Asla hakkımı helal etmiyorum dediğim insanlar oldu ama zamanla bunun bana zarar verdiğini anladım çünkü bu kötülükleri haksızlıkları ve hakkı helal etmeme duygusu çok ağır geliyordu bana ve bir gün karar aldım ve değemeyen insanlara bu bile çok şimdi onları Allah'a havale ettim ve biliyorum ki Rabbim onlarda ahımı da hakkımda komaz ben helal ettim çünkü öbür dünyada onlarla uğraşmak istemiyorum dediğim gibi Allah'a bıraktım.
Yok kanla hepsine helal olsun! Yeni tecrübeler kazandırdı. Hayata bakış açımı değiştirdiler. Hepsine burdan teşekkür etmek isterim! İyi ki gitmişsiniz çok büyük dersler verdiniz. Bir daha yapmam merak etmeyin 😘
Evet var. Zor günlerinde yanında olduğum insanlar zor günümde yanımda olmayı bırak daha da zorlaştırdılar. Savunmaları yaptıklarından daha da beterdi. Allaha havale ediyorum
Kesinlikle var "hakkımı helal etmiyorum", bu dava burada bitmez dediklerim.. İğne ucu kadar bile olsa kimsenin hakkı kimsede kalmayacak. Serbest bıraktığını iddia edenler kadar kin tutanı da yok ayrıca. Nedense hakkını dürüstçe talep etmek utanılacak bir durum gibi, eziklik gibi hatta kezoluk gibi algılanır oldu. Asıl ikiyüzlü intikam hastaları o "serbest bırakıp, affederek" hava basanlar. Tamamını ilahi adalete havale ettim amin..
kendi hayatımda yok ama gerek bu sitede gerek eniştemle beraber çalışırken gelen hastalarından duyduğum ahlaksızlıklarda rol oynayan bildiğim birini aldatmış, milletin karısına kızına ya da kocasına göz koymuş el sürmüş ya da hakkına girmiş kullanmış falan filan kim varsa hiç birine hakkımı helal etmiyorum hepsine haram zıkkım olsun ki daha önce de haram ettim ben bu hakkı sonuna kadar da ederim.
Ölümlü dünya hakkımı helal etmiyorum dedigim kisinin ölüm haberinden sonra helal etmiştim ama kalpten mi bilmiyorum tabi onu ancak Allah bilir. Zaten o kadar kati bir şekilde helal etmediğim biri olmadı. Beni üzenler karşıma çıkıp pişmanlığını dile getirse affederim kinci biri değilim..
Yok öyle biri bu tür düşünceler aşırı olumsuzluk içeriyor ve içimde bu kadar keskin düşüncelerin olması beni rahatsız eder ruhunu daraktır canım saolsun diyorum genelde ya da burnundan getiriyorum ortası yok kin güt besle onu büyüt falan yorucu işler.
İçten etmiyorum ama etmek zorundayım. Çünkü öteki dünyada Allah, ey kulum affediyor musun bunları sen affedersen ben ancak o şekilde affederim diye soruyormuş yüzlerini bir de öte tarafta görmek istemediğim için helallik veriyorum. Doğru yanlış bilemem ama benim tercihim budur.
Yok, kimseye hakkımı haram edip ahirette hesaplaşmayla uğraşamam. Herkes yaptığını öyle ya da böyle çekecektir. Rabbim sorar her şeyin hesabını. Kimse bana hakkını haram etmesin onu da istemem. Kul hakkı yemenin vebalini taşıyamam.
Şu sokakta yürürken duman tüttüren tiplerin dumanı yüzüme gelip yanlışlıkla havayı soluduğumda alayınızın ak hakkımı helal etmiyorum diye haykırasım var
Sadece 1 kişi onu dememe çok yaklaşmıştı ama yine de art niyetin benim kalbimi karartacağına inandığımdan Allah’a havale edip geçtim. Üzerine düşünüp daha çok yıpranmamak lazım.
Evet var kime şans verdiysem çabaladıysam suistimal eden kimseye hakkımı helal etmiyorum ee tabi birde malum kesimin kıt beyinli oluşundan ötürü de helal etmiyorum
İnsanların davranışlarının zihnimde yer etmesine izin vermem, kaldı ki inançsız olduğum için hakların/haksızlıkların başka bir dünyaya taşındığı görüşü benim için bir şey ifade etmiyor.
Olmazmı geleli ortaokul ve lise müdürlerime hakkımı helal etmiyorum öbür dünyada iki elin yakalarında olacak tam bir... anlayan anladı terbiyemi bozmak istemiyorum hanımefendilerde okuyor yazımı çünkü ayıp olmasın