Aşırı derecede psikolojim bozuk, uyku sorunları yaşıyorum, geçmiş travmalardan kurtulamıyorum. Psikiyatriye gitmeli miyim?

8 yaşındayken annem ve babam cezaevine girdi ben çok savruk bir orada bir burada kaldım ezildim dışlandım yetim öksüz muamelesi gördüm ve bir akrabamız tarafından defalarca tacize maruz kaldım sonra birde komşudan aynı şekilde çocuktum neyin nolduğunu tam anlamıyordum yıllardır bunu aklımdan çıkaramıyorum bunun dışında aile içi çok problemlerim var babam evde silah sıktı bir çok kez silaha karşı inanılmaz korku duyuyorum gördüğümde donup kalıyorum bayılacak gibi oluyorum gözümün önünde kendi boğazına silah dayadı kendisini öldürmeye kalktı babam, annem kendini boğmaya kalktı son anda kurtardım bunların dışında birde defalarca uyuşturucuya yöneldim daha bir çok şey yaşadım ama en çok yaralayan ve sürekli aklıma gelen unutamadıklarım bunlar uyku düzenim çok bozuk uyuyamıyorum genelde bazen 1 2 gün uyumuyorum bazen 1 2 gün boyunca uyuyorum psikiyatriye gitmeyi düşünüyorum sizce gitmeli miyim?

Aşırı derecede psikolojim bozuk, uyku sorunları yaşıyorum, geçmiş travmalardan kurtulamıyorum. Psikiyatriye gitmeli miyim?