasarsak dunya var olur biz olmazsak gine var olur olan sey olmakyada olmamak arasindaki ince cizgiyi gorebilmekle beraber yasayabilmenin hududunun tadina varabilmektir anlatabildimmi
Bizim köyde iki şeyden korkuyorum zaten 1- büyük bir mezarlık var biraz da ormanlık karanlık da oluyor 2- camları simsiyah bir cami var tam yolun kenarında o caminin yanından ne zaman geçsem korkmuşumdur kendimi bildim bileli
Karadenizli olarak normal geliyor ama bahçede olsun istemem. Zaten evler tek tük bir de mezarlık olsa ne bileyim şeytan vesveseyi verir. İstemem. Şehirde mezarlık olsa o kalabalıkta sorun olmaz.
Evinin onune gelip mezari acip mezari dagiriyorsa sen yasama o evde zaten ayrica nere gomulcek findikliga mi? Karadeniz ylresinin bazi bolgelerisnde sarp yerler varya ole ovalik yer olarakmi dushnuyon
Bu dedigin olay daha cok koylerde olur toplu mezarlarin olmdigi yerlerde ya evin etrafina ya da caminin etrafina zaten evde genelde caminin yanında olur misal bizim evimizin 2 metre usyunde mezar var napak yasamayakmi evde bana daha zararlari dokunmadi
Dedigim gibi daha cok koylerde mezarlik olmaan yerde nere koyacak zaten bu tur mezarlarda eski mezarlar gecmiste yoksulluk vardi simdi gibi hizmette yoktu adam napcak buldugu yere gommus
Anladım kendisi haksız çünkü 👍 ya erkeklere genel olarak çocuk diye bahsederiz adını bilmediğim için öyle dedim 😂😂 k. b bu arada Karadeniz şive niye yok sende 😄
Aslen hatay dogumluyum Şu an samsunda yasiyorum sadece yazlari trabzona gidiyorum anliyacagin hem normal konusuyorum hemde siveyle tabi trabzondayken sive agir basiyor siveli yazmak ise bana yapmacik geliyor😄
En İyi Cevaplar