Evlilik mutlu bir yuva mıdır, yoksa çocuk aglaması, kadın dırdırı mıdır? Evliliğe bakış açınız nedir sorum herkese?
Huzur
Çocuk sevdası
Mutluluk
Cinsellik
Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
bence evlilik bu şıkların hepsidir ama bende mutluluk biraz daha ağır bastı :) evlendiğin kişinin yanında huzur bulursun :) onunla mutlu olursun :) onunla bir cinsellik yaşarsın ve o cinselliğin sonunda da bir çocuğunuz olur ve sen çocuk sevdası yaşarsın :) böylece evine yuvana daha çok bağlanırsın :) sonuçta sevdiğin adam\kadın yanında ve kendi kanından canından bir parça olan çocuğunuz yanınızda :) insan başka ne isteyebilir ki :D
Bu yorumu yaptığınız için teşekkürler bu zihniyete sahip çok az insan var ve evlilikte mutlu olan çok az bir bölüm var sende onlardan birisin senin eşin çok şanslı şu an eşin olmasa bile Allah gönlüne göre versin Mutluluklar dilerim hayırlı günler
Bence evlilik ülkemizde sadece cinselliktir.. Bilhassa kadınlar için böyledir.. Çünkü, kadınlar ülkemizde evlenmeden cinselliğini yaşayamıyor..
İkinci olarak da çocuk sahibi olmak gelir..
Evlilik asla mutluluğun anahtarı değildir..
Evlilik değişimdir ,süreçlerden ve aşamalardan geçmek sonunda kazanımın bol olduğu atmosferi yaşamaktır.Evlilik iyi ya da kötü hayattır ,ben etiğinden biz tüzeline geçerken paylaşım,mutluluk,sevgi,saygı alışverişidir .Tabi kişisel olarak cinsellik ,olgunluk ,ve aile bireylerine eklenen her çocuğun ağaç kökğ gibi derinleştiren yapısını da eklemek gerekir .Evlilik yaşanması gereken bir şeydir ...
Evlilik, Hayata tutunmanın bir yolu.
Aklımızı karıştıran o kadr abuk subuk istekler arasında kendimize ve sevdiğimize hayat kurmanın yolu.
Sadece cinsellik olarak düşünmeye karşıyım. Cinsel ihtiyaçlar için evlilik uzun vadede mutluluk getirmeyecektir .
Cevap
27Cevap
Genel olarak mutluluk, bir ömrü paylaşmak falan denir ama aslında ilişkiyi etraftaki insanların ön yargılarından korumak için yapılan bir şey. Biriyle birlikte yaşasan sabah akşam beraber olsan, gece geç saatlerde onunla birlikte görünsen herkes seni konuşacakken evlendiğinde ay ne kadar mutlu çift oluyorsunuz. Yaftalanmaktan, eleştirilmekten kurtuluyorsunuz. Bir nevi sosyal kimliği zedelememek için yapılan bir şey.
Birinicisi saygıdır iş burda biter ne sevgi ne de aşk hepsi bir gün bitiyor.. İkincisi onu kendi yerine koyarsan eğer hiç sorun yaşanmaz evlilikte..Mesela onu aldatırken acaba oda benmi gibi yapsa ne olurdu diye düşünen insan doğru evliliği bulmuş olur..
geçinme problemi olmayan evlilikler mutluluk ve saadet kaynağıdır...sıkıntı zaten aralarda erir, gider...
maddi sıkıntı çekilen evlilikler de ise problem herşeydir...dırdır da vardır,çocuk ağlamasıda...sıkıntı çözülemediğinde herşey üst üste gelir...
Huzur ve mutluluk arasında seşim yapamıyorum. Onlar eküri nasıl ayırcam ki ya?
Benim için sevdiğim kadınla huzurlu bir yuvayı, mutlu bir ömürü paylaşmaktır. Yalnız evlilik aslında bunları yaşamanın resmileştirilmesinden başka birşey değil.
