Anlayış, hoşgörü, tebessüm, hoş sohbet. Birini kusurlarıyla sevmek o kusurları görmemek. Her insanda kusur vardır hata yapar. Ama bundan şu anlam çıkmaz iyi biri olmadığı. Maksat iyiliğini görüp kusurlarını görmemek hata ettiğinde bağırıp çağırmak yerine tatlı tatlı uyarmak. Bunlar evliliği yürütme hususunda en önemlileri bence.
Bence inanç. Buradaki inanç bireye olan inançtır. Mesela evlilik için kişiler çok kişiyie danışıyor oysa tanıyıp sevip ona karşı saygısını yitirmeyen bir birey olmak. Birbirimize eş önereceğimize seninle bir ömür yaşamak istiyorum seninle tüm bu zorlu süreçleri aşabileceğime inanıyorum demesi lazım. iyi ve kötü kolay ve zorlu bu süreçler için hazırlıklıyım demesi lazım. Oysa biz bir anda çıkığ evlenir misin? Diyoruz. Aslında bir karar alıyor ama bunda emin oluğ olamadığını çok düşünüyor. Bence...
Evlilik , kendinde onu bulmak , onda kendini bulmak. Onunla parçanı bulmak , tamamlanma hissinin vermiş olduğu huzur. Fedakarlık , şefkat , sorumluluk taşımaktan zevk almak , iki kişilik olmak , sevdiğin insanla çoğalmak... gökyüzüne onu çizmek , onun yüzünü ezberinde taşımak bana kalırsa olursa..
Bağlı olmak, önemsemek ve dinlemek, anlaşmazlıkları saygıyla ele almanın yollarını bulmak, açık ve iletişimci olmak, fedakarlık sevgi, sevgi fedakarlık getirir anlayışını benimsemek
Bir evlilikte aradığım şey huzur mutluluk ve uyum. Evlenmek için evlenmek bana göre bir şey değil. Kötü bir evlilik yapmaktansa yapmamayı tercih ederim.
evlilik iki kişinin her koşulda beraber birbirine destek olduğun, sevgi ve aşk beslediğin, bunun neticesinde ise çocuklara sahip olduğun bir çocuk üretme makinesidir :)