Kimilerinin kaçtığı, kimilerinin hevesle gün saydığı, kimilerinin tamamen çıkar ilişkisine dayandırdığı kimilerinin de hem gönül hemde Aklın bir olduğu birliktelik.
Ne istediğini bilen iki kişinin, dikkatli, titiz ve düzenli bir davranış şekliyle biz duygusunu yaşamak adına, iki kişinin yazdığı hayat romanıdır.
Ama bu ülkede bunu becerebilecek aklı başında, ruh sağlığı ve psikolojisi iyi olan, bilinçli ve tutarlı kadın bulunursa evliliğe dair umutlarım yeşermiş olacak.
Kimin ne olduğunu, ne yaşadığını bilmem ama bu ülkede her gün aynı kişiliğe sahip, aklı başında, tutarlı davranışlar sergileyen bir kadın varsa hayatımı bahse koyarım. Bir tane, bakın bir tane diyorum...
Bence evlilik her insanın hayatında yaşaması gereken diğer yarısını bulmak demektir. yani hayat boyu insanlar sevgiyi aşkı arıyorlar ama bunların çok az bir kısmı gerçek aşkı bulabiliyor maalesef günümüz de gerçek aşkı bilenler çok çok az. kimisi eşini aldatır kimisi üzer. ama gerçek aşk ya da evlilik kişiyi mutlu eder sevdiğiniz için yapmayacağınız şey yoktur onun mutluluğu için yaşarsınız
Bahsettiğin gibi evliliğin insanlara göre anlamı değişir. Kimisine göre güç birleşimi kimisine göre hayatının kurtuluşu kimisine göre sorumluluk vs. Bana göre ise biraz yokladım ama hiç bir şey çıkmadı. Galiba tüm hislerim alınmış 😃 Olsa olsa Allah 'ın kimine cezası kimisine imtihanı kimisi ne ise bazı isteklerini karşılaması için açmış olduğu helal kapı
Anlayış, hoşgörü, tebessüm, hoş sohbet. Birini kusurlarıyla sevmek o kusurları görmemek. Her insanda kusur vardır hata yapar. Ama bundan şu anlam çıkmaz iyi biri olmadığı. Maksat iyiliğini görüp kusurlarını görmemek hata ettiğinde bağırıp çağırmak yerine tatlı tatlı uyarmak. Bunlar evliliği yürütme hususunda en önemlileri bence.
Evlilik hastalıkta, sağlıkta, iyi günde kötü günde tüm bir hayatı paylasmaktir. Ama ne yazık ki günümüz iliskileri ve evlilikleri çıkar amaçlı. İnsanlar zora geldiler mi hemen bitirme taraftarilar. Oysa eskiler ne zorluklar çekmişler yine de bir yudum ekmekle bile mutlu olmuşlar.
Evet öyle düşünüyorum yakın dostlarım var karşı cins hoşlanmıyorum hiç birinden ama onlardan biri ile evlensem sorunsuz bir evlilik olur şu yönden de oluyor çünkü arkadaş iken dost iken kişi olduğu gibi kabul ettiği için her şeyi biliyor buna alışıyor da
Arkadaşken iyi ya da kötü yönleri sakınmadan olduğu gibi tanıtıyorsun karşındakine. Dolayısıyla o kişi seni olduğun gibi tanıyor. Ve kabul ediyor. Böylelikle daha uzun süreli ilişkiler yaşanıyor.
İnsanları tanımaya yönelik oluyor genelde sorularım. Ciddiyete dayalıdır. Felsefi açıdan düşünmedim. Sadece sorular, insanların hayatlarına belki bir nebze dokunabilir düşüncesiyle çıkar.
Hayattır. Hayatı nasıl yaşamayı becerebiliyorsak, evliliğide öyle yaşarız. Kimi birliği ve dirliği öne çıkarıp "biz" olur, kimi "illa önce ben" der huzursuz olur.