evliklik bence bir çok kelimeyi içinde barındıran artı karşılıklı anlaşma güven sadakat wee kişilerin birbiriyle aynı dilde konuşmasıdır...kadın dirdirina gelince de erkeklerin dirdir etmemeside demektir ewlilik
Diğer seçeneği ile 'Hepsi' demek istedim. Çocuk ağlaması tamam da kadın dırdırı cidden çekilmiyor ama ya.. :(((
Bence evlilik mutluluktur evliligin cocukla alakasi yok kimi cocuklari cok sever kimiside sevmez ben cocuklari sevmiyorum sevdigim insaninda beni boyle kabul etmesini istiyorum kim nasil mutluysa oyle yasamali bence kimse kimseye karismamali insan sevdigi asik oldugu icin evlenir bu arada sevgi kelimesini eklemeyi unutmusunuz
Ad?m? sormuşL?r k?rınızL? ort?k bi özeLLiğiniz v?rmı diye ; Demişki v?r ?ynı günde evLendik :)evlılık bir mutlulugun baslangıc surecıdır bu zamanla ıcınde olması gereken nedenlerın ıyısıyle kötusuyle de olsa bir sekılde mutlulugu barındırır...
evlilik kale gibidir içerdekiler dışarı çıkmaya çalışır dışardakiler içeri girmeye uğraşır :) doğru kişiyle doğru insanla yapılırsa onun gibi güzel bir şey yok hayatın te kendisi mutluluk ama ters olursa işler zor
sevdigim kadinla minik veletlerimizi buyutmenin inanilmaz keyfi...
Evlilik öncelikle insan neslinin devamıdır.Çiftlerin huzurlu bir şekilde hayatlarına devam etmeleridir.
Genel amaç, sevgiyi doya doya yaşayabilmek ve bir hayatı birlikte paylaşmak. Sevdiğinle arandaki bağı tüm sevdiklerin ile paylaşmak bence.
eğer doğru kişiyle doğru zamanda ve sevdiğiniz kişi ile yapıldıysa mutluluktur,huzurdur,paylaşmaktır,sorumluluktur.
ama tersi durum söz konusu ise yanlış kişi ile yapıldıysa evlilik;işkencedir,hayatın kısıtlanmasıdır,mutsuzluktur.
Sosyolojik bir dayatmadır. Saçmalıktır, gereksizliktir.
hayatı paylaşmaktır çünkü kadın ve erkek birbirlerinin eksikliklerini tamamlıyacak şekilde yaratılmış sanki
evilik neslin devamı daha düzenli bir hayat ihtiyacı duygusal paylaşım ihtiyacı biraz aşk biraz alışkanlıktır bence
Şayet gün gelir de aşkınız biterse ürünü iade edip malları bölüşmek için verilmiş bir iade fişidir.
Evet aynen katiliyorum
Heyecanı en üst doruğa çıkartıp hayatında bir çok şeye kısıtlama getirmek, Doğru kişilerle evlenenler için mutluluğun başrolüdür evlilik.
evlilik öncelikle güzel bir hayal gerceklisince görülen gerceklerdir.Gercekler yasadıkca mutluluklar yeri geldiğinde huzursuzluklar bir ömür yasanılan yasamda biz olmak biz sonucta sizlerden can olusması ve bireyler olması sonucu ve mutlu son :D:D
Mutluluk, sevdiğinle bir ömür beraber olmak, çocuk arzusu, cinsellik..
mutluluk huzur sadakat ask ömür boyu beraberlık heyecan kısacası hersey
Ahlaki ve dini bir yönünü şöyle bir kenara koyarsak...evlenmek haklarını ikiye bölmek ve görevlerini ikiye katlamak demektir. u_u
bu seçeneklerin hepsi olabilir bazı insanlar için bazıları içinde cehennem hayatına dönüşebilir evlilik
Evlilik bazi seylerin sonu bazi seylerin baslangicidir ama dogru bir evlilikse dunyada cennet gibi bir hayattir
Huzur bence huzurun olmazsa mutluda olamazsın ya da ne bileyim hepsi..
Tabi ki mutluluk. Mutlu olduktan sonra huzurlusunudr.
Doğru insansa çok sey demektir . doğru insanla mutluluktur
iki farklı nedeni var
1. Doğası gereği rutin olmayan bir hayatın iyice rutinleşmesi sonrası yeni bir arayış. Emile Zola romanlarında olduğu gibi, canlı deney.
2. Artık düzgün ev yemekleri yeme arzusu.
çocuk istiyorum çok severim bu benim mutluluğum olur zaten
evlilik bir bedende bütün olmaktır.
Karın ağrısından başka bir şey değil.
Mutluluk her zaman güzeldir
daha iyisi bulunana kadar en iyisi bu (mecburen)
bence gereksız bısey
gönüllü köleliktir..
huzur içinde mutluluk dolu güsel bir yuvaa
evlilik zor iş ama sevdiğinle süper iş .d
çocuk gürültüsü:/
çocuk...
Çocuk sevdası
En Basta Huzur..
mutluluk
cinsellik
Çocuk sevdası
Çocuk sevdası