Hayatım da hiç heyecan yok yalnız yaşıyorum ve pek de sosyal biri sayılmam bunun sebebi ile kendimi fazla yalnızlastırdım ve hayatım neredeyse sabit bir rutin haline geldi bu hayatı daha anlamlı bir hale getirmek için sizce neler yapıla bilir...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Nasıl bir hayat istiyorsunuz?
Nelere ihtiyacınız var?
Bu soruların cevaplarını önemseyebilirsiniz.
Bu listeyi yapmamı bir psikolog da önermisti ve yaptım fakat sorun şuki pek bir madde ekleyemedim her insan kendi kapasitesi kadar düşünebilir ve düşünceler etrafınki gorebildikleri ile sınırlıdır bu sınırları ortadan kaldırarak daha derin bir düşünce yapisı elde etmek gerekiyor ki gerçekten ben ne istiyorum sorusunu cevaplaya bilsin ben bu derinliğe ulaşamadım ve bunun en büyük sebebi de sanirsam kendimi tanımıyor olmam ile alakalı
Tersten düşünelim o halde. Hayatınızda neleri azaltmaya hatta tamamen çıkarmaya ihtiyacınız var? Bu sorunun cevabına yoğunlaşabilirsiniz. Çoğu zaman ekleriz, ekledikçe değişimin daha hızlı olacağını düşünürüz oysaki bazen azaltmak, tamamen hayatından çıkarmak sizin gerçek değişimizi başlatabilir.
Çıkarılacak bir unsur yok yani şunu yapmayayım diyebileceğim bir yasam tarzım yok sabah kalkarım elimi yüzümü yıkar evden çikar işe giderim akşam 6 olur eve gelirim istahım var ise yemek yerim ki genel de olmaz duşa girerim en az 2 saat kitap okur sonrası youtube de olan belgeselleri izlerim uyurum sabah kalkarım hafta sonlari ise 12 de uyanir kahvalti yapacaksam yarım saat o iß ile ugraşir evi toparlar sonra yine kitap okuyup belgesel izlerim
Okuduklarınız, izledikleriniz?
Eve geliş yolunuz, yatış saatiniz, dinlediğiniz müzikler, yedikleriniz...
Hemen karar vermeyin en az bir hafta belgesel yerine buna vakit ayırabilirsiniz.
Nasıl yani biraz daha açarmısınız rica etsem
Çok geç oldu bu sebeple kısa yazayım kusura bakmayın. Beslenmemiz yaşam tarzımızı, duygularımızı, düşünme şeklimizi... etkiler. En basitinden böyle düşünün. Veyahut dinlediğiniz müzik tarzı, çok da dikkat kesilmediginiz şarkı sözleri sizde hayata dair negatif düşünceler oluşturabilir. Mide zararlıyı kusar ancak zihin öyle degildir. Nelere maruz kaldığımızı fark etmeye çalışın. Bunlar bile size ciddi yol aldırır.
Son olarak acele etmeyin, sabırla adım adım emek verin. Kolay gelsin.
Şimdi daha iyi anladım uykunuzu böldüğüm için de ayrıca özürdilerim tükettiğimiz gıdaların düşünce yapımizda ki etkileri ile alakalı bir belgesel izlemiştim tavsiyeleriniz için teşekkur ederim esenlikile kalın iyi geceler
Arkadaşın varsa onlarla takıl , kütüphaneye git , sinemaya falan git... Aslında yapılacak bir dünya şey var
Arkadaşım ve ailem yok bu dediklerini yapmayalı en az 10 sene olmuştur
Yani yaşina bakmadan yorum yaptım k. Bakma. Daha cok olgun biriysen yine de ne bilim hayatına heyecan katacak kendi zevkince bir sürü şey bulabilirsin aslında
İllaki zevk aldığım bir çok konu var kitap okumak falan fakat hayat sadece bu olmamalı diye düşünüyorum
Haklısın valla bunlarda Bir zamandan sonra bayar. İnsan illa yanında konusacagi bir arkadaş , dost istiyor. Bunu da sosyal ortamlara girerek ya da çalışıyorsan iş yerindeki arkadaşlarınla daha samimi olarak sağlayabilirsin bence. Bu biraz da bizim elimizde bir şey hep ilk adımı karşıdan beklersek daha çok bekleriz mlsf
Bu konu da haklisın fakat bir noktada tanidiğin insanların tavirları konusma uslupları veya karakterleri konusun da büyük sorun yaşıyorum okadar saçma sapan bir toplum haline geldik ki kim ne istedigini bilmez halde herbirinin farklı problemleri var kimisi uyuşturucu kimisi alkol ve bunlar daha bir çok sey iki dakika sohbet ediyorum sanirsın 13 14 yaşinda biri ile konusuyorum ve diyorum kendi kendime allasen bu ne diyor
ailen nerede
Ailem yok
mesleğinne ya da ne iş yaparsın
Mekanik ve makatronik işim guzel o konu da sorun yok benim söylemeye caliştığım sosyal cevre yani sacma ama hiç arkadaşım da yok
dostum şimdi şöyle karakter meselesi normalde bir yerlere gitsin biri ile tanısırsın ancak TR gibi geri bir ülkede yanında arkadaşın yoksa iş zor kendimden biliyorum
Insan bulmak kolay fakat her birinin ilerleyen süreç de farklı yönleri ortaya çıkıyor okadar sacma bir toplum haline geldikki kim ile iki dakika sohbet etsem nediyor bu allasen diyorum kendi kendime mükemmelliyetçi veya egolu biri degilim fakat ne bileyim bir nokta da kendini geliştirememis kişiler ile de bağlantı da olmak istemiyorum birine bakıyorsun adamın derdi uyusturucu diğerrine bakıyorsun sacma canım alışkanlıklar
valla haklısın, sen en iyisi birini arama başka birşeye odaklan ben mesela 23 yasındayım ortam yok cevre yok anca adalar memleket falan he belki ilerde evlenirim onuda muhtemelen ailem bulur onlarda olmazsa bilemiyorum
hobi edin kendine
Abi bir yerden sonra emin ol her şey sıkıcı geliyor bir süre zevk alarak yaptığın her şey anlamını yitiriyor ve o ilk heyecan ortadan kalkıyor
Ben o dediğini her pazar ve resmi tatillerde veya her aksam yasıyorum zaten insan mana arıyor ama bulamıyor , Şu an tam benim kafadasın , aslında mevzu ne biliyomusun heyecanı kacırmamak insanın hayata bir kere hevesi kactımı ne olursa olsun kurtarmıyo artık
Sanırsam haklısın heyecan ve heves kalmadığı zaman anlamsızlaşıyor her şey şu an beni ney mutlu eder onu bile bilmiyorum fakat surekli duşünüyorum ve bu sürekli düşünce hali anı yaşamamı da engelliyor ve kisır döngüye giriyorum